1. HABERLER

  2. KÜLTÜR & SANAT

  3. Doğa fotoğrafcıları dikkat
Doğa fotoğrafcıları dikkat

Doğa fotoğrafcıları dikkat

Yok olmaya yüz tutan güzelliklerini ancak onlara farklı bir gözle bakmakla koruyabiliriz.’’ sloganıyla ‘‘DOĞANIN RENKLERİ’’ isimli bir fotoğraf sergisi düzenleniyor.

A+A-

Biyologlar Derneği  ''22 Mayıs Uluslarası Biyolojik Çeşitlilik Günü'' nedeniyle ‘‘Doğanın Renkleri’’  temalı fotoğraf sergisi düzenleniyor.

Biyologlar Derneği’nin konu ile ilgili açıklamsı şöyle:


Yirmibirinci yüzyılda dünya ülkelerinin acil çözümler bekleyen en önemli sorunu olan çevre kirliliği ve tahribatı başta biyolojik çeşitlilik olmak üzere birçok alanda tehdit oluşturmaya devam ediyor. Bu yüzden, biyolojik çeşitliliğin korunmasına yönelik ilgiyi artırmak amacıyla her yıl 22 Mayıs Birleşmiş Milletler tarafından tüm dünyada Uluslararası Biyolojik Çeşitlilik Günü olarak çeşitli etkinliklerle kutlanmaktadır.

Bu konudaki toplumsal bilinci artırmak üzere BİYOLOGLAR DERNEĞİ, magictouch copy center katkılarıyla ‘‘bu ülkenin her geçen biraz daha fazla yok olmaya yüz tutan güzelliklerini ancak onlara farklı bir gözle bakmakla koruyabiliriz.’’ sloganıyla ‘‘DOĞANIN RENKLERİ’’ isimli bir fotoğraf sergisi düzenliyor.

22-23-24 Mayıs tarihlerinde Lefkoşa Atatürk Kültür Merkesi Sergi Salonu’nda ziyaret edilebilecek serginin açılış töreni 22 Mayıs 2013 Çarşamba günü saat 17:00’de gerçekleştirilecektir. İsteyen herkesin ‘‘doğa ve biyolojik çeşitlilik’’ alanındaki fotoğraflarıyla katılımının beklendiği serginin katılım koşulları aşağıda belirtilmiştir.

Katılım Koşulları
1- Adaylar sergiye en çok beş (5) adet fotoğrafla katılabilir.
2- Fotoğraflar, dijital olarak veya kısa kenarı 20 cm‘den küçük, uzun kenarı 45 cm‘den büyük olmayacak şekilde renkli fotoblok baskı şeklinde teslim edilecektir.
3- Fotoğrafların daha önce herhangi bir yerde yayımlanmış veya sergilenmiş olması katılım açısından engel olusturmaz.
4-Sergide yer alması istenen fotoğrafların rumuzu ile birlikte fotoğrafı çekenin adı da mutlaka belirtilmelidir.
5- Fotoğraflar derneğimize katkı amacıyla sembolik bir fiyattan sergi ile birlikte satışa sunulacaktır.
6- Fotoğraflar en geç 15 Mayıs 2013 tarihinde derneğimize teslim edilecektir.

İrtibat telefon
05338708569-05338634155

Bu haber toplam 1424 defa okunmuştur