1. HABERLER

  2. ÖZEL HABER

  3. TELEFON DÖKÜMLERİ ELE VERDİ
TELEFON  DÖKÜMLERİ  ELE VERDİ

TELEFON DÖKÜMLERİ ELE VERDİ

İş insani Gökhan Naim cinayetinde aranan Zahid Masood’u Akıncılar'dan güneye kaçırdığını itiraf eden 33 yaşındaki Hüseyin Erseyis tutuklandı: “Kaçmayı telefonda planladılar.”

A+A-

ERSEYİS İTİRAF ETTİ… Aranan şahıs Zahid Masood’un cep telefonuna ulaşan polis, Akıncılar köyüne düzenlediği operasyonda Hüseyin Erseyis’i tutukladı. Polis, “Erseyis, ifadesinde Masood’u Kıbrıs’ın güneyine kaçırdığını itiraf etti” dedi.

PLANLI CİNAYETTE 10 ZANLI… Lefkoşa’da işlenen planlı cinayetin ardından aranan kişilerle birlikte zanlı sayısı 10’a yükseldi. 5 zanlı poliste sorgulama amaçlı tutuklu bulunurken, cinayetle bağlantılı aranan 5 kişinin izine henüz rastlanamadı.

KATİL VEYA KATİLLER ORTADA YOK… Cinayetin ardından telefon dökümlerinden ve kamera görüntülerinden yola çıkan polis, Naim’in öldürülmesi ile ilgili birçok kişiyi sorguladı. Gökhan Naim’i öldüren katil veya katiller çaldıkları para yüklü çantayla sırra kadem bastı.

ÖNEN: “GELİŞMELERİ RUM YETKİLİLERE DE BİLDİRİYORUZ”… YENİDÜZEN’e konuşan İki Toplumlu Suç ve Suçlulara İlişkin Teknik Komite Eş Başkanı Hakkı Önen, kuzeyde yaşanan gelişmeleri Kıbrıslı Rum yetkili makamlara bildirdiklerini, aramaların güneyde de devam ettiğini açıkladı.

Devrim DEMİR

Lefkoşa’nın Ortaköy bölgesinde 13 Mart tarihinde uğradığı silahlı saldırı sonucu hayatını kaybeden Gökhan Naim cinayeti ile ilgili tutuklu sayısı 5’e yükseldi.

Aranan 5 kişiden biri olan Zahid Masood’u cinayetin işlendiği gece Akıncılar köyünden yönetimindeki LF 591 plakalı araç ile güneye kaçırdığı tespit edilen Hüseyin Erseyis, önceki gece Akıncılar köyüne düzenlenen operasyonla yakalandı.

Aranan şahıs Zahid Masood’un cep telefonunun bulunmasının ardından yola çıkan polis, 13 Mart tarihinde Akıncılar köyünde sakin Hüseyin Erseyis ile cinayetin işlendiği saatin ardından birçok kez telefonda görüştüklerini tespit etti.

Polis, önceki akşam Akıncılar köyüne düzenlenen operasyon sonucu yakalanan Hüseyin Erseyis’in “13 Mart tarihinde gece geç saatlerde aranan Zahid Masood’u kendi aracı ile Akıncılar köyünden gizlice güneye kaçırdığını itiraf etti” dedi.
Erseyis, cinayet suçu ile bağlantılı Bilal Ahmad ve Faiz Ul Hassan ile beraber dün tutukluluk talebiyle Lefkoşa Kaza Mahkemesi’ne çıkarıldı.

Telefon dökümleri Erseyis’i ele verdi

Lefkoşa Polis Müdürlüğü’ne bağlı Adli Şube’de görevli Müfettiş Muavini Feyyaz İneci, zanlı Hüseyin Erseyis’in 13 Mart tarihinde Lefkoşa’da öldürülen Gökhan Naim’in cinayeti ile ilgili tutuklandığını anlattı.

İneci, zanlı Hüseyin Erseyis’in cinayete adı karışan ve şuan aranan beş zanlıdan biri olan Zahid Masood ile Naim’in öldürüldüğü gece birçok kez cep telefonunda görüştüklerini Masood’un önceki gün bulunan cep telefonundan alınan dökümler sonucu tespit edildiğini kaydetti.

