1. HABERLER

  2. HABERLER

  3. Limanlar için Kasım ayında ihale
Limanlar için Kasım ayında ihale

Limanlar için Kasım ayında ihale

Atakan, kasım ayında Mağusa ve Girne Limanı’na yönelik uluslararası ihale açılmasının gündemde olduğunu söyledi. 

A+A-

UBP Milletvekili Menteş Gündüz, mecliste,“Limanların Son Durumu ve İşleyişi” konusunda bir konuşma 
yaptı.

Gündüz, bugüne kadar limanlar konusunda hep bilgiye dayalı konuşmalar yaptığını söyleyerek, limanlarda kılavuz kaptan sorununun devam ettiğini, münhale çıkıldığını ancak açılan münhalle ilgili teşkilat şemasında düzenlemeye gidilmesi gerektiğini belirtti. 

Ek mesai sorununa da değinen Gündüz, limanlarda gümrükçü ve sağlıkçıya ek mesai verilirken, liman çalışanına verilmemesini eleştirdi. 

Gündüz, geçtiğimiz günlerde yaşanan bir olaya da değinerek, müsteşarın camdan Liman Başkanlığı’na girerek işlem yaptığını ileri sürerek, “Bir meslek, yasa ve tüzükler bu kadar ayaklar altına alınamaz” yorumunda bulundu.

Menteş Gündüz, liman işçilerinin yaş konusundan ötürü görev yapamayacak duruma geleceğini söyleyerek, bu sorunun nasıl çözüleceğini sordu. Gündüz, kılavuz kaptanlık münhallerinin teşkilat şeması düzenlenerek yeniden münhale çıkılması, liman işçileri konusundaki sorunun yasaya aykırılık yaşanmadan çözülmesi gerektiğini kaydetti. 

Atakan: Kasım ayında Mağusa ve Girne Limanı’na yönelik uluslararası ihale açılması gündemde

Bayındırlık ve Ulaştırma Bakanı Tolga Atakan, polisin liman giriş çıkışlarında gerekli görevi yapması için girişimde bulunduklarını belirterek, Mağusa Limanı’nda özellikle belli dönemlerde bu kontrollerin yapılamadığını söyledi. 

Limanlarda yaşanan sorunları çözmek için çalıştıklarını ancak ortada çok ciddi sorunlar olduğunu kaydeden Atakan, Mağusa Liman Başkanı’nın emekli olduğunu, atamalar ve emekliliklerle kadroların boşaldığını ancak bunları tamamlayacak kadroların bulunmadığını kaydetti. 

Yaşanan ve yaşanacak sorunların önceki hükümetler döneminde çalışanlar tarafından detaylı bir şekilde gündeme getirildiğini ancak o dönemlerde hükümetlerin hiçbir önlem almadığını söyleyen Atakan, geçmişten gelen bu sıkıntıları çözmek adına çalıştıklarını belirtti. 

Özelleştirme olsun veya olmasın Limanlar Dairesi’nin hayatını devam ettirmesi gerektiğini dile getiren Atakan, kasım ayında Mağusa ve Girne Limanı’na yönelik uluslararası ihale açılmasının gündemde olduğunu söyledi. 

Bir süre önce hafta sonu bir problem yaşandığını ve ortada sendikal örgütlü bir eylem olmamasına rağmen gemilerin çıkışını engelleyici bir tavır ortaya konduğunu dile getiren Atakan, çabuk bozulan tarımsal ürünler içeren gemilere yönelik toplumsal bir ihtiyaç için inisiyatif alınarak, bir müdahale yapıldığını belirtti. Atakan, bunun tekrar edilmeyeceğini söyledi. 

Atakan, Mağusa Limanı’nın turizme yönelik çalışması ve yük limanı görevinin, düzenlenecek Kalecik Limanı’na devredilmesinin gündemde olduğunu belirtti. 

 

Bu haber toplam 2089 defa okunmuştur
Etiketler : , ,