1. HABERLER

  2. HABERLER

  3. Yeni tutuklama ve itiraf
Yeni tutuklama ve itiraf

Yeni tutuklama ve itiraf

Gökhan Naim cinayeti ile ilgili tutuklanan ve bu sabah mahkemeye çıkartılan Hüseyin Erseyis, aranan Zahid Masood'u güneye kaçırdığını itiraf etti aleyhine 3 gün tutukluluk emri alındı

A+A-

Lefkoşa’da 13 Mart tarihinde meydana gelen İş insanı Gökhan Naim’in öldürülerek tasarrufundaki yüklü miktardaki paranın çalınması ile ilgili olarak tutuklanan Bilal Ahmad ve Faiz Ul Hassan ile önceki gün tespit edilen ve aranan şahıslardan Zayid Masood’un olay gecesi Akıncılar bölgesinden Kıbrıs’ın güneyine yasadışı yollardan geçmesini sağladığı gerekcesi ile tutuklanan zanlı Hüseyin Erseyis bu sabah mahkeme huzuruna çıkarıldı.

Mahkemede mesele ile ilgili şahadet veren Lefkoşa Adli Şubede görevli Polis Müfettiş Muavini Feyyaz İneci olayla ilgili bulguları aktardı.

Soruşturma devam ediyor

İneci, huzurda bulunan zanlılar Bilal Ahmad ve Faiz Ul Hassan’ın 13 Mart tarihinde Lefkoşa’da meydana gelen “Taammüden Adam Öldürme, Adam Öldürme, Silahlı Soygun, Kanunsuz Ateşli Silah Taşıma ve Tasarrufu, Kanunsuz Patlayıcı Madde Taşıma ve Tasarrufu, Meskun mahalde ateş etme” suçlarında methaldar olduğunu söyledi. İneci, 13.03.2019 tarihinde saat 17.50 raddelerinde Ortaköy’de Şehit Sami Küpeli Sokak No/32 adresinde sakin Gökhan Naim’in sahibi olduğu Köşklüçiftlikte bulunan Gesfi Döviz Bürosu isimli işyerini kapatıp HA 722 plakalı Jeep marka aracıyla ikametgahının önüne geldiği sırada Tanveer Ahmad, Ali Hassan ve Amid Ali Virk’in, tasarruflarinda kanunsuz olarak bulundurdukları Star marka gümüş renk tabanci ile sol boyun kökünden sol kolundan, sırtından karaciğer üst bölgesinden ve gögüs kısmından vurularak, Gökhan Naim’in tasarrufunda bulunan siyah renk, kumaş el çantası ve içerisinde bulunan 112.000 STG, 170.000 Euro ve 800.000 TL yi sirkat ederek DV 604 plakalı Toyota Corolla marka salon araç ile olay yerinden kaçtıklarını mahkeemye aktardı. İneci, Gökhan Naim’in 112 Acil Servis Ambulansı ile Lefkoşa Devlet Hastanesine kaldırıldığı sırada yapılan tüm müdahalelere rağme  kurtarılamayarak vefat ettiğini söyledi. İneci, olay yerinde 4 adet STR marka 9 mm lik boş kovan,2 adet STR marka 9 mmlilk canlı mermi, ucu kanlı keserin tespit edilerek emare olarak alındığını anlattı. İneci,  olay yerinin Güney-Doğu kısmında bulunan Viltan Muslu Sokak üzerinde DV 604 plakalı araca bindikleri yerde yol kenarında Star Marka gümüş renk tabancanın atılı bir vaziyette bulunarak emare olarak alındığını belirtti. İneci, mesele ile ilgili yaplan araştırmada DV 604 plakalı Toyota Corolla marka salon araç Yenikent bölgesinde Hatice Tahsin Erören Sokak üzerindeki toprak yolda terkedilmiş bir vaziyette tespit edilerek emare olarak alındığını anlattı. İneci, 14.03.2019 tarihinde mesele ile ilgili olarak bağlantısı olan zanlı Faiz Ul Hassan’ın temin edilen telefon kaydı dökümlerinde, zanlı Tanveer Ahmad ve Bilal Ahmed ile birçok kez telefon görüşmesi yaptığının tespit edildiğini ve mahkeme emri gereği tutulandığını belirtti. İneci, 15 Mart tarihinde Zanlı Faiz Ul Hassan’ın ardından 16 Mart tarihinde ise Mağusa’da tespit edilerek mahkeme emri gereği tutuklananan zanlı Bilal Ahmad’ın aleyhine 3’er gün ardından ise 8’er gün tutukluluk emri alındığını söyledi. Polis meselenin ciddi bir mese olduğunu ve tahkikatın geniş kapsamlı yürütüldüğünü aranan 5 şahsın daha olduğunu ayrıca aranan emareler ve zanlıların vermiş olduğu ifadenin teyit ve tekzibinin yapılması gerektiğini belirterek, tahkikatın salimen yürütülebilmesi için zanlılar Faiz Ul Hassan ve Bilal Ahmad’ın 7 gün daha poliste tutuklu kalmasını talep etti.

