1. HABERLER

  2. HABERLER

  3. MAĞUSA YEREL SEÇİMLERE DOĞRU
MAĞUSA YEREL SEÇİMLERE DOĞRU

MAĞUSA YEREL SEÇİMLERE DOĞRU

YENİDÜZEN, belediyeleri tek tek ziyaret ederek mevcut başkanları dinliyor, bölgelilerle sorunları irdeliyoruz…

A+A-

Kayalp: Kanalizasyona 63 milyon TL harcandı
 

Belediye binası yenilendi…

Başkanlık görevini yürüttüğü sürede belediyenin kendi binasını yenilediğini, şu anda da çalışmaların devam ettiğini söyleyen Oktay Kayalp, “belediye binası 1974 yılında yanmıştı. Bina 20 yıl böyle kalmıştı. Benden önceki belediye başkanı binanın bir bölümünü yapmıştı. Üst kısımları ben yeniledim” dedi.

Kayalp, belediyenin daha çağdaş ve vatandaşlara kaliteli hizmet verebilecek yapıya dönüştürüldüğünü aktardı.
Çağdaş ambarlama ve arşiv sisteminin yanı sıra güvenlik sisteminin hayata geçirildiğini ifade eden Kayalp, “Belediye binası günümüz ihtiyaçlarına göre yenilendi” dedi.

Hızlı müdahale ekibi ...

Belediye bünyesine 1,5 milyon değerinde 30 yeni araç alındığını söyleyen Kayalp, bu birim sayesinde halkla ilişkiler biriminin oluştuğunu ve gelen şikayetlerin çok hızlı bir şekilde çözüldüğünü belirtti.
Kayalp, “Belediyede 3 araç ve ekipten oluşan temizliğe hızlı müdahale ekibi vardır. Öğlene kadar belediyeyi arayanlar kişilerin çöpleri ayni gün içerisinde alınır. Hiçbir şekilde sokakta çöp kalmaz” dedi.

‘Kaliteli ve kesintisiz su’

Kayalp, Mağusa’daki bölgelerdeki evlerin musluklarından 24 saat su aktığını söyledi.

Kayalp, Lefkoşa’dan gelen ve denizden arıtılan suyun karıştırıldığını, bu yüzden Mağusa’nın her bölgesine ayni kalitede ve kesintisiz su verildiğini belirtti.

Avrupa Birliği ve Türkiye Cumhuriyeti’nden gelen kaynakların yanı sıra belediyenin bütçesiyle 2004 yılında Mağusa’da kanalizasyon ile ilgili çalışmalara başlandığını söyleyen Kayalp, sürecin 3,5 yıl sürdüğünü belirtti.

Kayalp, bu süre içerisinde AB katkılarıyla da arıtma tesisinin inşa edildiğini kaydederek, çalışmalara toplamda 63 milyon TL harcandığını aktardı.
Bölgede şu anda kanalizasyon çalışmalarının devam ettiğini ifade eden Kayalp, “Mağusa’nın bütününe çalışmayı yaymak için master plana uygun olarak çalışma yürütüyoruz” dedi.

Kayalp, Mağusa’da su baskınlarını önlemek adına yağmur suyu drenaj projelerinin geliştirildiğini ve sorunlu noktaların büyük oranda iyileştirildiğini ifade etti,

“21 noktada çalışmalar yapıldı”
dedi..

---------------------------------

Yıl 1994… 23 bin nüfus 367 personel
Yıl 2014… 45 bin nüfus…  280 personel

“Belediyeye gereksiz istihdam yapılmıyor”

“Belediyeyi 20 yıl önce 23 bin nüfus ve 367 personelle devraldım. Şu anda 280 çalışan ile 45 bin nüfusa hizmet veriyoruz”

“Hiçbir kamu kurumuna borcumuz bulunmuyor. Faturaların yüzde 90’ından fazlasını tahsil ediyoruz”

Ayşe GÜLER

Mağusa Belediyesi...

Sosyal belediyecilik anlamında öncü çalışmaları ile dikkat çekiyor…
23 bin nüfus ve 367 personelle belediye başkanlığı görevini devralan belediye Başkanı Oktay Kayalp, 5. dönem belediye başkanlığı görevine talip…
“Aday adayıyım” diyor…
1994 yılında başkanlık koltuğuna oturan Kayalp, şu anda 280 çalışan ile 45 bin nüfusa hizmet veriyor.
Halka kaliteli hizmet sunabilmek adına çalıştıklarını söyleyen Mağusa Belediye Başkanı Oktay Kayalp,
Belediyenin hiçbir kamu kurumuna borcunun bulunmadığını da dile getirdi.
Kayalp, “Mali olarak belediyede ciddi bir disiplin hakimdir. Faturaların yüzde 90’ından fazlasını tahsil ediyoruz” şeklinde konuşarak, YENİDÜZEN’e belediye başkanlığı döneminde hayata geçirdiği projeleri anlattı.

