1. HABERLER

  2. HABERLER

  3. Gönyeli’de Asfaltlama çalışması devam ediyor
Gönyeli’de Asfaltlama çalışması devam ediyor

Gönyeli’de Asfaltlama çalışması devam ediyor

Gönyeli Belediyesi’nin kent genelinde başlattığı asfalt seferberliği artarak devam ediyor.

A+A-

 

Gönyeli Belediyesi’nin kent genelinde başlattığı asfalt seferberliği artarak devam ediyor. Kasım 2012 ayı itibarı ile başlatılan seferberlik, 2013 yılı boyunca da devam edecek şekilde planlandı. 
Ahmet Benli’nin göreve geldiği 2006 yılından itibaren ilk tamamlanan projelerden birisi olan alt yapı planlaması, kısa sürede yaşam bulurken, kanalizasyon ve su alt yapısının tamamlanmasının ardından, sıra alt- üst olan Gönyeli yollarının asfaltlanmasına geldi.
Gönyeli Belediye Başkanı Ahmet Benli, asfaltlama çalışmalarının Gönyeli kentinin yeniden inşa edilişinin sembolü olduğunu belirtti.

Sıra üst yapıda
Gönyeli’de alt yapı çalışmalarının büyük oranda tamamlandığını ifade eden Benli, şimdi ise sırada kent genelinde “örnek kent” olacak şekilde projelerin yaşam bulmaya başladığının altını çizdi.
Benli, alt yapısı tamamlanan kentte, şimdi de sosyal-kültürel olaylar yanında, çağdaş park projelerine hız verildiğini söyledi.
Gönyeli kentinde, insana yatırımın başladığının da altını çizen Benli, “Kendi evinden çıkan bir vatandaşımızın, rahat bir şekilde yürüyebileceği park alanları, göz zevkine hitap edecek yeşil alanlar ve çağdaş çevre düzenlemeleri için kolları sıvadık, projeler bitirildi ve şimdi yaşam buluyor” dedi.
İki dönemde, kentin ayağa kalktığını ve çehresinin değişmeye başladığını anımsatan Benli, “Gönyeli kenti, artık çağdaş projelerin lider kenti durumuna geldi. Bunda elbette çalışanımızın yakaladığı motivasyon ve iş bitirme yeteneği yanında, kent insanımızın da projelerimize duyduğu güven ve düzenli vergi ödemelerinin de etkisi var” dedi.

Nispet değil, icraat
Başkent Lefkoşa’nın uzun süredir yaşadığı ortama da değinen Benli, “Zaman zaman Gönyeli ve çevresindeki peyzaj çalışmaları eleştirildi ve ‘Lefkoşa’ya nispet yapılıyor’ dendi. Oysa biz sadece icraatlarımızı hayata geçiriyoruz. Şimdi umuyorum ki, Gönyeli’de başlanan örnek çevre düzenlemesi, ilerleyerek, başkenti de saracak. Bu konuda daha önce olduğu gibi, şimdi de işbirliğine hazırız” ifadesini kullandı.

Gönyeli halkı hak ediyor
Vergisini düzenli ödeyen Gönyeli halkının en iyi hizmeti hak ettiğini savunan Ahmet Benli, “Alt yapısı planlanan Gönyeli, büyük özverili çalışmalarla bugünkü konumuna geldi. Her yerinden lağım ve su fışkıran bir kentten, alt yapı çalışmaları tamamlanmış, KKTC’de örnek gösterilen, çevre düzenlemeleri ödül alan bir kente dönüştük” hatırlatmasında bulundu.
Benli şöyle devam etti:
“Gönyeli’de şimdi geleceği planlıyoruz. Günlük sorunlar artık rutininde yürüyor. Vatandaşın şikâyetlerine anında cevap veriliyor.
Gönyeli, parkları, sosyal aktivite merkezleri ile her yaştan insanın mutluluk içerisinde yaşayacağı bir kent haline geldi.
Artık, yeni bir yerleşim yeri arayan ülke insanının da tercihi Gönyeli. Bunu bölgedeki emlak hareketlerinden de anlayabiliyoruz.
Gönyeli, hak ettiği noktaya ulaşmaktadır ve bunun için de belediyemiz tüm birimleri ile büyük bir çaba ortaya koymaktadır. Çabası olanlara ve sürekli verdiği desteklerden dolayı Türkiye Cumhuriyeti yardım heyetini bir kez daha teşekkür ederim”.

Bu haber toplam 1271 defa okunmuştur