1. HABERLER

  2. EĞİTİM

  3. Sağlığa büyük yatırım
Sağlığa büyük yatırım

Sağlığa büyük yatırım

Yakın Doğu Üniversitesi’nin Yeni Sağlık Bilimleri Fakültesi Binası İle İrfan Günsel Kongre Merkezi açıldı…

A+A-

Yakın Doğu Üniversitesi’nin, 1000 kişilik İrfan Günsel Kongre Merkezi ile 10 katlı yeni Sağlık Bilimleri Fakültesi Binası düzenlenen törenle hizmete girdi.

Yakın Doğu Üniversitesi Basın ve Halkla İlişkiler Müdürlüğü’nden yapılan açıklamaya göre, Yakın Doğu Üniversitesi kampüsü içerisinde yer alan törene; 3. Cumhurbaşkanı Dr. Derviş Eroğlu başta olmak üzere, T.C. Lefkoşa Büyükelçisi temsilcisi, Bayındırlık ve Ulaştırma Bakanı Kemal Dürüst, Ekonomi ve Enerji Bakanı Sunat Atun, Tarım ve Doğal Kaynaklar Bakanı Nazım Çavuşoğlu, Sağlık Bakanı Faiz Sucuoğlu, Turizm ve Çevre Bakanı Fikri Ataoğlu, Yakın Doğu Üniversitesi Kurucu Rektörü Dr. Suat Günsel, Yakın Doğu Üniversitesi Mütevelli Heyeti Başkanı Doç. Dr. İrfan S. Günsel, rektörler ve rektör yardımcıları, milletvekilleri, Yakın Doğu personeli, öğrenciler ile davetliler katıldı.

Törende açılış konuşmaları ve kurdele kesimi öncesi, Yakın Doğu İlkokulu Korosu şarkılar seslendirdi. Yakın Doğu Üniversitesi Müzik Bölümü öğretim üyeleri de müzik dinletisi sundu. Yakın Doğu Üniversitesi Halk Dansları ekibi gösterisinin ardından tören konuşmalarına geçildi.

Törende, Yakın Doğu Üniversitesi Rektörü Ümit Hassan, Mütevelli Heyeti Başkanı Doç. Dr. İrfan S. Günsel, Yakın Doğu Üniversitesi Sağlık Bilimleri Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Sevinç Yücecan, Sağlık Bakanı Faiz Sucuoğlu, CTP Genel Başkanı Tufan Erhürman ve 3. Cumhurbaşkanı Derviş Eroğlu birer konuşma yaptı.

Prof. Dr. Ümit Hassan: “Eğitim ve Sağlıkta Öncülük Görevi Üstlendik…”

Törende ilk sözü alan Yakın Doğu Üniversitesi Rektörü Ümit Hassan, Yakın Doğu Üniversitesi’nin, eğitimde öncülük ve sağlığa ilişkin projeksiyonlarının birer vazife olarak üstlenilmiş bulunduğunu kaydetti.

Prof. Dr. Hassan, Kurucu Rektör Dr. Suat Günsel’den kaynaklanan bir anlayış ile sağlık gelişmelerinin, bir vicdan görevi olarak da yerine getirildiğini vurguladı.

Doç. Dr. İrfan Günsel:  “Dünya Tıbbına Lider Olma Yolunda İlerliyoruz…”

Törende konuşan Yakın Doğu Üniversitesi Mütevelli Heyeti Başkanı Doç. Dr. İrfan S. Günsel de, Günsel ailesi olarak her zaman milli değerleri korumanın öneminin bilincinde olduklarını, bu topraklara kökleşme sevdası ile eğitim, sağlık ve ekonomi hayatına yatırımlar yaptıklarını dile getirdi.

Geleceği tasarlama ve geleceğe ulaşma yolunda eğitim ve hizmet verdiklerini ifade eden    Doç. Dr. Günsel, sağlık, spor, kültür ve ekonomi alanlarında yazdıkları başarı hikayeleri ile yaratılan yapay sınırlar ve ambargoları aştıklarını ifade etti.

Yakın Doğu Üniversitesi olarak dünya tıbbında lider olma yolunda emin adımlarla ilerlediklerini söyleyen Doç. Dr. Günsel, bölgenin en donanımlı hastanesi Yakın Doğu Üniversitesi Hastanesi, geleceğin teknoloji olarak tanımlanan cihazlar ve modern alt yapısı ile donatılmış Dr. Suat Günsel Girne Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi ile Girne Dr. Suat Günsel Diş Hastanesi’ni hayata geçirdiklerini anlattı.

“Adalılar olarak kıtalarda iz bırakıyoruz…”

“Ada da kıtalı gibi yaşamak” sloganı ile yola çıktıklarını anımsatan Doç. Dr. İrfan Günsel, kıtaya adamızın damgasını vurmak ve dünyaya örnek olmayı sürdürmenin en önemli hedefleri olduğunu belirterek eğitim alanında olduğu gibi sağlık alanında da ülke sınırlarını aşan önemli başarılara imza attıklarını, buralara kökleşmek için seferber olduklarını ifade etti.

