1. HABERLER

  2. HABERLER

  3. Dr. Sıla Usar: Aşı takvimi yapılmalı, test sayısı artırılmalı
Dr. Sıla Usar: Aşı takvimi yapılmalı, test sayısı artırılmalı

Dr. Sıla Usar: Aşı takvimi yapılmalı, test sayısı artırılmalı

CTP Milletvekili Dr. Sıla Usar, “Salgından bizi kurtaracak olan en önemli ışık aşıdır, bu yönde planlı ve yaygın bir süreç göremiyoruz” dedi.

A+A-

Cumhuriyetçi Türk Partisi (CTP) Milletvekili Dr. Sıla Usar, “Salgından bizi kurtaracak olan en önemli ışık aşıdır, bu yönde planlı ve yaygın bir süreç göremiyoruz” dedi.


Dr. Sıla Usar İncirli, güneye gelen aşıların % 10'unun kuzeye verildiğini, bu rakamın % 25 olması gerektiğini anımsatarak, “Aslında bize 15 bin aşı gelmesi gerekiyordu. Cumhurbaşkanlığı ve Sağlık Bakanlığı’nın bu yönde büyük gayret sarf etmesi önemlidir ancak yeterli çalışma ortaya konmadı” diye konuştu.
 

“İnsanlar aşıya ne zaman ulaşacağına dair endişe taşıyor” diyen Dr. Sıla Usar İncirli, elzem hizmet yapanların ve kronik hastaların bir takvimle mutlaka aşılanması gerektiğini ifade etti.

Dr. Sıla Usar İncirli, “Açılma ve kapanma döngüsünün kırılması için bilimsel hareket etmek şarttır” uyarısını da yineledi.


CTP’nin düzenlediği basın toplantısında sağlık konularında açıklamalar yapan Dr. Sıla Usar İncirli, temaslı takip ekibinin güçlendirilmesinin önemine dikkat çekerek sözlerini şöyle sürdürdü:

“Yatak sayısının artırılması yönündeki ısrarımızın ne kadar yerinde olduğunu gördük. Bir yılda servis yatak sayısı ve yoğun bakım yatak sayısının yeterli noktaya gelmemesi kabul edilemez. Covid dışı hastaların yataklarına, Covid hastaları yatırıyor. Bu durum diğer hastaların da sorunlar yaşamasına neden oluyor”

Test sayısının halen yetersiz olduğunu da belirten Dr. Usar, PCR yanısıra hızlı antijen testlerinin de devreye girmesi gerektiğini belirtti.  “Yeni varyantın daha hızlı bulaştığını biliyoruz” diyen Dr. Sıla Usar, oksijen ihtiyacını yaz aylarında gündeme getirdiklerini belirtti, bununla ilgili tedbir istedi.

 

Bu haber toplam 1814 defa okunmuştur
Etiketler : ,
İlgili Haberler