1. HABERLER

  2. ÖZEL HABER

  3. Hastane binası 9 Şubat’ta kiralandı!
Hastane binası 9 Şubat’ta kiralandı!

Hastane binası 9 Şubat’ta kiralandı!

Rauf Denktaş Üniversitesi’nin Lefkoşa Surlariçi’ndeki rektörlük binasının 9 Şubat 2017 tarihinde Rauf Denktaş’ın şirketi Mediterranean Master Education Services Ltd’e Serdar Denktaş'ın yönettiği Maliye Bakanlığı tarafından kiralandığı ortaya çıktı.

A+A-

Kamuoyu gündeminden düşmeyen  Rauf Denktaş Üniversitesi’nin Lefkoşa Surlariçi’ndeki rektörlük binasının 9 Şubat 2017 tarihinde Rauf Denktaş’ın şirketi Mediterranean Master Education Services Ltd’e kiralandığı ortaya çıktı.

Bir dönem Kıbrıslı Gazetesi olarak da hizmet veren eski hastane binasının 13 Şubat 2008 tarihinde Bakanlar Kurulu kararı ile Maliye Bakanlığı’nın kontrolüne verildiği öğrenildi.

Tartışmalı kiralama işleminin Maliye Bakanlığı tarafından, Rauf Denktaş’ın şirketi Mediterranean Master Education Services Ltd’e kiralandı.  

Sağlık Bakanı Faiz Sucuoğlu ise eski hastane binasıyla ilgili detaylı bilgi sahibi olmadığını söylemişti.

Geri adım atılmıştı…

Hatırlanacağı üzere Kermiya’da 220 dönümün askeri bölge kapsamından çıkarılarak Rauf Denktaş Üniversitesi’nin kurulacağı araziyle ilgili iş insanı, Maliye Bakanı Serdar Denktaş’ın oğlu, DP Lefkoşa İlçe Başkanı Rauf Denktaş geri adım attığını açıklamıştı.

Denktaş, kamuoyunda ciddi tepkiye neden olan araziye yönelik üniversite ve Denktaş Vakfı olarak tüm taleplerini geri çektiğini duyurmuştu.

 

“Rektörlük binasında” hummalı çalışmalar devam ediyor…

Tartışmaların gölgesinde, Lefkoşa Surlariçi bölgesinde eski devlet hastanesi binasında ise tadilat çalışmaları sürüyor.

İşçiler, hummalı bir şekilde çalışmaları tamamlayarak, binayı Eylül ayında faaliyete başlayacak şekilde bitirmeye çalışıyor.

 

 

Bu haber toplam 5515 defa okunmuştur
İlgili Haberler