1. HABERLER

  2. HABERLER

  3. Gökhan Naim cinayetinde 3 tutuklama daha
Gökhan Naim cinayetinde 3 tutuklama daha

Gökhan Naim cinayetinde 3 tutuklama daha

Polis iş insanı Gökhan Naim'in öldürülmesiyle bağlantılı 3 kişinin gözaltına alındığı duyurdu

A+A-

Lefkoşa’da 13 Mart tarihinde meydana gelen Gesfi Döviz Bürosu sahibi Gökhan Naim’in öldürülerek tasarrufundaki yüklü miktardaki paranın çalınması ile ilgili olarak Zayid Masood’u olay gecesi Akıncılar bölgesinden Kıbrıs’ın güneyine yasadışı yollardan geçmesini sağladığı gerekcesi ile tutuklanan zanlı Hüseyin Erseyis’in yanı sıra yeni belirlenen üç kişi de bu sabah mahkeme huzuruna çıkarıldı.

Mahkemede mesele ile ilgili şahadet veren Lefkoşa Adli Şubede görevli Polis Müfettiş Muavini Feyyaz İneci olayla ilgili bulguları aktardı. İneci, 13 Mart tarihinde Lefkoşa’da meydana gelen “Taammüden Adam Öldürme, Adam Öldürme, Silahlı Soygun, Kanunsuz Ateşli Silah Taşıma ve Tasarrufu, Kanunsuz Patlayıcı Madde Taşıma ve Tasarrufu, Meskun mahalde ateş etme” suçlarıyla ilgili başlatılan soruşturmada kapsamında tutuklanan zanlı Abubakar Fiaz ile birlikte zanlı Sajid Masood’un olay günü kullandığı ve Girne’de dağ yoluna attığı cep telefonunu birlikte aldıklarının belirlendiğini mahkemeye aktardı.

İneci, zanlı Rana Rahem Aslam Khan’ın ise 27 Mart 2019 tarihinde Ercan Havalimanı’ndan giriş yapıp, hemen akabinde aranan Zahid Masood’un kullanımındaki İngiltere hattı ve birçok Rum telefon hattıyla görüşme yaptığının belirtti.

İneci, zanlı Rana Rahem Aslam Khan’ın ayrıca sahte Güney Afrika pasaportuyla giriş yaptığının belirlendiğini söyledi.

Feyyaz İneci, zanlı Hasan Civelek’in ise aranan Zahid Masood ile mali yönden ilişkileri olduğunun belirlendiğini ayrıca Zayid Masood’la olaydan önce görüştüklerini, olaydan sonra zanlının telefonunda Zayid Masood’a ait telefon numarası kayıtlarını sildiğini belirttiğini anlattı.

Polis Müfettiş Muavini Feyyaz İneci zanlı Hüseyin Erseyis’in ise olay günü ve gecesi aranmakta olan Zayid Masood ile birçok kez telefon görüşmesi yaptığının tespit edildiğini ve mahkeme emri ile tutuklanmasının ardından gönüllü ifade vererek Masood’u Güney Kıbrıs’a akıncılar bölgesinden geçirdiğini itiraf ettiğini anımsattı.

İneci, Erseyis’in 26 Mart’ta mahkemeye çıkarılıp, aleyhinde üç günlük tutuklu emri alındıktan bir gün sonra ikinci bir gönüllü ifade verdiğini belirtti.

İneci, zanlı Hüseyin Erseyis’in olay günü Zayid Masood’la birçok telefon görüşmesi olduğunu kaydetti.  Cep telefonu dökümlerinin incelendiğini, alınacak ifadeler olduğunu belirten İneci, Sajid Masood, Rana Rahem Aslam Khan ve Hasan Civelek’in üç gün, Hüseyin Erseyis'in ise 7 gün tutuklu kalmasını talep etti.

Mahkemede söz alan zanlı Rana Rahem Aslam Khan, “27’sinde geldim. Burada hiçkimseyi tanımıyorum” dedi.

Huzurunda verilen şahadeti değerlendiren Yargıç Cenkay İnan, soruşturmanın selameti için zanlılar Sajid Masood, Rana Rahem Aslam Khan ve Hasan Civelek’in üç gün, Hüseyin Erseyis'in ise 7 gün tutuklu kalmasına emir verdi.

Bu haber toplam 4525 defa okunmuştur
Etiketler : , ,
İlgili Haberler