1. HABERLER

  2. SİYASET

  3. “Masaya ön şartsız gelin”
“Masaya ön şartsız gelin”

“Masaya ön şartsız gelin”

Bağımsız cumhurbaşkanı adayı Eroğlu, Girne Bölgesi köylerini gezdi…

A+A-

Cumhurbaşkanı ve bağımsız Cumhurbaşkanı adayı Derviş Eroğlu, Kıbrıslı Rum liderliğine çağrıda bulunarak “Masaya ön şartsız bir şekilde gelin oturun. Çözüm olup olmayacağını ancak masada anlarız. Anlaşırız veya anlaşmayız. Bunların belirleneceği yer masadadır” dedi.

Eroğlu, Kıbrıslı Rum Lider Nikos Anastasiadis’in masaya dönmek için “Türkiye bizim egemenliğimizi tanısın” dediğine dikkat çekerek, “Türkiye senin egemenliğini tanımaz. Tanımayacak da. Bunun olması demek masada bize azınlık hakları verecekleri anlamına gelmektedir. Bugün azınlık haklarını bize teklif etmemelerinin nedeni KKTC’nin varlığıdır. Benim elimi masada güçlü kılan da budur; devletimiz varlığıdır” diye konuştu.

Bu yüzden “19 Nisan seçimlerinde tecrübeli, halka liderlik edebilecek ve devlete inanan bir kişinin seçilmesinin önemli” olduğuna işaret eden Eroğlu, Rumların kendilerince kırmızı çizgileri olduğunu, ancak Türk tarafının da kırmızı çizgilerinin “Türkiye’nin etkin ve fiili garantisi, Türk askeri varlığı” olduğunu, ayrıca Anavatan’dan gelip vatandaş olanları pazarlık konusu yapmayacaklarını vurguladı.

Seçim bürosundan yapılan açıklamaya göre Cumhurbaşkanı ve bağımsız Cumhurbaşkanı adayı Derviş Eroğlu, seçim ziyaretleri kapsamında dün sırasıyla Hisarköy, Çamlıbel, Tepebaşı, Akdeniz, Sadrazamköy, Kayalar ve Karşıyaka’yı ziyaret ederek, vatandaşlarla bir araya geldi.

Bu haber toplam 1392 defa okunmuştur