1. HABERLER

  2. SPOR

  3. Erten Türkiye Şampiyonu
Erten Türkiye Şampiyonu

Erten Türkiye Şampiyonu

Türkiye’de Anadolu Efes takımında basketbol yaşamını sürdüren Kıbrıslı Türk basketbolcu Erten Gazi Türkiye Yıldızlar Şampiyonası’nda takımı ile Türkiye şampiyonu oldu

A+A-


Anadolu Efes forması ile spor ve eğitim yaşamını İstanbul'da devam ettiren ülkemiz sporcusu Erten Gazi 7-12 mayıs tarihlerinde Erzurumda yapılan Türkiye Yıldızlar Şampiyonasında Türkiye şampiyonluğu yaşadı.
Oldukça zorlu ve heycanlı geçen şampiyonayı namağlup tamamlayan Anadolu Efes sırası ile Karşıyaka, Beşiktaş, Banvit, Fenerbahçe, Galatasaray ve finalde yine Beşiktaşı yenerek Türkiye şampiyonluğuna ulaştı. Sporcumuz Erten Gazi özellikle final maçındaki performansı ile takdir ve alkış topladı.

Hedefi milli takım
Geçtiğimiz nisan ayında kulübü ile Saray Bosna'daki özel turnuvaya ardından bir haftalık Milli Takım kampından sonra Fransadaki Milli Takımlar düzeyindeki turnuvaya katılan Erten burda yapılan İtalya, Fransa ve Rusya maçlarında görev aldı. Yaz aylarında yapılacak olan U16 Avrupa Şampiyonası Milli Takım kadrosunda yer almak için çalışacak olan Erten yorucu ve zorlu geçen bir sezon sonunda Türkiye şampiyonluğu yaşadığı için çok mutlu.

Bu haber toplam 1141 defa okunmuştur