“Hiçbir kamu kurumuna borç yok”

Belediyenin mali yapısı ile ilgili de bilgi veren Kayalp, Mağusa Belediyesi’nin hiçbir kamu kurumuna borcunun bulunmadığını dile getirdi.
Kayalp, “Belediyenin; Sosyal Sigorta, İhtiyat Sandığı ve Vergi Dairesi gibi kurumlara borcu yoktur. Personeline ek mesailer dahil geriye dönük gecikmeleri söz konusu değildir” şeklinde konuştu.
Kayalp, Mağusa Belediyesi’nin KIB-TEK’e olan mükellefiyetlerini de taksitlendirdiğini aktardı.
Mali olarak belediyede ciddi bir disiplinin hakim olduğunu dile getiren Kayalp, belediyenin çıkardığı faturaların yüzde 90’ından fazlasını tahsil ettiğini ifade etti.
Kayalp, belediyeye ‘gereksiz istihdam’ yapılmadığını söyleyerek, şu anda 280 çalışanının bulunduğunu belirtti.
“Belediyeyi 20 yıl önce 23 bin nüfus ve 367 personelle devraldım. Bugün 45 bin nüfusa ulaştım ve 280 çalışan vardır” diye konuşan Kayalp, bazı alanlarda özel sektörden hizmet satın almak gerektiğini kaydetti.
Kayalp, “Esas olan halka kaliteli hizmet verebilmektir. Yoksa kurumun işi nasıl yaptığının bir önemi yoktur” dedi.
“Mağusa’nın istihdam sorununun çözmeye aday olmadım. Ben Mağusa’nın yerel hizmetlerin kaliteli bir şekilde vatandaşa ulaştırılmasıydı” şeklinde konuşan Kayalp, bu konuda belediyenin üzerine düşen görevi yaptığını kaydetti. 
---------------------------
 

YEREL SEÇİM KULİSLERİ


Oktay Kayalp aday adayı

CTP’li belediye başkanı Oktay Kayalp YENİDÜZEN’e yaptığı açıklamada “önümüzdeki dönemde de yeniden aday olmayı istediğini” açıkladı.


***

DP’de Arter ısrarı, parti ittifaka karşı

Mağusa’da UBP DP arasında ciddi bir 'ittifak' tartışması yaşanıyor. Mağusa DP MKY’sının büyük çoğunluğu UBP ile yerel seçimlerdeki  olası ittifaka şiddetle karşı duruyor. 
DP, sadece Mağusa’da değil, büyün belediyelerde “kendi adayını” çıkarmak istiyor. DP Mağusa’da belediye başkan adaylığı için İsmail Arter üzerinde duruyor. Arter’e DP tarafından teklif gitse de son karar, 28 Şubat’ta belirlenecek.  28 Şubat’ta DP’nin adaylıklar ve ittifak konusunda son kararını vermesi bekleniyor.

***

UBP’de Güneşoğlu ismi gündemde

UBP ise uzun süredir iki isim üzerinde adaylık için tartışma yaşadı. Önceleri Mağusa İlçe Başkanı- Derviş Eroğlu’nun kızı Resmiye Canaltay’ın adaylığı dillendirildi. Ancak Resmiye Canalyat’ın son dönemlerde yapılan anketlerde % 2 gibi düşük bir oy oyranına sahip olması UBP’de ibrenin diğer adaya yönelmesine yol açtı. UBP Mağusa İlçesi, 2013 Genel Seçimi’nde UBP’den Mağusa milletvekilliğine aday olan Güneş Güneşoğlu üzerinde duruyor. Güneşoğlu ise YENİDÜZEN’e yaptığı açıklamada “Partinin görev vermesi halinde göreve talibim” demişti.  Ancak UBP, DP ile yapılan ittifak görüşmelerinin sonucunda Güneşoğlu mu yoksa DP’nin öne çıkardığı Arter’i mi destekleyeceği netleşecek.

***

TDP’de Hoşkara aday gibi

Bu arada TDP ise Ercan Hoşkara’yı aday göstermeye hazırlanıyor.

----------------------------

UBP Mağusa İlçe Başkanı Resmiye CANALTAY

• Aday nasıl saptanacak?
• Partimiz henüz aday saptama yöntemi üzerinde bir karar vermiş değil. Önümüzdeki süreçte karar verilecek.

• İsimler var mı?
• Evet, 3-4 isim var. Ancak bu konuda da net bir durum söz konusu değildir.

• Siyasi ittifak, işbirliği çalışması ne durumda?
• Partimiz 'ittifak' konusunda da henüz net bir karar vermiş değildir. Çalışmalar devam etmektedir.

• Kentteki atmosfer ne gösteriyor?
• Parti tabanımız DP ile işbirliği konusunda olumlu bir tavır izliyor. Net kararı önümüzdeki süreçte paylaşacağız


---------------------------
27 Haziran 2010 Yerel Seçim Sonucu

 


 

Belediye Meclis üyeliklerini kimler kazanmıştı?

Erol Adalıer                CTP
Tijen Coşar                CTP
Ali Yakar                     CTP
Yeşim Nalbantoğlu  CTP
Salih Oktay                 CTP
Dr.Filiz Akçaoğlu        CTP
Osman Pekineli         CTP
Saffet M.alioğulları     CTP
Cem Dana                   UBP
Tevfik Devran               UBP
Muhammet Yapar       UBP
İrfan Uluç                      UBP
Ahmet Öztenay            UBP
Türksal İnce                 DP
Tuğçe Kirişoğlu           DP
İbrahim Uysal              DP

2013 GENEL SEÇİM SONUCU

 


YARIN, OKTAY KAYALP’la röportajımız  ve yeni KULİS notları sürecek...

Bu haber toplam 2876 defa okunmuştur