“Aydınlık Geleceğimizi İnşa Etme Yolunda İlerliyoruz…”

Hizmete koydukları Sağlık Bilimleri Fakültesi Binası ve İrfan Günsel Kongre Merkezi ile geleceğin donanımlı sağlık profesyonellerini en iyi şekilde yetiştireceklerini ifade eden Doç. Dr. Günsel, “İrfan Günsel Kongre Merkezi bilim, kültür, sağlık, ekonomi gibi birçok alanda uluslararası, ulusal ve yerel buluşmaların yeni adresi olacaktır. Büyüğüm, dedem, İrfan Günsel her zaman eğitime önem veren, herkesin en iyi şekilde eğitim almasını isteyen, gençlerin yeni fırsatların ve hayallerinin peşinden koşmasını teşvik eden, bilime inanan ve bilimin daha da geliştirilmesi gerektiğini düşünen çok özel bir insandı. İrfan Günsel Kongre Merkezi, burada yapılacak ulusal ve uluslar arası toplantılarla, bilimsel çalışmalarla, hayata dokunan projelerle ve genç beyinlere ilham kaynağı olacak etkinliklerle, onun düşüncelerinin gerçeğe dönüştüğü bir Merkez olacaktır” şeklinde konuştu.

“Yakın Doğu Üniversitesi, bilgiyi kullanmayı öğreten eğitim anlayışı, Ar-Ge ve İnovasyon çalışmaları yürüten ve toplumu ürettikleri ile dönüştürme misyonunu yüklenmiş 3. Nesil üniversitedir” diyen Doç. Dr. İrfan S. Günsel, üniversite bünyesinde sağlıkla ilgili 134 proje yürütüldüğünü sağlık alanındaki makale sayısının arttığını vurguladı. 2018 yılında 1500 makale hedefi belirlediklerini söyleyen Doç. Dr. Günsel, bu hedefi de gerçekleştireceklerine inanç belirtti.

Doç. Dr. İrfan S. Günsel, evrensel değerleri özümseyerek Kıbrıs Türk Halkının dünya ile birleşmesini sağlamak için bu topraklara kök salarak büyümeye devam edeceklerini belirterek, köklerinin pekiştiğini gösteren iki eserin hayırlı olmasını diledi.

CTP Genel Başkanı Tufan Erhürman: “Yakın Doğu Üniversitesi temel kamu hizmeti olan sağlık hizmetini yerine getiriyor…”

Törende söz alan ana muhalefet partisi CTP Genel Başkanı Tufan Erhürman da, Yakın Doğu Üniversitesinin en temel kamu hizmetlerinden biri olan sağlık hizmetlerinin gereklerini yerine getirdiğini belirtti.

Devlet dışında, üniversiteler ve özel sektörde ciddi yatırımlar yapıldığını anlatan Tufan Erhürman, sağlık politikasının değiştirilmesi gerektiğine vurgu yaptı. Erhürman şöyle konuştu: “Sağlık hizmetini ister devlet ister üniversiteler ister özel hastaneler versin bu hizmetin niteliği değişmez. Kamu hizmeti olmasının gereklerinin yerine getirilmesi şarttır. Üniversiteler ve özel sektörde sağlık alanında ciddi yatırımlar ve gelişmeler yaratabildik ancak bu alanda aynı anda hem özel sektör hem kamu koordinasyonunu gerçekleştiremedik. Sağlık politikasının geliştirilmesi gerekiyor. Kamudaki üniversiteler, özel sektör, devlet tüm hizmetleri gören kurumlarda hepsi arasında eş güdüm sağlayan, birbirini rakip olarak değil takdir etmesi gereken partnerler görmeyi beceren bir plan ve vizyon ortaya çıkmalıdır bunu beceremedik. Sadece sağlık alanında değil eğitim alanında da eğitim politikasını da kalıcı ve vizyonel politikalar olarak ortaya koymayı başarmalıyız.”

Kamudaki sıkıntılar yanında, özel sektörde ve üniversitelerde yatırımlar yapıldığını anlatan Tufan Erhürman, elde edilen tek tek başarıların Yakın Doğu Üniversitesi Kurucu Rektörü Suat Günsel öncülüğünde yaratılan mucizevi alanda toplumsal vizyon haline dönüştürüldüğünü bu nedenle de Sağlık Bilimleri Fakültesi ve İrfan Günsel Kongre Merkezi’nin önemli olduğunu vurguladı.

Kıbrıs Türk Halkının yapılan yatırımlarla ada da kaliteli hizmet amaya devam edeceğini izah eden Erhürman, bu sayede arzu edilen haysiyetli bir toplum yapısına ulaşılacağını belirtti. Erhürman, hayırlı olması temennisinde bulunarak konuşmasını noktaladı.

Konuşmaların ardından tören, protokolün katılımıyla kurdele kesimi ve Sağlık Bilimleri Fakültesi Binası ile İrfan Günsel Kongre Merkezi’nin gezilmesi ile sona erdi.

 

 

Bu haber toplam 3564 defa okunmuştur