1. HABERLER

  2. HABERLER

  3. İlk görüşme BES ile
İlk görüşme BES ile

İlk görüşme BES ile

Fellahoğlu: “Belediyeyi sabırla ve zamanla hep birlikte kurtaracağız”

A+A-

Lefkoşa Türk Belediyesi Başkanı Kadri Fellahoğlu, ilk gününde Sanayi Bölgesi’ndeki çalışanlarla bir araya gelirken, BES yetkilileriyle de görüştü.

 BAŞKA YOLU YOK… LTB Başkanı Kadri Fellahoğlu: “Benim elimde sihirli değnek yoktur. Seçimlerden önce de aynısını söyledim şimdi de söylerim. Yaratacağımız yeni  yönetimle iyi niyet, samimiyet, dürüstlük ve her tek kurşun hesabını yaparak, bir tek kuruşun heba olmamasını sağlayarak belediyemizi içine düştüğü bu çok çok zor durumdan zamanla, sabırla birlikte kurtaracağız, bunun başka yolu yok” dedi.

Didem MENTEŞ


Lefkoşa Türk Belediyesi Başkanı Kadri Fellahoğlu, seçimin hemen ardından dün sabah belediyenin Sanayi Bölgesi’ndeki atölyelerini ziyaret ederken,  öğle saatlerinde de belediyede örgütlü yetkili sendika olan Belediye Emekçileri Sendikası’yla bir araya geldi. Belediyenin içinde bulunduğu durumla ilgili BES yetkilileriyle ön görüşme yapan Başkan Fellahoğlu, CTP eski Belediye Meclis üyesi Semavi Aşık ile birlikte görüşmeye katıldı. LTB Başkanı Kadri Fellahoğlu ve BES Başkanı Savaş Bozat, görüşme öncesinde basına açıklamalarda bulundu. Belediye gelirlerinin çalışan maaşlarını ödeyemeyecek durumda olduğunu söyleyen Fellahoğlu, belediyenin daha iyi bir duruma gelmesi için çalışanlar, sendika ve yeni yönetimin iyi niyet içinde elini taşın altına koyarak çalışmasını ümit ettiğini aktardı. Yeni Başkan Kadri Fellahoğlu’nu tebrik eden BES Başkanı Savaş Bozat ise zorlu 14 aylık bir süreç olduğunu, bu süreçte atılacak adımlar, verilecek olan hizmetler konusunda yeni yönetimle el birliğiyle hareket etmeye çalışacaklarını dile getirdi.

Bozat: “Zorlu 14 aylık süreç başlıyor”

Yeni Başkan Kadri Fellahoğlu’nu tebrik ederek sözlerine başlayan BES Başkanı Savaş Bozat, zorlu 14 aylık bir süreç olduğunu, bundan sonraki süreçte atılacak adımlar, verilecek olan hizmetler konusunda detaylı görüşeceklerini söyledi.
“İnşallah çalışanların temsilcisi olarak da Lefkoşa’yı da bu içinde bulunduğu ortamdan formüller üreterek kurtarabiliriz. Bu yaşananların tekrar yaşanması kabul edilemez ve istenemez” diyen Bozat, sendika olarak grev yapma amaçlarının ne olduğunu yeniden hatırlattı. Savaş Bozat, “maaşlar alınmadığı, sosyal sigortasız ve ihtiyat sandığı yatırılmadığı için grev yapmak bir sendika için utandırıcıdır. Ama bizi bu noktaya getirdiler. İnanın 16 belediye daha aynı sorunlarla boğuşuyor. Sadece maaş konusu ortadan kalktığı için bir sessizlik hakim ama çalışanlar arasında huzursuzluk hat safhadadır. Hükümet edenlerin biran evvel bu noktaya el atması lazım” dedi.

