1. HABERLER

  2. HABERLER

  3. ‘Hiçbir bedel ödemeden, 2 daire devraldı’
‘Hiçbir bedel ödemeden, 2 daire devraldı’

‘Hiçbir bedel ödemeden, 2 daire devraldı’

‘Sahte vekaletle devir’ davasında ‘aranan kişi’ yakalandı…

A+A-

Sahte vekaletle başkalarına ait mülkleri kendisine ait şirkete devrettiği iddia edilen işadamı M.E ile ilgili olarak başlatılan soruşturma kapsamında mesele ile bağlantısı olduğu gerekçesi ile aranan kişi ilan edilen zanlı M.S.Ö tutuklanarak dün mahkeme huzuruna çıkarıldı.

Mahkemede mesele ile ilgili şahadet veren polis memuru Bülent Hapçı olayla ilgili bulguları aktardı. Hapçı huzurda bulunan zanlı M.S.Ö’nün 2018-2019 yılı içerisinde meydana gelen sahte evrak düzenleme, sahte davranışla kayıt temini gibi suçlarla bağlantısı olduğunu ve iş insanı zanlı M.E’nin ‘bana tehditle evrak düzenlettiler’ iddiaları üzerine meselede şüpheli olduğu tespit edilip aranan kişi ilan edildiğini söyledi.

Polis başlatılan soruşturma neticesinde zanlının 25 Temmuz tarihinde şuan tutuklu olarak bulunan zanlı M.A. ile birlikte iş insanı M.E’nin ofisine giderek zanlının adına bulunan ve M.E’nin yapmış olduğu Magic Plus binasındaki 74 ve 80 numaralı daireleri M.A. adına devretmek için işlem yaptığının tespit edildiğini söyledi.

Polis Memuru Hapçı ayrıca yapılan sorgulama ve incelemede zanlı M.S.Ö’nün söz konusu daireleri hiçbir bedel ödemeden devraldığının da tespit edildiğini bu yönde de soruşturmanın sürdüğünü belirtti.

Polis memuru Bülent Hapçı mesele ile ilgili olarak yürütülen soruşturmanın geniş kapsamlı olduğunu halan alınması gereken ifadeler, incelenmesi gereken kamera kayıtları ve evraklar olduğunu belirterek zanlı M.S.Ö’nün soruşturmanın salimen yürütülmesi için ilk etapta 3 gün poliste tutuklu kalmasını talep etti.

Huzurunda verilen şahadeti değerlendiren Kıdemli Yargıç Cenkay İnan zanlının soruşturma Maksatlı 3 gün poliste tutuklu kalmasına emir verdi.

 

Bu haber toplam 2060 defa okunmuştur
İlgili Haberler