1. HABERLER

  2. HABERLER

  3. Sağlık Bakanı’ndan itiraf: “Pandemi Hastanesi’nde cihazlar çalışmıyor”
Sağlık Bakanı’ndan itiraf: “Pandemi Hastanesi’nde cihazlar çalışmıyor”

Sağlık Bakanı’ndan itiraf: “Pandemi Hastanesi’nde cihazlar çalışmıyor”

“PCR testi yapan ve 24 saat çalışan en az 100 kişiye ihtiyaç var”

A+A-

Sağlık Bakanı’ndan itiraf: “Pandemi Hastanesi’nde cihazlar çalışmıyor”

Sağlık Bakanı Ali Pilli, Meclis kürsüsünden, açılışını TC Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın çok kalabalık bir heyetle yaptığı, Pandemi Hastanesi olarak anılan “Acil Durum Hastanesi”nde pek çok cihazın çalışmadığını açıkladı.

Pandemi Hastanesi ile ilgili alt yapıda bir aksaklık olduğunu belirten Pilli, cihazların bu nedenle çalışmadığını belirti.

Pilli, bir türlü aksaklığın giderilmediğini ifade ederek, personel sıkıntısının sürdüğünü, Covid’le birlikte sağlığın yükünün 7 kat arttığını söyledi. Sürecin çok zor yönetildiğini ifade eden Pilli, 9 geçiş noktası için de 60 kişiye ihtiyaç olduğunu belirtti.

“En az 100 kişiye ihtiyaç var”

PCR testi yapan ve 24 saat çalışan en az 100 kişiye ihtiyaç olduğuna da değinen Pilli, 37 kişi aldıkları mevsimlik işçilerin sözleşmelerinin 31 Aralık tarihine kadar uzatıldığını söyledi. 3 günlük charter seferlerin de durdurulmak zorunda olduğunu ifade eden Bakan Ali Pilli, “Uçuşlar devam etseydi bu süreci yönetemeyecektik” dedi.

Pilli, charter seferlerle gelen kişilerin ne kadar sıkı tutulsa da yerlerinde kalmadıklarını orada çalışan kişilere bulaş riskinin yüksek olduğuna dikkati çekti.

  • “PCR testi yapan ve 24 saat çalışan en az 100 kişiye ihtiyaç var”
    “Şubat tatili Ocak’a çekilebilir”
  • “Pandemi Hastanesi’ndeki altyapı sıkıntısı nedeniyle cihazlar çalışmıyor.”

 

“Otel restoranları da kapalı mı?”

Sağlık Bakanı Ali Pilli, Meclis’te soru yağmuruna tutuldu.
“Kimi mekanların kapanmasıyla ilişkin kararlarla ilgili kafa karışıklığı olduğu ve örneğin otel restoranlarının açık olup olmadığı” yönündeki soruya Sağlık Bakanı Ali Pilli net yanıt veremedi.

“Ekonomi için her yeri de kapatamayız” diyen Pilli, gerekirse Üst Kurul’un yeniden toplanıp kararlara yeniden bakacağını ve net açıklama yapılabileceğini söyledi.

Pilli, ısrarla gündeme gelen “kimin açık, kimin kapalı” olacağı sorularını yanıtsız bıraktı


Aşılar ne olacak?

Aşıların nereden geleceğinin belli olduğunu bir kısmının Türkiye’den bir kısmının da AB’den geleceğini kaydeden Pilli, İki Toplumlu Sağlık Komitesi’nin AB’den gelecek aşı için çalıştığını kaydetti.

AB’den birinci parti aşıların az sayıda geldiğini, bundan kuzeye verilmeyeceğinin zaten söylendiğini anlatan Pilli, aşıların ne zaman geleceğiyle ilgili tarihin belli olmadığını anlattı. 

Türkiye’ye aşılar geldikten sonra KKTC’ye aktarılacağını ifade eden Pilli bunun takvimlendirilmesinin de 10 gün içinde belli olacağını dile getirdi. 

AŞILANMA OCAK’TA BAŞLAYACAK

Aşıların yapılmasına Ocak ayında başlanacağına kesin gözüyle baktığını dile getiren Pilli, bunun ne kadar koruyucu olacağının bilinmediğini, kış ayında kurallara uyulmasının çok önemli olduğunu, sağlık için bir müddet daha dayanmak gerektiğini ifade etti. 

Pilli, aşılar geldikten sonra gidilecek yolun belli olduğunu söyledi.

Sivil itaatsizliğe gidildiğiyle ilgili sözlere de değinen Ali Pilli, Üst Kurul’da alınan kararlarda bir sıkıntı varsa bu konuda gerekli görüşmelerin yapılabileceğini dile getirdi.  

Pilli, hedefin sıfır vaka olmadığını, hedeflerinin 2021’i kazanmak olduğunu söyledi. Virüsün insan hareketiyle yayıldığını söyleyen Pilli, herkesi
yılbaşını evinde geçirmeye çağırdı. 

Pilli alınan tedbirlerin katı olmadığını ifade etti. 

“Kararda otellerle ilgili eksiklik varsa ele alınabilir”

Birden fazla vekilin yeni yılda otel içindeki lokantaların açık olup olmayacağı sorusu üzerine Pilli, bu konuda alınan kararlarda bir eksiklik varsa onun da ele alınabileceğini söyledi.
 



Sağlık Bakanı Ali Pilli: 
“Şubat tatili Ocak’a çekilebilir”

Sağlık Bakanı Pilli, yükseköğretimde yol haritasının belirlendiğini, ilk ve orta öğretimde ise vakalarda artış olması durumunda Şubat tatilinin Ocak’a çekileceğini açıkladı

Meclis Genel Kurulu’nda soruları ve eleştirileri yanıtlamak üzere kürsüye gelen Sağlık Bakanı Ali Pilli, aşılar geldikten sonra planın belli olduğunu ama aşıların ne zaman geleceğinin ise önümüzdeki günlerde netleşeceğini söyledi. Aşıların Ocak ayında başlayacağının kesin olduğunu ifade eden Bakan Pilli, aşıların korunurluluğunu ise net olmadığına işaret etti.

Bakan Pilli, HP’li milletvekillerinin geçtiğimiz hükümet dönemine ilişkin ‘önerilerimize uymadınız’ eleştirilerine de tepki gösterdi, HP’yi ‘Hükümetteyken başka, muhalefetten başka’ davranmakla suçladı.
 


Pandemi Hastanesi’ne elektriğin bağlanması için talimatın verildiğini söyleyen Ekonomi ve Enerji Bakanı Erhan Arıklı, bu sorununu çözüleceğini söyledi.


Elektrik Mühendisleri Odası ile de bu konuda bir anlaşmazlıkları olduğunu söyleyen Arıklı, uzun sürecek prosedüre işaret etti, hastanenin acil bir şekilde hizmete alınması gerekliliğine işaret etti.

Arıklı muhalefetten de anlayış istedi.

Vizesiz projesi nedeniyle hastaneye elektriğin bağlanmadığına işaret eden CTP Milletvekili Erkut Şahali, “Pandemi Hastanesi’nde elektrikten kaynaklanabilecek bir kazanın sorumluluğunu kim üstelenecek” diye sordu.

Bu haber toplam 2457 defa okunmuştur
Etiketler : ,
İlgili Haberler