1. HABERLER

  2. ÖZEL HABER

  3. İzin yok, onay yok, ÇALIŞMA VAR!...
İzin yok, onay yok, ÇALIŞMA VAR!...

İzin yok, onay yok, ÇALIŞMA VAR!...

Eylül ayında faaliyete geçmeyi planlayan Rauf Denktaş Üniversitesi’nin Lefkoşa Surlariçi’ndeki rektörlük binasında tadilat ve tamirat çalışmaları Anıtlar Yüksek Kurulu, LTB ve Şehir Planlama Dairesi ONAYI OLMADAN sürüyor.

A+A-

YALNIZCA ELEKTRİK BAĞLAMA BAŞVURUSU!... YENİDÜZEN’e konuşan Lefkoşa Türk Belediyesi Başkanı Mehmet Harmancı söz konusu şirketin yalnızca elektrik bağlanması yönünde başvurusunun bulunduğunu söyledi, tadilat ya da tamirat yapılmasına yönelik belediye onayının olmadığını açıkladı.

Ayşe GÜLER

Kermiya’daki askeri bölge kapsamından çıkartılan 220 dönümlük arazi üzerine kurulmasıyla kamuoyunda ciddi tartışmalara neden olan Rauf Denktaş Üniversitesi, şimdi de İZİNSİZ ÇALIŞMALARLA gündemde…

Eylül ayında faaliyete geçmeyi planlayan üniversitenin rektörlük binası olarak hizmet verecek Lefkoşa Surlariçi bölgesindeki eski hastane binasında tadilat ve tamirat çalışmaları Anıtlar Yüksek Kurulu, LTB ve Şehir Planlama Dairesi ONAYI OLMADAN sürerken, İZİNSİZ ÇALIŞMALAR objektifimize takıldı.

YENİDÜZEN’e konuşan Lefkoşa Türk Belediyesi Başkanı Mehmet Harmancı da söz konusu şirketin elektrik bağlanması yönünde başvurusunun bulunduğunu söyledi, tadilat ya da tamirat yapılmasına yönelik belediye onayının olmadığını açıkladı.

Hatırlanacağı üzere 9 Şubat 2017 tarihinde Başbakan Yardımcısı, Maliye Bakanı Serdar Denktaş’ın oğlu, iş insanı Rauf Denktaş’ın şirketi Mediterranean Master Education Services Ltd’e kiralanmıştı.

Tartışmalı kiralama işlemi Maliye Bakanlığı tarafından yapılmıştı.

Bilindiği gibi YÖDAK,  ‘Rauf Denktaş Üniversitesi’ için şirketin fiziki yapı konusunda sunduğu projede mekan veya kampus olmaması nedeniyle eğitime başlama izni vermemişti.  

 

Lefkoşa Türk Belediyesi Başkanı Mehmet Harmancı:
“Yalnızca elektik bağlanması için başvuru var”

Lefkoşa Türk Belediyesi Başkanı Mehmet Harmancı ise belediyeye elektrik bağlanmasıyla ilgili başvuru olduğunu, tadilat ya da tamirat yapılmasına yönelik belediye onayının bulunmadığını açıkladı.

Projenin Şehir Planlama Dairesi’nden geçtiğini bildiğini de aktaran Harmancı, bugün bölgeye belediye zabıtalarını göndereceklerini de sözlerine ekledi.


 

‘Evrak eksikliği’ nedeniyle konu görüşülmemişti…

‘Rauf Denktaş Üniversitesi’ için rektörlük binası olarak kullanılacağı söylenen Surlariçi’ndeki eski devlet hastane binası Anıtlar Yüksek Kurulu gündemine gelmişti.

‘Evrak eksikliği’ gerekçesiyle görüşülemeyen konu, bir sonraki toplantıda değerlendirilmek üzere ertelenmişti.

Lefkoşa’daki eski devlet hastane binasının ‘eski eser’ olduğundan dolayı Anıtlar Yüksek Kurulu gündemine getirildiği ve evrakları tamamlanınca değerlendirileceği belirtilmişti.

Neler yaşanmıştı?

Kıbrıs Türk Barış Kuvvetleri Komutanlığı’nın himayesindeki Kermiya’daki 220 dönümlük alan, askeri bölge kapsamından çıkartılarak, Rauf Denktaş Üniversitesi kurulması için iş insanı Rauf Denktaş’a verilmişti.

Başbakan Yardımcısı ve Maliye Bakanı Serdar Denktaş’ın oğlu, DP Lefkoşa İlçe Başkanı Rauf Denktaş ile kızı Güler Denktaş Dedezade’nin direktörü olduğu Mediterranean Master Education Ltd’in hem Lefkoşa Merkez Üniversitesi hem de Rauf Denktaş Üniversitesi kurulması için Kermiya’da askere ait iki farklı bölge için müracaata bulunduğu su yüzüne çıkmıştı.

YENİDÜZEN’in gündeme taşıdığı ‘arazi’ tartışmaları sonrasında DP Lefkoşa İlçe Başkanı Rauf Denktaş, araziyle ilgili tüm talepleri geri çektiğini açıklamıştı.

Ancak kiralamayla ilgili üretilen Bakanlar Kurulu kararının iptal edildiğine yönelik karar Resmi Gazete’de yayımlanmamıştı.

 

Bu haber toplam 5182 defa okunmuştur
İlgili Haberler