1. HABERLER

  2. HABERLER

  3. Cinayet duruşması başladı...
Cinayet duruşması başladı...

Cinayet duruşması başladı...

Mağusa’da eşi Burcu Okumuş’u 5 bıçak darbesi ile hunharca öldüren sanık Özgür Okumuş’un Mağusa Ağır Ceza Mahkemesi’ndeki yargı süreci başladı...

A+A-

Mağusa’da 18 Nisan 2017 tarihinde eşi Burcu Okumuş’u sokak ortasında ve herkesin gözü önünde 5 bıçak darbesi ile hunharca öldüren sanık Özgür Okumuş dün Mağusa Ağır Ceza Mahkemesi Heyeti karşısına çıktı. “Adam öldürme” ve “Kanunsuz bıçak taşıma” suçlarını kabul ederken “Taammüden adam öldürme” suçunu kabul etmeyen sanık Okumuş’un duruşması dün başladı. İddia Makamı adına davayı yürüten Kıdemli Savcı Mustafa İldeniz, dünkü duruşmada ilk tanık olarak Mağusa Polis Müdürlüğü’nde görevli Görüntü İnceleme Uzmanı Mehmet Bakır’ı dinletti. Duruşma esnasında ise güvenlik kameraları kayıtlarının olduğu ve aralarında cinayet anını da gösteren CD’nin bulunduğu 5 CD emare olarak sunuldu.

Tanık icraatlarını anlattı...

İddia Makamının ilk tanığı olan Görüntü İnceleme Uzmanı Mehmet Bakır, 18 Nisan 2017 tarihinde Yemen Kahvesi önünde bir bıçaklama olayının meydana geldiğini öğrendiğini ve olay yerine giderek çevreyi kontrol ettiği zaman Yemen Kahvesi isimli iş yerinin hemen yanında bulunan Mevlit Apartmanı’nda güvenlik kamerası olduğunu gördüğünü anlattı. Bakır, konu apartmana ait kamera görüntülerini inceledikten sonra emare olarak aldığını akabinde ise Yemen Kahvesi isimli işyerine ait kamera görüntülerini de inceledikten sonra emare aldığını belirtti.

Kamera görüntüleri mahkemede izletildi...

Dünkü duruşma boyunca Mağusa Ağır Ceza Mahkemesi’ne emare olarak sunulan ve içerisinde cinayet anının da olduğu güvenlik kamerası kayıtlarını ve foroğraflarını içeren 5 CD tek tek mahkemede izletildi. Görüntülerde Yemen Kahvesi isimli iş yerinde eşi Burcu Okumuş ile buluşan sanık Özgür Okumuş’un buluşma saatinden 10 dakika sonra eşi Burcu Okumuş’u elindeki bıçakla dışarıya doğru kovaladığı ve ardından ise dışarıda herkesin gözü önünde 5 kez bıçakladığı görüldü.

Acılı anne sinir krizi geçirdi...

Türkiye’den KKTC’ye duruşmayı takip etmek amacıyla gelen Burcu Okumuş’un babası Yaşar Akçakaya ile kız kardeşi Derya Ünal dün duruşma salonuna girmezken, acılı anne Birsen Nursel Akçakaya duruşma salonuna girdi. Duruşmada görüntülerin izlenmesine başlandığı esnada duruşma salonunda sinir krizi geçiren acılı anne sanığa hitaben “Kravat takınca adam mı oldun?” diye bağırdı.

Duruşma yarın devam edecek...

Mağusa Ağır Ceza Mahkemesi Heyeti yeni tanıkların dinletilmesine olanak sağlamak için duruşmayı 27 Ekim tarihine tehir etti.

Bu haber toplam 2821 defa okunmuştur
İlgili Haberler