1. HABERLER

  2. SPOR

  3. Peace Players basketbolcuları antrenmanlara başladı
Peace Players basketbolcuları antrenmanlara başladı

Peace Players basketbolcuları antrenmanlara başladı

Norveç’te bulunan ve yaşları 14-16 arasında 6 Kıbrıslı Türk ve 6 Kıbrıslı Rumlardan oluşan Peace-Players Kıbrıs basketbol takımı temaslarını sürdürüyor.

A+A-

 

Norveç’te bulunan ve yaşları 14-16 arasında 6 Kıbrıslı Türk ve 6 Kıbrıslı Rumlardan  oluşan Peace-Players Kıbrıs basketbol takımı temaslarını sürdürüyor.
26-28 Nisan tarhihleri arasında Bergen-Hansa Cup ulusal gençlik basketbol turnuvasına katılacak olan karma Kıbrıs takımi geziye Norveç'in başkenti Oslo'da başladı. Norveçli ailelerin yanında kalan gençlerin ilk durağı Oslo dışında bulunan Nestoden kasabasındaki Tangenaasen Ungdosskole Ortaokulu oldu.
Sınıflarda derslere katılan Kıbrıslı Türk ve Kıbrısı Rum gençler daha sonra Peace Players Kıbrıs hakkında bir sunum yaptı ve Norveçli öğrencilerin Kıbrıs hakkındaki sorularını yanıtladı. Okuldaki gördükleri ilgiden bir hayli memnun kalan gençler norveçli arkadaşları ile karma takımlar kurarak basketbol maçları yapmayı da ihmal etmediler.
Karma takım ise akşam saatlerinde Oppsal takımı ile maç yaptı. maça ilginin yoğun olması oldukça dikkat çekiçiydi.
Peace Players Kıbrıs  ve Norveç Kraliyet Büyükelçiliği tarafından organize edilen ve ada genelindeki “Kıbrıslı” gençleri birleştirmeyi hedefleyen gezi aynı zamanda  gençler farklı bir kültürü yaşama fırsatı sunuyor. Peace Players Kıbrıs 2001 yılında “Birlikte oynayan çocuklar birlikte yaşamayı öğrenebilir” fikri ile kuruldu,  çocukları basketbol ile bir araya getirmek ve iki taraf arasında“güvensizliği kırmak”  için faaliyetlerde bulunuyor.
Norveç ziyareti AEA (Avrupa Ekonomik Alanı) Hibeleri, Jotun Şirketi ile Nordic Choice Otelleri tarafından finanse ediliyor.

Bu haber toplam 1102 defa okunmuştur