1. HABERLER

  2. HABERLER

  3. Eğitimde hedef yeniden yapılandırma
Eğitimde hedef yeniden yapılandırma

Eğitimde hedef yeniden yapılandırma

“Sizleri dinlemeye geldik. Bize düşen görev sizlerden gelecek talepler doğrultusunda sorunları yasalar çerçevesinde çözmeye çalışmaktır” diyen Bakan Arabacıoğlu, konulara “her sorun bir çözümün anahtarıdır” sözünden hareketle yaklaştığını ifade etti.

A+A-

ARABACIOĞLU: “ SORUNLARI YASALAR ÇERÇEVESİNDE ÇÖZMEYE ÇALIŞACAĞIZ”

Milli Eğitim Bakanı Mustafa Arabacıoğlu bugün Girne bölgesinde Anafartalar Lisesi, Oğuz Veli Ortaokulu ile Lapta Yavuzlar Lisesi’ni ziyaret ederek sorunlar hakkında bilgi aldı.

Saat 08:30’da Anafartalar Lisesi’nden başladığı okul ziyaretleri çerçevesinde Oğuz Veli Ortaokulu ve Lapta Yavuzlar Lisesi’ne de giden Bakan Arabacıoğlu, okullarda müdür, baş muavin ve öğretmenlerle bir araya geldi.

Ziyaretlerde, Bakan Arabacıoğlu’na okullardaki müdür muavini ve öğretmen eksikliği yanında fazla öğrenci sayısından kaynaklanan alt yapı sorunları aktarıldı.

ARABACIOĞLU  “SORUNLARI ÇÖZMEK İÇİN BU GÖREVE TALEP OLDUK”

Milli Eğitim Bakanı Mustafa Arabacıoğlu yaptığı konuşmada, eğitimde bazı sorunlar olduğu ancak kendilerinin bunları çözmek için bu göreve talep olduklarını belirtti.

“Sizleri dinlemeye geldik. Bize düşen görev sizlerden gelecek talepler doğrultusunda sorunları yasalar çerçevesinde çözmeye çalışmaktır” diyen Bakan Arabacıoğlu, konulara “her sorun bir çözümün anahtarıdır”  sözünden hareketle yaklaştığını ifade etti.

Girne bölgesindeki okullara yaptığı ziyaretin Anafartalar ile Lapta Yavuzlar Lisesi’nden gelen “bazı sorunlarımız var” talebi üzerine gerçekleştirdiğini belirten Bakan Arabacıoğlu, okullara sorunları dinlemek için gittiğini kaydetti.

EĞİTİM ŞURASI..

Eğitim Bakanlığı’nın eğitimde yeniden bir yapılanmaya gidilmesi için çalışma başlatacağı ve bu kapsamda eğitim camiasından gelecek görüş ve düşüncelere ihtiyaç duyulacağını ifade eden Bakan Arabacıoğlu, “Eğitimde yeni baştan yapılanmayla ilgili bir çalışma olacak ve bu eğitimin içerisinden gelen bilirkişilerin görüşleriyle hazırlanacak.  Bu çalışma bittikten sonra ise bunu Eğitim Şurası’nın alacağı kararlar takip edecek” dedi.

Bakan Mustafa Arabacıoğlu,  Milli Eğitim Bakanlığı başkanlığında siyasi parti ile sendika temsilcilerinin yer alacağı bir kurulun; eğitimin sürekliliği veya devlet politikası olabilmesi yönünde çalışma yapacağını kaydetti.

Bu bağlamda eğitim camiasından gelecek görüş ve düşüncelerin bakanlık için ışık kaynağı olacağını ifade etti.

Bakan Mustafa Arabacıoğlu konuşmasının sonunda tüm eğitim camiasının kurban Bayramı’nı da kutladı

(tak)

Bu haber toplam 1606 defa okunmuştur