1. HABERLER

  2. DÜNYA

  3. Kıbrıs Rum tarafı Ban’a mektubu gönderdi
Kıbrıs Rum tarafı Ban’a mektubu gönderdi

Kıbrıs Rum tarafı Ban’a mektubu gönderdi

Anastasiadis önceki gün çeşitli temaslar yapmak üzere adadan ayrıldı

A+A-

Kıbrıs Rum Yönetimi Başkanı Nikos Anastasiadis, BM Genel Kurulu’nda konuşmak ve ikili temaslarda bulunmak amacıyla önceki gün New York’a gitti.

Fileleftheros gazetesi haberinde, Anastasiadis’in 26 Eylül’de Genel Kurul’da konuşma yapacağını hatırlatarak yapacağı diğer temaslara da yer verdi.
Gazete ayrıca, Kıbrıs Rum tarafının BM Genel Sekreteri Ban Ki Moon’a göndermek üzere hazırladığı ve AB’nin üst düzey liderlerine de iletilen mektubun da gönderildiğini yazdı.
Habere göre Anastasiadis mektupta, müzakerelerin zemininin, müzakereler başlamadan önce netleştirilmesini istediğini iletirken, AB’nin müzakerelere daha etkin müdahil olması talebinde bulundu.
Anastasiadis ayrıca, Kıbrıs Rum tarafının, kapalı bölge Maraş konusundaki önerisine de mektubunda yer verdi.

Haciyeorgiyu-Yenel görüşmesi
Öte yandan gazete bir diğer haberinde, AKEL AP Milletvekili Takis Haciyeorgiu’nun Brüksel’de Türkiye’nin AB’deki Daimi Temsilcisi Büyükelçi Selim Yenel’le Kıbrıs sorununun görüştüğünü yazdı.
Habere göre, AB-Türkiye ve AB-Ermenistan temsilcilerinin ortak toplantıları çerçevesinde gerçekleşen görüşmede Yenel’le konuşma fırsatı bulan Haciyeorgiu, “Türkiye’nin Kıbrıs sorununda özlü adım atması ve Maraş’ın iadesinin bu sürecin temel taşını oluşturduğu” tezini iletti.
Gazete, Yenel’in ise “Türkiye’nin en kısa sürede çözüm için çalışacağı” yanıtını verdiğini yazdı.

Bu haber toplam 1794 defa okunmuştur