1. HABERLER

  2. HABERLER

  3. Şefik: “Yerel seçimle, erken seçimin birlikte anılması kabus ötesi”
Şefik: “Yerel seçimle, erken seçimin birlikte anılması kabus ötesi”

Şefik: “Yerel seçimle, erken seçimin birlikte anılması kabus ötesi”

Yüksek Mahkeme ve Yüksek Seçim Kurulu Başkanı Narin Ferdi Şefik, yerel seçimle ilgili bilinmezlik yaşanırken, erken seçimden bahsedilmesini “endişe verici” olarak değerlendirdi.

A+A-

Yüksek Mahkeme ve Yüksek Seçim Kurulu Başkanı Narin Ferdi Şefik, yerel seçimle ilgili bilinmezlik yaşanırken, erken seçimden bahsedilmesini “endişe verici” olarak değerlendirdi, “İkisinin birlikte anılması Yüksek Seçim Kurulu için çok zor bir olaydır, kabus ötesidir” dedi.

YENİDÜZEN’e konuşan Şefik, bu konunun siyasi bir süreç olduğunu, kararın Meclis tarafından verileceğini de dile getirerek, sürecin ardından Yüksek Seçim Kurulu (YSK)’nın devreye girdiğini kaydetti.

Şefik, yetkililerin mevzuata uygun karar vererek, erken seçime gerek kalmayacak şekilde adım atması gerektiğini de vurguladı.

3 ay önce yapılan erken seçimin yeniden tekrarlanmasının, çalışanlar için çok zor bir durum olduğunu ifade eden Şefik, olası bir seçimde gerekecek mali kaynağa da dikkat çekti.

“Anayasa’ya göre Haziran sonu yerel seçim yapılmalı”

Şefik, Anayasa’ya göre Haziran sonunda yerel seçim yapılması gerektiğini hatırlatarak, “Haziran sonu itibariyle belediye başkanları, ihtiyar heyetleri, muhtarların görev süresi dolar” dedi.

Böyle bir sorun, anayasal kural varken Melis’ten yerel seçime yönelik tarih istediklerini dile getiren Şefik,   geçtiğimiz hafta Meclis Başkanlığı’ndan ‘hükümet tarih vermediği için Meclis’in karar üretemediğine’ ilişkin yanıt geldiğini kaydetti.

Bu haber toplam 4114 defa okunmuştur