Planladılar, kaçırdı

İneci, zanlı Erseyis ve aranan şahıs Masood’un 13 Mart günü saat 18.50’den sonra birçok kez cep telefonu ile görüşme yaptıklarını söyledi. Dökümlerde yapılan inceleme sonucu tespit edilen Erseyis’in önceki gece Akıncılar köyünde tutuklandığını ifade eden Müfettiş Muavini, zanlıdan yapılan ilk sorgulamada gönüllü ifade verdiğini belirtti.

İneci, zanlının verdiği gönüllü ifadesinde işlediği suçu itiraf ederek 13 Mart tarihinde Massod ile birçok kez telefonda görüştükten sonra gece geç saatlerde yönetimindeki LF 591 plakalı araç ile gizlice güneye kaçırdığını itiraf ettiğini kaydetti.

Soruşturma giderek derinleşiyor

Müfettiş Muavini Feyyaz İneci, zanlı Hüseyin Erseyis aleyhindeki soruşturmanın çok yeni, aleyhine getirilen ithamların ciddi suçlar olduğunu ifade ederek soruşturmanın selameti açısından Erseyis’in 3 gün poliste tutuklu kalmasını talep etti.

Yargıç Cenkay İnan, soruşturmanın ciddiyetine dikkati çekerek polisin soruşturmasını yürütebilmesi açısından zanlı Hüseyin Erseyis’in 3 gün tutuklu kalmasına karar verdi.

Ahmad ve Hassan’ın tutukluluk süreleri 7 gün daha uzatıldı

‘Taammüden Adam Öldürme’ ,  ‘Adam Öldürme’ , ‘ Silahlı Soygun’ , ‘ Kanunsuz Ateşli Silah Taşıma ve Tasarrufu’, ‘ Kanunsuz Patlayıcı Madde Taşıma ve Tasarrufu ‘ , ‘ Meskûn mahalde ateş etme’ suçlarından 8 gündür poliste tutuklu bulunan Bilal Ahmad ve Faiz Ul Hassan aleyhindeki soruşturmada da devam ediyor.

Müfettiş Muavini Feyyaz İneci, cinayete karışan 5 kişinin kaçmasına yardımcı olduğuna inanılan Ahmad ve Hassan aleyhindeki soruşturmanın da henüz tamamlanmadığını ifade ederek 7 gün ek süre talebinde bulundu.

Yargıç Cenkay İnan, aynı suçla bağlantılı tutuklu olan zanlı Bilal Ahmad ve Faiz Ul Hassan’ın 7 gün daha poliste tutuklu kalmasına emir verdi.

Zanlı sayısı 10’a çıktı

İş insanı Gökhan Naim’in öldürülmesinin ardından polis bir çok kamera görüntüsünü emare olarak alırken, bir çok kişiden ifade temin etti.

Cinayetin ardından polis olaya karışan 5 kişini tespit edip tutuklarken, aranan 5 kişinin izine henüz rastlanamadı.

Naim’i öldüren katil veya katiller ile beraber para yüklü çanta ise henüz bulunamadı.

 


 

Hakkı Önen: “ İki tarafta iş birliği içinde”

YENİDÜZEN’e konuşan İki Toplumlu Suç ve Suçlulara İlişkin Teknik Komite Eş Başkanı Hakkı Önen, aranan 5 kişi ile ilgili henüz güneyde olduklarına dair bir bilgi almadıklarını söyledi. Önen, geçmişte benzer veya başka suçlarla ilgili aranan şahısların kısa sürede güneyde tespit edilip kuzeye teslim edildiklerini anımsatarak, Rum yetkililerle de sürekli irtibat halinde olduklarını kaydetti.

Önen, “Yaşanan gelişmeleri Kıbrıs’ın güneyine de bilgi vermekteyiz. Kıbrıs polisi de sadece ihbar üzerine değil, bu kişilerle ilgili uyarıldıkları için geniş çaplı soruşturma yaptıkları bilgimizde. Kuzey’de yaşanan gelişmelerle ilgili de bilgi paylaşımı yapmaktayız” dedi.

 

yeniduzen-satin-aliniz-20190327101808.jpg

Bu haber toplam 3144 defa okunmuştur
İlgili Haberler