1. HABERLER

  2. HABERLER

  3. Polis ‘tutuklu yargılanma’ istedi, avukatlar itiraz etti
Polis ‘tutuklu yargılanma’ istedi, avukatlar itiraz etti

Polis ‘tutuklu yargılanma’ istedi, avukatlar itiraz etti

Sahte vekaletle devir davasında tutuklu yargılanan İş insanı M.E., Tasdik Memuru S.ö ve Mimar M.U. aleyhindeki soruşturma tamamlanması üzerine bugünkü mahkemede Polis zanlıların ‘TUTUKLU YARGILANMASINI’ talep etti, zanlı avukatları itiraz etti… 

A+A-

Devrim  DEMİR

Girne’de Temmuz ayında ortaya çıkan ‘sahte vekaletle devir’ davasında tutuklu yargılanan İş insanı M.E, Tasdik Memuru  S.Ö, ve Mimar M.U, aleyhindeki soruşturma tamamlandı.

Zanlı M.E ve S.Ö, 33 gündür poliste sorgulanırken, zanlı M.U, 16 Ağustos tarihinden bu yana tutuklu.  Aleyhlerindeki soruşturma tamamlanan zanlılar, teminata talebiyle Girne Kaza Mahkemesi’ne çıkarıldılar.

Polis, zanlılar aleyhindeki soruşturmanın tamamlandığını beyan ederek 3 ay cezaevi talebinde bulunurken, zanlı avukatları cezaevi süresine itiraz etti.

Mahkeme, tanıkların dinlenmesi için davayı yarına ertelerken iddia makamı ve avukatların beyanları dün yapıldı.

‘20 daire’  ‘4 dükkân’ sahte vekâletle devir işlemi yapıldı

Polis memuru Halil Drangoz, zanlıların Resmi evrak sahteleme’, ‘Sahte resmi evrakı tedavüle sürme’, ‘Sahtekârlıkla evrak düzenleme’, ‘Sahte davranışla kayıt temin etme’, ‘Sahtekârlıkla mal temini’ ve ‘Polise yalan bilgi verme’ suçlarından tutuklandığını anımsattı.

Drangoz, zanlı M.E ve S.Ö, aleyhindeki soruşturmanın 25 Temmuz’dan bu yana, M.U, aleyhindeki soruşturmanın ise 16 Ağustos tarihinden bu yana devam ettiğini kaydetti.

Zanlı M.E’nin hazırladığı sahte 12 vekâletle 20 daire ve 4 dükkanın devir işlemlerini yaptığını, zanlı S.Ö.’nün ise M.E, tarafından hazırlanan 12 adet sahte vekaleti tasdikleyerek suç ortağı olduğunu belirtti.

M.U.’da ‘Suç ortağı’

Soruşturmayı yürüten polis memuru Drangoz, 16 Ağustos tarihinde ‘polise yalan bilgi verme’ suçundan tutuklanan zanlı M.U.’nun ise 16 adet daireyi sahte vekâletle adına alarak, M.E. ve S.Ö.’nün işlediği suçlara ortak olarak suç ortağı olduğunu söyledi.

Şikâyetçiye boş çek ve nakit para teklifi

Drangoz, zanlı M.E.’nin tutukluluk süresinde, 4 Temmuz tarihinde polise giderek iki dairesinin ‘Sahte vekâletle’ devir işlemlerinin yapıldığını beyan eden şikâyetçi, mağdur G.A.’ya iki ayrı bankanın imzalı boş çekini gönderdiğini ifade etti.

Çekler kabul görmeyince, zanlı M.E.’nin bu kez şikâyetçi G.A.’ya 60 bin TL nakit para gönderdiğini kaydeden Drangoz, bahse konu çekler ve nakit paranın şikâyetçi tarafından polise teslim edildiğini belirtti.

“M.U, göstermelik direktör”

Tutukluluk aşamasında zanlı S.Ö,’nün gönüllü ifade verdiğini ve 12 vekaleti zanlı M.E.’nin istemi üzerine tasdik ettiğini itiraf ettiğini kaydeden polis, zanlı M.U.’nun ise tutukluluk süresinde verdiği ifadesinde, devirlerle ilgili her hangi bir para almadığını kaydetti.

Yaztech İnverstment Ltd., isimli şirkette zanlı M.U.’nun göstermelik direktör olduğunu itiraf ettiğini  belirten polis, alıcı sıfatı ile 16 daireyi sahte işlem gerçekleştirerek devir aldığını ifade etti.

4 Milyon 800 bin TL’lik satış bedelini tespit etmenin mümkün olmadığını kaydeden Drangoz, 25 kişiden çevre şahadeti alındığına dikkati çekti.

