1. HABERLER

  2. HABERLER

  3. “Paramı alamadım, mağduriyetim büyük”
“Paramı alamadım, mağduriyetim büyük”

“Paramı alamadım, mağduriyetim büyük”

Lefkoşa Türk Belediyesi Tiyatro Projesi inşaatının taşeronluğunu üstlenen Ceran Ticaret Limited Direktörü Tözün Tunalı, inşaatı yapan Gerçek İnşaat Şirketi’ne dava açtı.

A+A-

EK KAYNAK ALDI… Belediyeyle ilgili Sayıştay raporlarına yansıyan “tiyatro projesine ek kaynak” aktarımının Gerçek İnşaat Şirketi’ne sağlandığını söyleyen Tözün Tunalı, şirketin kendisine ödeme yapmaması nedeniyle büyük mağduriyete uğradığını belirtti.

Didem MENTEŞ


Lefkoşa Türk Belediyesi Tiyatro Projesi inşaatının taşeronluğunu üstlenen Ceran Ticaret Limited Direktörü Tözün Tunalı, bir yıldır yasal yollardan hakkını arıyor. Tiyatro projesinin çelik konstrüksiyon işlerini alan Tunalı, Tiyatro Projesinin inşaatını yapan Gerçek İnşaat Şirketi’den iki yıldır parasını alamadığı gerekçesiyle dava açtı. İnşaat şirketinin, Lefkoşa Türk Belediyesi’nden asli iş bitmeden “ek iş” aldığını ancak inşaatı tamamlamadığını belirten Tunalı, kendisinin 140 bin TL’yi aşkın bir alacağı olduğunu dile getirdi. Belediyeyle ilgili Sayıştay raporlarına yansıyan “tiyatro projesine ek kaynak” aktarımının Gerçek İnşaat Şirketi’ne sağlandığını söyleyen Tözün Tunalı, şirketin kendisine ödeme yapmaması nedeniyle büyük mağduriyete uğradığını belirtti. Yasal yollardan hakkını arayan Tunalı, Gerçek İnşaat Şirketi’nin bir yıldır süren mahkemeyi birçok gerekçelerle ertelettiğini, önceki günkü duruşmada da yeni avukat atayarak davanın ertelenmesine neden olunduğunu söyleyerek, davanın 10 Mayıs’da görüşüleceğini aktardı.


“Asli iş bitmeden ek iş parası verildi”
2011 Nisan ayında bitmesi gereken inşaatın tüm uyarılara rağmen bitirilmediğini, LTB eski Başkanı Cemal Bulutoğluları’nın inşaat şirketine verdiği süreyi uzattığını öne süren Tözün Tunalı, şirketin inşaatı yarım bıraktığını, malzemelerin de atılı vaziyette durduğunu söyledi. Meseleyle ilgili Cemal Bulutoğluları’na, İnşaat Müteahhitleri Birliği’ne ve Gerçek İnşaat Şirketi’ne mağduriyetini gösteren yazılar gönderdiğini söyleyen Tözün Tunalı, “Bulutoğluları inşaat şirketine uyarı yazısı gönderdi. Yazıda ek işlerin tamamlanabilmesi için 30 Nisan 2012’de inşaatın tamamlanması belirtildi. Ama buradaki ek iş değil asli iştir. Gerçek İnşaat asli iş bitmeden ek iş parası da aldı ama bana olan borcunu ödemedi” dedi.

“İnşaatı bitirmediler”
Ceran Ticaret Limited Direktörü Tözün Tunalı, tiyatro projesi için Gerçek İnşaat Şirketiyle bir sözleşme yaptıklarını, sözleşme gereği çelik konstrüksiyon işlerinin mal olduğu 240 bin TL’lik miktarın % 90’nını bir ay içinde kendisine ödemesi gerektiğini söyledi. Tunalı, “biz sözleşmeye uyduk, iş bitme aşamasına gelindiğinde 27 cm yükseklikteki 4 kolun dökecektik ve bağlantılarını kuracaktık. Şirket onu yapmadı, esas işi bitirmeden % 40’lık ek iş alarak bizim parayı da aldı ama bize ödeme yapmadı. Bizim hazırladığımız dört faturayı da imzalayarak teslim aldılar. Konuyla ilgili 4 Temmuz 2011’de LTB Başkanı Cemal Bulutoğluları’na ve TC Yardım Heyeti’ne uyarı yazası yazdım ama cevap alamdım. Bu kez 7 Aralık 2011’de Cemal’a bir yazı daha yazdım ve ek sözleşmeyi de içine koydum, yine cevap alamadım. Bu kez İnşaat Müteahhitleri Birliği’ne ödemeleri yapmıyor diye yazı yazdım. 19 Haziran 2012’de Cemal’a bir yazı daha yazdım inşaatı durdur diye, bunun üzerine Cemal Gerçek İnşaata yazı yazdı. Yazıda ek işlerin tamamlanabilmesi için 30 Nisan 2012’de inşaatın tamamlanması belirtildi” dedi.

“emekliliğim gitti”
Tunalı, yapılan işin ek iş değil, asli iş olduğunu vurgulayarak, 140 bin TL’yi aşkın bir alacağı olduğunu, belediyenin Gerçek İnşaata ek iç ücreti ödemesine rağmen kendisinin bahse konu firma tarafından mağduriyete uğradığını söyledi.  İnşaat için getirdiği malzemelerin elinde kaldığı, yurt dışındaki firmalar arasında sorunlar yaşadığına değinen Tunalı, bir yıldır mahkemelerde hakkını aramaya çalıştığını söyledi.  Gerçek İnşaat Şirketi’nin mahkemeyi birçok gerekçelerle ertelettiğini, önceki günkü duruşmada da yeni avukat atayarak davanın ertelenmesine neden olunduğunu aktardı. Yeni avukat gelerek “davayı yeni aldık inceleme yapmamız gerekir” iddiasıyla süre aldıklarını belirten Tözün Tunalı, “emekliliğim gitti” diyerek isyan etti.

Tiyatro Projesi’ne ek kaynak aktarımı
Öte yandan YENİDÜZEN, Lefkoşa Belediyesi’yle ilgili “Sayıştay İzahat İstedi” haberiyle Sayıştay raporlarını gündeme getirmişti. Haberde;  4 Temmuz 2011’de belediye meclisi, Lefkoşa Belediyesi Tiyatro Projesi inşattı sürerken ihale bedeli üzerinden ilave artış kararı aldığı aktarılmıştı. İhale bedeli üzerinden önce % 20, sonra % 40 e % 60 olmak üzere ek kaynak aktarımı kararı alan belediye meclisinin bu kararının yasallığını soran Sayıştay bu artış kararlarının da İhale Tüzüğü’ne aykırı olduğunu belirtmişti.

Bu haber toplam 2072 defa okunmuştur