
'GSM'DE BİRLEŞME' KİLİTLENDİ
Her iki tarafın Ticaret Odaları’nın desteği ile yürütülen ‘mobil birleşme’ çalışmaları teknik olarak tamamlandı
Kıbrıs’ın kuzeyi ve güneyi arasında cep telefonlarının kullanımını sağlayacak düzenleme konusunda Güney’den kaynaklanan sıkıntı, projeyi durdurdu… Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü Barış Burcu, Güney Kıbrıs Rum Yönetimi’nin ‘sıkıntıları aşmakta yetersiz’ olduğunu açıkladı: “Bizim kadar kararlı ve becerili değiller!’
Her iki tarafın Ticaret Odaları’nın desteği ile yürütülen ‘mobil birleşme’ çalışmaları teknik olarak tamamlandı, adanın güneyinde ortaya çıkan ‘yasal engeller’, sonuca gidilmesi projeyi durdurdu.
“Mobil telefonlar konusunda üzülerek ifade etmek isterim ki Güney Kıbrıs Rum Yönetimi, önlerine çıkan sıkıntıları aşmakta bizim kadar kararlı ve becerili olamıyorlar” diyen Barış Burcu, bu durumun düzelmesini ve uygulamanın hayata geçmesini dilediklerini belirtti.
Meltem SONAY
Kıbrıs’ın kuzeyi ve güneyi arasında cep telefonlarının kullanımını sağlayacak düzenleme konusunda Kıbrıslı Rum liderliğinden kaynaklanan sıkıntının projeyi durdurduğu açıklandı.
Her iki tarafın Ticaret Odaları’nın desteği ile yürütülen ‘mobil birleşme’ çalışmalarının teknik olarak tamamlanmasına karşın, Güney’de ‘yasal engeller’in çıktığı öğrenildi.
“Mobil telefonlar konusunda üzülerek ifade etmek isterim ki Güney Kıbrıs Rum Yönetimi, önlerine çıkan sıkıntıları aşmakta bizim kadar kararlı ve becerili olamıyorlar” diyen Barış Burcu, bu durumun düzelmesini ve uygulamanın hayata geçmesini dilediklerini belirtti.
Toros, ‘YASAL ENGEL’ demişti…
Kıbrıs Türk Ticaret Odası Başkanı Fikri Toros bir süre önce konuyla ilgili basına yaptığı açıklamada, aldıklara duyumlara göre Güney’de bir takım yasal engellerle karşılaşıldığını ve kendi içlerinde değerlendirmelerin sürdüğünü aktarmıştı.
Toros ayrıca, adanın iki kesimindeki her iki odanın da bu projelerin hayat bulmamasından duyduğu rahatsızlık ve endişelerini belirtirken, bir an önce engelin aşılması gerektiği görüşünü ifade etmişti.
Burcu: “Biz de sıkıntılarla karşılaştık, pek çok zorluğu aştık…”
Güven Yaratıcı Önlemler konusunda liderlerin mutabık kaldığı birçok husus olduğuna işaret eden Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü Barış Burcu, bu kararların yerine getirilmesi aşamasında, her iki tarafta da sıkıntılı durumlar ortaya çıkabileceğini ve çıktığını da ifade etti.
“Biz, Kıbrıs Türk Tarafı olarak Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı’nın verdiği direktiflere uygun olarak sıkıntılı haller de olmak üzere önümüzdeki pek çok zorluğu aşarak Güven Yaratıcı Önlemlerin uygulanması için gerekli çalışmaları yapıyoruz” diyen Sözcü Burcu, Kıbrıs Türk tarafının güven yaratıcı önlemlerde geri kaldığı herhangi bir başlık olmadığının altını çizdi.
“Bizim kadar kararlı ve becerili olamıyorlar”
“Mobil telefonlar konusunda üzülerek ifade etmek isterim ki Güney Kıbrıs Rum Yönetimi, önlerine çıkan sıkıntıları aşmakta bizim kadar kararlı ve becerili olamıyorlar” diyen Barış Burcu, şöyle devam etti:
“Bunu düzeltmelerini ve her iki toplumun yararına Güven Yaratıcı Önlemler çerçevesinde mobil telefonlardaki düzenlemenin en kısa sürede hayata geçmesini dileriz.”

