150 sorgulama, 80 ifade, 3 ‘tutuklama’ emri

Drangoz, 33 gündür süren soruşturma neticesinde 150 kişinin sorgulandığını, 80 kişiden yazılı ifade alındığını söyledi.

Olayla bağlantısı olduğu tespit edilen ve Ağustos ayında farklı tarihlerde yurt dışına çıkış yapan 3 kişi aleyhinde ise tutuklama emri çıkarıldığını belirtti.

Polis: “M.E.’nin iki bankaya 3 Milyon 600 bin Sterlin borcu var”

Soruşturmanın tamamlandığını kaydeden Drangoz, zanlıların ileride aleyhlerine getirilen davalarla ilgili ağır ceza mahkemesinde yargılanacaklarına dikkati çekerek işledikleri suçların ‘Müebbet’ hapse kadar cezası olduğunu kaydetti.

Zanlı M.E.’nin iki ayrı bankaya toplam 3 Milyon 600 bin Sterlin borcu olduğuna dikkati çeken polis, zanlı S.Ö., ve M.U.’nun ciddi bir borcu olmadığını kaydederek, mahkemenin serbest bırakması durumunda 3 zanlının da yurt dışına kaçma ihtimallerinin çok yüksek olduğuna vurgu yaptı.

Talep cezaevi, avukatlar itiraz etti

Drangoz, mağdurların zararının giderilmesi için öngörülen miktarın 10 Milyon Tl olduğuna vurgu yaparak, zanlıların ileride davalarında hazır bulunmalarını sağlamak için 3 ayı geçmeyecek şekilde cezaevi talebinde bulundu.

Zanlı avukatları tutuklu yargılanmaya itiraz ederek, duruşma yaptı.

Kadri: “KKTC’nin bir numaralı mühendisi”

Zanlı M.E.’nin avukatı Emre Kadri, müvekkilinin devam eden birçok projesi olduğunu şu anda KKTC’nin en fazla projesini yapan bir numaralı mühendis olduğunu bin 700’e yakın projesi olduğunu savundu.

 Kadri, müvekkilinin bu işe ‘tehdit’ altında girdiğini şuan da yurt dışına kaçan ve aranmakta olan O.T’nin zanlı M.E’nin yurt dışında okuyan kızı ile tehdit ettiğini ileri sürerek, soruşturma memuruna konuyla ilgili birçok soru yöneltti.

Kadri: “Tabanca buldunuz mu?”

Avukat Emre Kadri, polise müvekkili M.E.’yi ‘zor kullanıp, ölümle tehdit eden’ ve şuan yurt dışına kaçan O.T.’nin evinde arama yapılıp yapılmadığını sordu. Evde yapılan aramada tabanca veya tabanca saklama yeri bulunup bulunmadığı hususunda açıklama yapan Drangoz, mahkeme emri ile arama yapıldığını ve peçetelik ile saat arkasında iki ayrı tabanca saklama yeri tespit ettiklerini söyledi.  

Avukattan ‘sanal bet’ iddiası… Mali Şube devrede

Kadri, devam eden savunmasında kısa bir süre önce müvekkilini tehdit eden kişilerle ilgili ne derece bir soruşturma yapıldığını sordu. Yurt dışına kaçan zanlıların ve kısa bir süre önce tutuklanan Polis Müfettişi ile bağlantılarını sanal betle ilgili yapılan araştırmaları soran Kadri, konuyla ilgili Mali Şube’nin de araştırma içinde olduğunu iddia etti.

M.E.’nin avukatı ayrıca, ‘rüşvet’ ile verilen vatandaşlık iddiasının da araştırılıp araştırılmadığını hususunu öne süren Kadri, bununla ilgili tutuklama yapılıp yapılmadığını sordu.

“30 Milyon Sterlin menkulü var”

Kadri, müvekkilinin teminatla serbest bırakılması durumunda ülkeden kaçma durumunun söz konusu olmadığını, 30 Milyon Sterlin gayri menkulü olduğunu söyledi.

Mut ve İlhan’da itiraz etti

Zanlı S.Ö.’nün avukatı Tevfik Mut ve zanlı M.U.’nun avukatı Yunsal İlhan’da polisin cezaevi talebine itiraz etti.

Müvekkillerinin serbest kalmaları durumunda yurt dışına kaçmayacağını kaydeden Mut ve İlhan müvekkillerinin bu işten her hangi bir kazanç sağlamadıklarını da belirtti.

Tanıklar dinlenecek

Yapılan beyanların ardından, Yargıç Meltem Dündar savunma avukatlarının tanıklarının dinlenmesi için mesai süresini dikkate aldı.

Dündar, mesai süresinin tanık çağırma için kısıtlı olduğunu ifade ederek davayı tanıkların dinlenmesi için yarın saat 11.00’e erteleyerek oturumu kapattı.

Bu haber toplam 8500 defa okunmuştur
İlgili Haberler