1. HABERLER

  2. HABERLER

  3. KOOP-SÜT isyan etti…
KOOP-SÜT isyan etti…

KOOP-SÜT isyan etti…

Bakanlar Kurulu, seçim yasaklarına saatler kala, Karakum’daki Kooperatif iştirakleri arasında yer alan Zeyko Yağ Fabrikası’nın kullanımındaki milyon sterlinlik arazideki iki ayrı parselin, 49 yıllığına Kaya Turistik Tesisleri Titreyengöl Otelcilik AŞ’ye v

A+A-

Bakanlar Kurulu ‘Zeyko’yu verdi… KOOP-SÜT isyan etti…
“Malımız bizden habersiz gitti!”

 

“Burası bizim malımız, bizden habersiz verildi” diye isyan eden KOOP-SÜT Genel Müdürü Salih Yücesoylu, hukukçularla gerekli hazırlıkların yapıldığını ve Pazartesi gün ara emri için mahkemeye başvurulacağını belirtti.


Meltem SONAY

Bakanlar Kurulu, seçim yasaklarına sayılı günler kala, Karakum’daki Kooperatif iştirakleri arasında yer alan Zeyko Yağ Fabrikası’nın kullanımındaki milyon sterlinlik arazideki iki ayrı parselin, 49 yıllığına Kaya Turistik Tesisleri Titreyengöl Otelcilik AŞ’ye ve Rocks Hotel’e kiralanması için Maliye Bakanlığı’na yetki verdi, ortalık karıştı.
“Burası bizim malımız, bizden habersiz verildi” diye isyan eden KOOP-SÜT Genel Müdürü Salih Yücesoylu, hukukçularla gerekli hazırlıkların yapıldığını ve Pazartesi gün ara emri için mahkemeye başvurulacağını belirtti.

Yücesoylu: “Kararı görünce şok olduk”
“Zeyko bizim malımız, senelerdir biz kullanıyoruz” diyen KOOP-SÜT Genel Müdürü Salih Yücesoylu, Bakanlar Kurulu’nun KOOP-SÜT’ün kullanımındaki araziyi ‘sessiz sedasız’ vermesine isyan etti.
“Kararı görünce şok olduk” şeklinde konuşan Yücesoylu, hukukçularla çalışmaların sürdüğünü, Pazartesi günü ‘ara emri’ için mahkemeye başvurulacağını ifade etti.
Protokolle, ‘Süt ve Sıvı Yağ Ürünleri Üretim ve Pazarlama Kooperatifi’nin kullanımındaki Zeyko’da makineler ve tesisatın da bulunduğunu belirten Yücesoylu, yeni yatırım düşünceleri olduğunu da kaydetti.
Yücesoylu, her türlü yasal haklarını kullanacaklarını ifade etti.

Sessiz sedasız
UBP Hükümeti, değeri milyon sterlinlerle ifade edilen ve Kıbrıs Türk Kooperatif Merkez Bankası Ltd.’in ve ona bağlı iştiraklerden biri olan KOOP- SÜT kullanımında olan  araziyi, sahiplerinden habersiz, sessiz sedasız 49 yıllığına kiralamak için karar üretti.

Son dakikada peşkeş…
Bakanlar Kurulu 27 Mayıs tarihli toplantısında, Kıbrıs Türk Kooperatif Merkez Bankası Ltd.’in kullanımında olan Zeyko Yağ Fabrikası arazisinin “Kaya Turistik Tesisleri Titreyengöl Otelcilik A.Ş.”ne kiralanması için Maliye Bakanlığı’na yetki verdi. Bakanlar Kurulu’nun 27 Mayıs tarihli kararı, 29 Mayıs tarihli Resmi Gazete’de yayımlanarak seçim yasaklarından hemen önce yürürlüğe girdi.

Değeri çok büyük
Eski Zeyko Yağ Fabrikası’nın bulunduğu yaklaşık 45 dönümlük arazinin bugünkü değerinin çok yüksek olduğu ifade ediliyor.
Yaklaşık olarak 20 milyon sterlinlik değere sahip arazi devlete ait; ancak kullanım hakkı ise kooperatifte… Karakum bölgesindeki araziye yatırım yapmak isteyen kişilerin yıllardır iştahının kabardığı arazi, yıllardır da ‘peşkeş’ endişeleri ile anılıyor.

Bu haber toplam 2362 defa okunmuştur