1. HABERLER

  2. DÜNYA

  3. Kasulidis’e göre “Kıbrıs sorunu daha gecikir”
Kasulidis’e göre “Kıbrıs sorunu daha gecikir”

Kasulidis’e göre “Kıbrıs sorunu daha gecikir”

“Ekonomik durum halledilmeden Kıbrıs sorununun çözüm prosedürünün yeniden başlamasını kabul etmemiz söz konusu değil”

A+A-

 

 

Şilluris: “Kıbrıs sorununun çözümünün özü ve prosedürüyle ilgili her türlü marifeti çökertmek için engelleyici şekilde hareket edilmeli”

Kıbrıs  Rum Dışişleri Bakanı Yoannis Kasulidis, Kıbrıs sorunundaki prosedürün önümüzdeki aylar içerisinde yeniden başlamasının söz konusu olmadığını söyledi.
Simerini’nin “Kasulidis: Kıbrıs Sorunu Daha ‘Gecikir’” başlıklı haberine göre Kasulidis, Kıbrıs Rum tarafındaki ekonomik durum halledilmeden önce Kıbrıs sorununun çözüm prosedürünün yeniden başlamasını kabul etmelerinin söz konusu olmadığını açıkladı.
“Türklerin başka ülkelerde de yankı bulan, Kıbrıs sorununun şimdi çözülmesinin ekonomik fayda da getireceği tezi tehlikelidir” diyen Kasulidis, “Kıbrıs sorununun çözümüne gerçekten ilgi gösterenler akıllarından bu tür düşünceleri çıkarmalıdır” ifadesini kullandı.
Kıbrıs sorunu ve çözümünün Güney Kıbrıs’ın ekonomik sorunlarına bağlanması çabası konusunda EURO.KO’nun da görüş belirttiğini yazan gazete, parti Başkanı Dimitris Şilluris’in düzenlediği basın toplantısında söylediklerini aktardı.
Gazeteye göre “Kıbrıs sorununun çözümün özü ve prosedürüyle ilgili her türlü marifeti çökertmek için engelleyici şekilde hareket edilmesi” çağrısında bulunan Şilluris, “Herkese ve özellikle de Downer’a, Lefkoşa’nın şu anda tehlikelere gebe olan yeni bir prosedüre girmek için baskı kabul etmeyeceği vurgulanmalıdır. Türkiye Kıbrıs ekonomisinin içerisinde bulunduğu trajik durumu istismar etmeye ve Kıbrıs sorununda oldubittiler yaratmaya çalışıyor” dedi. TAK

Bu haber toplam 1358 defa okunmuştur