1. HABERLER

  2. HABERLER

  3. Girne "yeşile" hız verdi
Girne yeşile hız verdi

Girne "yeşile" hız verdi

Girne Belediyesi Yeşil Alan Çalışmalarına Hız Verdi...

A+A-

 

Girne Belediyesi, çevre yolundaki kavşak ve refüjleri düzenleme çalışmalarından sonra, kentte bulunan park ve bahçelerde düzenlemelere hız verdi.

Hava şartlarının düzelmesiyle birlikte,  yeşil alan çalışmalarına hız verdiklerini belirten yetkililer, belediye ekipleri tarafından  zemin hazırlığı yapılarak gübrelenen toprak alanlara, hazır çimler döşenerek kavşaklarda ve park içerisinde yemyeşil bir görünüm elde edildiğini kaydettiler.
Girne Belediyesi Basın Yayın ve Halkla İlişkiler Bölümünden verilen bilgiye göre; Belediye sınırları dahilinde mevcut ağaçları ve yeşil alanları korumak, artan nüfusun ihtiyaçlarını karşılamak ve yeni yeşil alanlar yaratmak için üstün gayret gösteren Girne Belediyesi, kent genelinde, yaklaşık 3000 m2 çimlendirme çalışmasını tamamladı.
Edremit Kavşağı, Gaü Çemberi ve son olarak Baldöken Parkın’da çim döşeme işlemlerini tamamlayan ekipler, bu bölgelere 45000 hercai,100 adet Ilgın ve çevre yoluna’da 2000 adet zakkum ekmiştir.
Yapılan çalışmalar hakkında bilgi veren Belediye Başkanı Sümer Aygın; “İnsanların daha rahat ve huzurlu ortamlarda dinlenmelerini sağlamak, gezinti ve rekreasyon merkezleri oluşturmak, yeni oyun alanları kurmak ve mevcut alanların bakım ve korunmasını sağlamak için Park Bahçeler Birimimiz, çalışmalarını belli bir plan doğrultusunda yürütmektedir” dedi.

Aygın;  Halka çok daha güzel ve yüksek standartlarda yaşam imkânı sağlamak için, belediyedeki birimlerin tüm çalışmalarını hız kesmeden sürdürmekte olduğunu, park ve bahçeler ile dikilen ağaçların korunması konusunda da hassasiyet beklediklerini söyledi.

Bu haber toplam 1092 defa okunmuştur