Polis Müfettiş Muavini Feyyaz İneci zanlı Hüseyin Erseyis’in ise olay günü ve gecesi aranmakta olan Zayid Masood ile birçok kez telefon görüşmesi yaptığının tespit edildiğini ve mahkeme emri ile tutuklanmasının ardından gönüllü ifade vererek Masood’u Güney Kıbrıs’a akıncılar bölgesinden geçirdiğini itiraf ettiğini söyledi. İneci aktarmış olduğu olgular ışığında zanlı Hüseyin Erseyis’in ise 3 gün poliste tutuklu kalmasını talep etti.

Huzurunda verilen şahadeti değerlendiren Yargıç Cenkay İnan, soruşturmanın selameti için zanlılar Bilal Ahmad ve Faiz Ul Hassan’ın 7 gün zanlı Hüseyin Erseyis’in ise 3 gün poliste tutuklu kalmasına emir verdi. (Evrim Kamalı)

 


Gökhan Naim cinayeti ile aranan 5 kişi ile ilgili Kıbrıs’ın güneyinden ses yok…

İşaretler kuzeyi gösteriyor

 

Devrim DEMİR

Lefkoşa’da 13 Mart tarihinde evinin önünde uğradığı silahlı saldırı sonucu hayatını kaybeden iş insanı Gökhan Naim’in öldürülmesine ilişkin aranan 5 kişi sırra kadem bastı.

Cinayet zanlılarının kimlik tespitlerinin ardından ‘arananlar’ listesinde Kıbrıs’ın güneyinde de aranan Azmad Ali Virk, Ali Hassan, Tanveer Ahmad, Zahid Masood ve İmran Arshan ile ilgili bir ize rastlanmadı.

Polis, ülke genelinde başlattığı soruşturma neticesinde olayla bağlantılı farklı tarihlerde 4 kişi tutukladı.

Naim’i öldüren katil veya katillerin yanı sıra cinayet gecesi çalınan yüklü miktardaki para dolu çanta henüz ortada yok.

YENİDÜZEN’e konuşan İki Toplumlu Suç ve Suçlulara İlişkin Teknik Komite Eş Başkanı Hakkı Önen, cinayet tarihi itibarı ile aranan zanlılarla ilgili herhangi bir gelişme olmadığını kaydetti.

Cinayetin üzerinden 12 gün geçti…

Evinin önünde silahlı saldırı sonucu öldürülen Gökhan Naim’in cinayetinin üzerinden 12 gün geçti. Aile, gerçek katillerin bulunması için isyan ederken, polis cinayete karıştığı iddiası ile 4 kişiyi tutukladı.

Katil veya katillerin para dolu çanta ile Kıbrıs’ın güneyine kaçtığına dair iddialar ise henüz cevap bulamadı.

Gözler poliste

Naim cinayeti ile ilgili aranan 5 zanlının güneyde de tespit edilmemesi aranan şahısların Kıbrıs’ın kuzeyinde saklandığına dair şüpheleri de yoğunlaştırdı.

Geride bıraktığımız yılda Eylül ayında Mağusa’da Hasan Işık Özgöçmen’i öldürüp, yasa dışı yollardan güneye kaçan Pakistan uyruklu Muhammad Salman, yapılan girişim sonucu cinayetin ardından 10 gün sonra Limasol’da tespit edilerek tutuklanmıştı.

“Yasa dışı sınır ihlali ‘ suçundan güney’de yargılanan Salman Ocak ayında tahliye edilerek, suçluların iade edilmek için beklediği bir köyde tutulduğu öğrenilmişti.

Önen: Güneyden ses yok, mutlaka bilgi paylaşımı yapılırdı

İki Toplumlu Suç ve Suçlulara İlişkin Teknik Komite Eş Başkanı Hakkı Önen, YENİDÜZEN’e verdiği bilgide 13 Mart’tan bugüne kadar arananlar ile ilgili her hangi bir gelişme olmadığını kaydetti. Önen, “bir gelişme olması durumunda zaman ve saat gözetmeksizin mutlaka gelişmelerden haberdar edilirdik. Henüz bulunduklarına izlerine rastlandığına dair bir haber almadık” dedi.

4 kişi hakkında 8 gün daha ek süre alındı

Naim cinayeti ile ilgili polis iki farklı tarihte cinayetle bağlantılı olduğu iddiası ile Bilal Ahmad, Faiz Ul Hassan, Ali Okan Şengül ile Abubakar Faiz’ı tutukladı. Zanlılar dün ek süre talebiyle Lefkoşa Kaza Mahkemesi’ne çıkartılarak aleyhlerinde 8’er gün daha tutukluluk alındı.

Bu haber toplam 7108 defa okunmuştur
İlgili Haberler