1. HABERLER

  2. SPOR

  3. Spor yine buluşturdu
Spor yine buluşturdu

Spor yine buluşturdu

Ev sahipliğini Güney Kıbrıs’ın yaptığı 2013 Dünya Liseler Basketbol Şampiyonası’nda Türkiye kızlarda ve erkeklerde yarı finale yükseldi

A+A-

 

TÜRKİYE, GÜNEY’DE YARI FİNALDE... Uluslararası alanda birbirini tanımadığını her seferinde ifade eden Güney Kıbrıs ve Türkiye, sportif alanda bir kez daha buluştu. Ev sahipliğini Güney Kıbrıs’ın yaptığı 2013 Dünya Liseler Basketbol Şampiyonası’nda Türkiye kızlarda ve erkeklerde yarı finale yükseldi

Güney Kıbrıs’ta 28 Mart – 5 Nisan 2013 tarihleri arasında düzenlenen 2013 Dünya Liseler Basketbol Şampiyonası’nda Türkiye şampiyonları Evyap Koleji ve Doğa Koleji yarı finale yükselirken, uluslararası alanda birbirini tanımayan iki ülke, spor arenasında yine bir araya geldi. Ev sahipliğini Güney Kıbrıs’ın yaptığı ve Uluslararası Spor Federasyonu (ISF) tarafından organize edilen şampiyonada Türkiye yarı finale yükseldi.

Gruplardan lider çıktılar
Güney Kıbrıs’ta kızlar ve erkekler kategorilerinde düzenlenen şampiyonada yer alan Türkiye, erkeklerde Evyap Koleji ve kızlarda Doğa Koleji tarafından temsil ediliyor. Erkeklerde Brezilya, Hollanda ve İsrail’in yer aldığı gruptan lider olarak bir üst tura kalan Türkiye, kızlarda Finlandiya, Hindistan ve Lüksemburg’un bulunduğu gruptan bir üst tura yine lider olarak çıkmayı başardı.

Yarı finaller bugün
Kızlarda çeyrek finalde rakibi Fransa’yı 75-65 mağlup eden Doğa Koleji yarı finale yükselirken, erkeklerde Evyap Koleji çeyrek finalde rakibi Sırbistan’ı 85-51’lik skorla yenerek yarı finale yükselme başarısı gösterdi. Evyap ve Doğa Kolejleri bugün Macaristan ve Almanya temsilcileri ile yarı finalde karşılaşacak.

Bu haber toplam 1588 defa okunmuştur