1. HABERLER

  2. SPOR

  3. İskele "El Ele Umuda" yürüdü...
İskele El Ele Umuda yürüdü...

İskele "El Ele Umuda" yürüdü...

“EL ELE İSKELE KANSER SANA GÜLE GÜLE” slogan ve pankartlarla İskele’de koşusu ve yürüyüşü düzenlendi.

A+A-

İskele Kaymakamlığı’nın koordinatörlüğünde İskele Belediyesi, Kanser Hastalarına Yardım Derneği ve Atletizim Federasyonu işbirliğinde düzenlenen halk koşusu ve yürüyüşe bin üzerinde kişinin katılımı ile gerçekleştirildi.

Etkinliğe katılarak 5km yürüyüş yapanlar arasında İçişleri ve Yerel Yönetimler Bakanı Nazım Çavuşoğlu, Polis genel Müdürü Ahmet Zaim, bölge milletvekilleri ve belediye başkanları ile çok sayıda vatandaş EL ELE Girerek yürüdüler.
  Küçük, Büyük, Genç,  Yaşlı çok sayıda vatandaşın ilgi gösterdiği etkinliğe İskele Bölgesinde bulunan Turistler de  büyük ilgi gösterdi. .
Halk koşusu ve yürüyüşüne Açık destek veren Grup Next Day ve Do Re Mi grubunun verdiği mini konserle renklenen etkinlik içerisinde Yeni Erenköy Lisesi Dans Grubu Guns 'n Roses,  Kango Jump gösterisi yer aldı.
Etkinlikte ilk olarak bir konuşma yapan Kanser Hastalarına Yardım derneği Başkanı Raziye Kocaismail, halk koşusu ve yürüyüşünün Kanser hastalarına büyük bir moral olduğunu vurgulayarak, İçişleri ve Yerel Yönetimler Bakanlığı, İskele Kaymakamlığı ve İskele Belediyesinin böylesi bir etkinliğe destek vermesinden dolayı duyduğu memnuniyeti dile getirdi.
İskele Belediye Başkanı Halil İbrahim Orun  konuşmasında çağın illeti olan Kansere dikkati çekmek amacıyla böylesi bir etkinliğin düzenlendiğini kaydederek,  hastalığın son bulmasını temenni ederek konuşmasını tamamladı.
İskele Kaymakamı Bünyamin Merhametsiz Konuşmasında  kanser hastalığının gerek maddi gerekse manevi çok zor bir hastalık olduğuna işaret ederek, bu hastalığa yakalan' lara acil şifalar diledi. Bu anlamlı günü organize eden başta kaymakamlık personellerine ve iskele belediye personellerine, kurum,  kuruluş ve tüm bu uğurda sponsor olan herkese teşekkür etti.
İçişleri ve Yerel Yönetimler Bakanı Nazım Çavuşoğlu da kanser hastalığı konusunda farkındalık yaratmak amacıyla düzenlenen etkinliğin önemine değinerek, söz konusu etkinliğe bir çok firmanın sponsor olduğunu belirtti.
Bakan Çavuşoğlu, “ bugün anneler günü aslında annelerimize vereceğimiz en güzel hediye sağlıklı yaşamaktır, biz hasta olduğumuzda onlar çok üzülür, kendimize dikkat etmeli dengeli beslenmeli ve spor yapmalıyız” dedi.
Bakan Çavuşoğlu’nun konuşmasının ardından etkinlik koşu ve yürüyüşe katılıp dereceye girenlere ödüllerinin verilmesi ile son buldu.

5 Km. Erkekler
15/18 yaş
1. Batuhan BERKİN
2. Raşit KORKMAZ
3. Mehmetali KİRİT
19/35 Yaş
1. Ali GÜNEYLİ
2. Ahmet BOZ
3. Orhan AKGÜN
+35 Yaş
1. Ersoy ÇETİNKAYA
2.  Erkin KOÇ
3. Ali TURSUN
5 Km Bayanlar
15/18 Yaş
  1. Fatma TOPRAK
19/35 Yaş
1. Özlem ÖZENEN
2. Chika HOPE
3. Meryem KOÇ

10 Km. Erkekeler
18/35 Yaş
1. Halil İRİ
2. Gürsel GÖKTAŞ
3. Zuhir YOUNES
+ 35 Yaş
1. Tümer DEPRELİ
2. Osman ATAKAN
3. Hüseyin ŞANVERDİ

10 Km. Bayanlar
1. İlayda AKARTÜRK
2. Şükrüye HADIMCI
3. Ruth POLLARD

Fotoğraflar için TIKLAYIN

 

Bu haber toplam 1704 defa okunmuştur