1. HABERLER

  2. SPOR

  3. Hedef rakipleri yakalamak
Hedef rakipleri yakalamak

Hedef rakipleri yakalamak

Süper Lig’de lider Çetinkaya’nın ardından ikinci sırada bulunan Yenicami, ligde aradığını bulamayan ve geçtiğimiz hafta ikinci kez teknik heyetini değiştiren Cihangir ile yarın mücadele edecek

A+A-

 

 Telsim Süper Lig’in 19. hafta açılış maçında lider Çetinkaya ile Hamitköy mücadele etti. Mücadeleyi 3-0 kazanan Çetinkaya yoluna devam etti.

Süper Lig’de lider Çetinkaya’nın ardından ikinci sırada bulunan Yenicami, ligde aradığını bulamayan ve geçtiğimiz hafta ikinci kez teknik heyetini değiştiren Cihangir ile yarın mücadele edecek

Hüseyin KIRAL


Telsim Süper Lig’in 19. hafta maçları dün akşam oynanan lider Çetinkaya ile Hamitköy maçı ile başladı. Lefkoşa Atatürk Stadı’nda soğuk bir havada oynanan maçtan Çetinkaya 3 - 0 galip olarak ayrılan taraf oldu.
Çetinkaya’nın en yakın takipçisi olan Yenicami, yaırn Gönyeli sentetik zemininde oynanacak olan maçta, ligde aradığını bulamayan ve geçtiğimiz hafta ikinci kez teknik heyetini değiştiren Cihangir ile Pazar günü mücadele edecek.
Geçtiğimiz hafta teknik heyet değişikliğine giden bir diğer takım olan Küçük Kaymaklı, ligdeki şampiyonluk iddialarını yitirdikten sonra Kıbrıs Kupası maçlarına daha bir önem vermeye başladı. Küçük Kaymaklı, bugün lig sonuncusu Göçmenköy ile deplasmanda karşılaşacak. Göçmenköy bu maçtan puan çıkarmadığı takdirde, matematiksel olarak bir alt lige düşmüş olacak.

TELSİM SÜPER LİG’DE BUGÜN

Lefke – B. Bağcıl (Kerem Eran)
İki hafta önce Küçük Kaymaklı’yı mağlup eden Lefke, geçtiğimiz hafta Türk Ocağı karşısında aldığı mağlubiyetle spor kamuoyunu şaşırtırken, bugün kendi saha ve seyircisi önünde Bostancı Bağcıl karşısında alacağı galibiyetle kendini affettirmek isteyecek. Ancak, Bostancı Bağcıl takımı kadro yapısı ile ortaya koyacağı oyun bu maçta skoru belirleyecek.

Göçmenköy – K. Kaymaklı (Olkan Özyanık)
Lig başlarken şampiyonluğun en büyük adayı olan Küçük Kaymaklı, ikinci yarının başlaması ile birlikte ortaya koymuş olduğu futbolla inanılmazı başardı ve liderlik yarışından iyice koptu. Moral ve motivasyonunu iyice kaybeden Küçük Kaymaklı, yaşanan teknik heyet değişikliğinden sonra nasıl bir oyun ortaya koyacağı merak konusu. Göçmenköy takımı ise, Küçük Kaymaklı maçından puan almadığı takdirde önümüzde ki sezon birinci ligde mücadele etmesi kesinlik kazanacak.

Lapta – Türk Ocağı (Fehim Dayı)
Geçtiğimiz hafta oynanan maçlarda galip gelen iki takımın mücadelesi olacak olan maçtan kim galip gelirse o takım büyük avantaj sağlamış olacak. Ligin ikinci yarısının başlaması ile birlikte Lapta takımı ortaya koyduğu iyi futbolu ile dikkatleri üzerine çekerken, Küçük Kaymaklı maçında elde ettiği galibiyetlede doğru işler yaptığını gösterdi. Öte yandan kötü futbolu ile dikkat çeken Türk Ocağı, geçtiğimiz hafta Lefke karşısında aldığı galibiyet ligin altını şimdilik dağıtmaya yetti. Lapta kendi evinde favori gibi görünüyor.

Mağusa T.G. – Doğan T.B. (Mehmet Sezener)
Tarihi Canbulat Stadı’nda, ligde henüz maç kazanmayan Mağusa Türk Gücü, ligin 18. haftasında Hamitköy maçında kalesinde 90+2’de gördüğü golle mağlup olurken, kendi evinde oynayacağı güçlü Doğan karşısından mutlak üç puan almak istiyor. Ligin ikinci yarısında lider Çetinkaya’dan sonra en iyi çıkış yapan takım olan Doğan Türk Birliği, Mağusa deplasmanından puan veya puanlarla dönmesi sürpriz değil.

TELSİM SÜPER LİG’DE YARIN

Gençlik Gücü – Serdarlı (Ecvet Kanatlı)
Gençlik Gücü takımı geçtiğimiz hafta Cihangir karşısında almış olduğu üç puanla hayat bulurken, umutlarının yeniden yeşermesine neden oldu. Serdarlı’da ise çıkacağı Gençlik Gücü maçına Efe ve İbrahim Kabore’den yoksun olarak gelmenin burukluğunu yaşamakta. Alt sıralardan kurtulup en azından play - off şansını yakalamak isteyen Gençlik Gücü, Serdarlı maçının favorisi durumunda.

Yenicami – Cihangir (Serkan Şimşek)
Bostancı Bağcıl karşısında aldığı beraberlikle, lider Çetinkaya’nın üç puan gerisine düşen Yenicami, Teknik heyetini değiştiren Cihangir karşısında alavağı bir mağlubiyet beklide liderlik yarışından kopmasına neden olacak. Cihangir’de işler iyi gitmiyor. Fırat Canova ile uyumu yaklayamayan, Ahmet Dedekorkut ile umuduğunu bulamayan ve iyice bunalıma düşen Cihangir, Mehmetali Özgürgün’le yola devam kararı alırken, Yenicami maçının çıkış maçı olmasını istiyor.

Bu haber toplam 1505 defa okunmuştur
Etiketler :