1. HABERLER

  2. HABERLER

  3. İhraç edildi, uyuşturucu ile geri geldi
İhraç edildi, uyuşturucu ile geri geldi

İhraç edildi, uyuşturucu ile geri geldi

Kıbrıs’tan ihraç edildiği halde sahte kimlik ile Ercan Havaalanı’ndan ülkeye tekrar giriş yapmaya çalışan 57 yaşındaki Ö.Y. tutuklandı.

A+A-

Kıbrıs’tan ihraç edildiği halde sahte kimlik ile Ercan Havaalanı’ndan ülkeye tekrar giriş yapmaya çalışan 57 yaşındaki Ö.Y. tutuklandı. Ö.Y.’nin üzerinde ve eşyalarında yapılan aramada ise uyuşturucu olduğu inanılan 450 adet hap ele geçirildi.   

Polis olay ile ilgili şu bilgiyi paylaştı; 07.05.2019 tarihinde, saat 23:45’de Ercan Hava Alanında KKTC’ye giriş yapan Ö.Y.(E-57)’nin, daha önceden işlemiş olduğu suçtan dolayı KKTC’den ihraç edildiğinden ve KKTC’ye girişi yasak olduğundan dolayı, KKTC’ye giriş yapmak maksadıyla tasarrufunda bulunan başka bir şahıs adına düzenlenmiş kimlik kartını görevli memura vermek suretiyle belgede adı geçenin kimliğine bürünerek sahte davranışla kayıt temin ettirdiği tespit edilmiştir. Bahse konu şahsın üzerinde ve eşyalarında yapılan aramada, uyuşturucu madde içerdiğine inanılan toplam 450 adet hap bulunarak emare olarak alınmıştır. Adı edilen tutuklanmış olup, soruşturma devam etmektedir.


2 gün tutukluluk aldı

Ercan Havaalanı’ndan başkasına ait kimlikle giriş yapan ve tasarrufunda  450 adet uyuşturucu hap bulunan zanlı Ö.Y., bugün mahkemeye çıkarıldı.

Mahkemede meseleyle ilgili olarak olguları aktaran polis memuru Halil Dümenci, 7 Mayıs’ta saat 23.45’de Ercan Havaalanı’nda zanlı Ö.Y.’nin, Ceyhan Taşkın adına ait kimlikle giriş yapıp, sahtekarlıkla kayıt temin ettiğini mahkemeye aktardı. Dümenci, zanlının eşyalarında yapılan aramada 450 adet uyuşturucu içerdiğine inanılan hap bulunarak emare alındığına vurgu yaptı. Zanlının gönüllü ifade verdiğini ve aranan bir şahıs olduğunu belirten Dümenci,  tahkikatın salimen yürütülebilmesi için iki gün tutuklu kalmasını talep etti.

Huzurda verilen şahadeti değerlendiren  Yargıç Cenkay İnan, tahkikatın salimen yürütülebilmesi için zanlının iki gün tutuklu kalmasına emir verdi. (Evrim Kamalı)

 

 

Bu haber toplam 1722 defa okunmuştur
İlgili Haberler