1. HABERLER

  2. SPOR

  3. Kursiyerler eğitiliyor
Kursiyerler eğitiliyor

Kursiyerler eğitiliyor

Kıbrıs Türk Futbol Federasyonu ile Kıbrıs Türk Futbol Antrenörleri Derneği’nin ortaklaşa düzenlediği UEFA Pro Lisans kursu devam ediyor

A+A-

YENİDÜZEN Spor Servisi

Kıbrıs Türk Futbol Federasyonu ile Kıbrıs Türk Futbol Antrenörleri Derneği’nin ortaklaşa düzenlediği UEFA Pro Lisans kursu devam ediyor. Kursa kayıt yaptıran 48 antrenör, iki gruba ayrılarak ilk 24 ve son 24 olarak eğitim alacaklar. İlk 24 kişilik A lisans sahibi antrenörler teorik eğitimin yanı sıra pratik eğitim de alıyorlar.
Futbol Federasyonu eğitmenlerinden Mustafa Borataş başkanlığındaki kursta Salahi Uçkan, Hasan Burgaç, Hüseyin Kınacı ile Türkiye Futbol Federasyonu’nu eğitmenlerinden Atila Yüce eğitimlerde yer alıyor.

Finalin analizi yapıldı
24 kişilik A lisans antrenör geçtiğimiz cuma ve cumartesi günleri Yusuf Kaptan Sentetik Sahası’nda uygulamalı eğitimlerini alıyorlar. Antrenörler Cuma günü teorik eğitimlerini aldıktan sonra uygulama kısmında Takım Oyunlarının Etkili Maç Analizi, Pas ve Destek, Adam Markajı Top Kesme, Takım Halinde Savunma çalışmalarını gerçekleştirdiler. Cuma gecesi Atatürk Stadı’nda oynanan TAMSU U15 Ligi final karşılaşmasında 48 antrenörün tamamı maçın analizini gerçekleştirdi.

Eğitim sürüyor
Antrenörler dün Yusuf Kaptan Sahası’nda Merkezden Hücum, Kanatlardan Hücum, Orta Saha ve Merkez Savunma Oyuncularının Savunma Görevleri, 3. Bölgede Hücum Varyasyonları, Ortaları Savunma ve Geniş Alanda Savunma çalışmaları gerçekleştirdi.
Kursiyerler bugünü boş geçecek ve yarın Beslenme Sıvı Alımı, Yetenek Tesbiti (İzleyici Antrenörlük) konuları üzerinde eğitim alacaklar.

Bu haber toplam 1281 defa okunmuştur