“Belediye Meclis kararları önemli”
İki aylık maaş alacağı olan belediye çalışanlarda huzursuzluk olduğunu söyleyen BES Başkanı, belediyenin battığı gibi 934 çalışanın da batmış durumda olduğuna vurgu yaptı. Daha önceden sorunların çözümü için formüller olduğunu ancak siyasi boşluktan dolayı çalışanların bugünleri beklemek zorunda kaldığını belirten Bozat, bundan sonraki süreçte Lefkoşalıyı beklediği ortama, çalışanları da sosyal haklarını ve gününde ödenebilir maaş yapısına hep birlikte 14 aylık süreçte kavuşturma arzusunda olduklarını söyledi. Birlikte zorlu bir 14 ayın kendilerini beklediğini ifade eden Savaş Bozat, diğer partilerin de neler katacağının, alınacak Meclis kararlarının önemine dikkat çekti. Bozat, ortada çok ciddi bir sıkıntı olduğunu, 15 meclis üyesinin ortak karar üretmesinin şart olduğuna vurgu yaparak, istifa etmeyen UBP’li 7 Meclis Üyesinin de olanlardan ders çıkarıp yeni yönetimde alınacak kararlara evet demesinin şart olduğuna vurgu yaptı.

Fellahoğlu: “Hep birlikte yola devam edeceğiz”
Bozat’ın ardından Lefkoşa Belediyesi yeni Başkanı Kadri Fellahoğlu, durum değerlendirmesi için BES ile ön görüşme yapmayı uygun bulduğunu açıkladı. Fellahoğlu, seçim ve seçilmiş olmanın işin yüzde 50’si olduğunu da dile getirerek, esas işin seçildikten sonra başladığını belirtti.
“Bugün ve bugünden sonraki günler iş yapma zamandır” diyen Fellahoğlu, nasıl bir belediyeyi devir alacağını çok iyi bildiğini dile getirdi.


LTB Başkanı Kadri Fellahoğlu şunları dile getirdi:
“Sayıştay raporlarına bakıldığı zaman belediyenin her ay 2.7 milyon TL açığı olduğunu biliyoruz, o bıraktı bu bıraktı gibi sözlerin geri de kaldı. Biz bunlara takılıp kalmayacağız, bunlardan ders çıkarıp hep birlikte yolumuza devam edeceğiz. Bugün yaratılan durum nedeniyle belediyenin gelirleri çalışanın maaşını dahi ödeyemeyecek durumdadır. Çalışanların maaşlarını alamaması, yatırımlarının yapılamaması belediyenin gelirinin giderini karşılayamamasından kaynaklanıyor. Büyük bir anomali var ve bugün bunları konuşmak için buradayım.”

“Samimiyet ve dürüstlükle…”
Sendika yetkilileriyle konuşarak, her şeyi masaya yatıracaklarını belirten Kadri Fellahoğlu, iğneyle kuyu kazarak tüm sorunları birlikte çözeceklerini söyledi. Fellahoğlu, “Benim elimde sihirli değnek yoktur. Seçimlerden öncede aynısını söyledim şimdi de söylerim. Yaratacağımız yeni bir yönetimle iyi niyet, samimiyet, dürüstlük ve her tek kurşun hesabını yaparak, bir tek kuruşun heba olmamasını sağlayarak belediyemizi içine düştüğü bu çok çok zor durumdan zamanla, sabırla birlikte kurtaracağız, bunun başka yolu yok” dedi. 

“Çalışanlar da elini taşın altına koymalı”
Görevi resmen devir aldıktan sonra belediyeyle ilgili genel bir analiz yapacaklarını belirten Kadri Fellahoğlu, çalışanların da elini taşın altına koyması gerektiğinin şart olduğunu söyledi.

“Gizli saklı bir şey olmayacak”
Tüm süreci çalışanlarla ve halkla paylaşacaklarını belirten Kadri Fellahoğlu, nasıl bir belediye devir aldıklarını herkesin çok net şekilde bileceğini söyledi. Yapılan bütün çalışmalar ve faaliyetlerin halkın bilgisine sunulacağını belirten Başkan Fellahoğlu, “sadece resmi makamların değil halkın da bilgisine sunulacak çünkü ben seçim öncesi de dediğim gibi bu belediyenin gerçek sahibi Lefkoşa halkıdır. Lefkoşa halkı da en açık şekilde nasıl bir belediyesi olduğunu, neler yapıldığını bilecek” dedi.

Bu haber toplam 1401 defa okunmuştur