1. HABERLER

  2. HABERLER

  3. Son oyun
Son oyun

Son oyun

Lapta’da 20 Mart tarihinde babasına ait silahtan çıkan kurşunla hayatını kaybeden 8 yaşındaki Yahya Ergör dün gözyaşları ile toprağa verildi. Emekli polis baba yıkıldı, cenazede tarifsiz bir acı yaşandı.

A+A-

Devrim DEMİR 

Lapta’da 20 Mart tarihinde babasına ait silahla çıkan kurşunla hayatını kaybeden 8 yaşındaki Yahya Ergör dün gözyaşları ile toprağa verildi.

Küçük Yahya’nın ölüm nedeni dün sabah saatlerinde Lefkoşa Hastanesi’nde Adli Tıp Uzmanı Doktor İdris Deniz tarafından gerçekleşen otopsi sonucu ‘ateşli silah yaralanması’ olarak belirlendi.

Otopsinin ardından Lapta Camii’inde kılınan öğle namazı sonrasında küçük Yahya defnedildi, ailesi perişan oldu.

 

Tabancadan çıkan tek kurşun sonu oldu

Polis Genel Müdürlüğü’nden 8 yıl önce Polis Çavuşu olarak emekliye ayrılan küçük Yahya’nın babası Sabri Ergör, adına zimmetli tabancasını yasal olarak emeklilikte de kullanmaya devam etti.

20 Mart tarihinde Sabri Ergör ve eşinin evde olduğu esnada yatak odasından gelen silah sesine koşan çift, 8 yaşındaki çocuklarını kanlar içinde buldu. Olay yerine çağrılan ambulansla hastaneye yetiştirilmek istenen Yahya Ergör, yolda hayatını kaybetti.

Başına bir el kurşun isabet eden Yahya Ergör, hayata tutunamadı.

 

Üzerinde polis kıyafeti vardı…

YENİDÜZEN’e bilgi veren kaynaklar, küçük çocuğun üzerinde polis kıyafetleri olduğunu söyledi ve oyun oynadığı esnada gizlice babasına ait silahı kullandığını belirtti.

Anne ve babasının alt katta bulunduğu bir sırada eline geçirdiği silahın ateşlenmesi sonucu hayatını kaybettiği tahmin edilen Yahya Ergör’ün el svap örnekleri alındı.  Çocuğun ‘polis kıyafetleri ile oyun oynadığı’ da konuşuldu.

 

Tabancanın izni vardı… Polis soruşturması devam ediyor…

Sabri Ergör’e ait tabancanın yasal olduğu, Ergör’ün emekliliğe ayrıldıktan sonra, yasal bir şekilde tabancayı zimmetine geçirdiği de elde edilen bilgiler arasında. Polisin yaşanan üzücü olayla ilgili soruşturması devam ediyor.

 

Kalabalık mezarlığa sığmadı…

Yahya Ergör’ün cenaze törenine çok sayıda rütbeli polisin yanı sıra, Sağlık Bakanı Ünal Üstel, Lapta, Alsancak, Girne ve Çatalköy Belediye Başkanları da katıldı.

Küçük çocuğun anne ve babası oğullarının cenaze töreninde fenalık geçirdi. Yüzlerce kişinin katıldığı cenaze töreninde kalabalık mezarlığa sığmadı.

c1-171.jpg

g1-108.jpg

Fotoğraflar: Devrim Demir

Bu haber toplam 8091 defa okunmuştur
Etiketler :
İlgili Haberler