1. HABERLER

  2. KÜLTÜR & SANAT

  3. Çocuklarımızdan muhteşem performans
Çocuklarımızdan muhteşem performans

Çocuklarımızdan muhteşem performans

2 Nisan Dünya Otizm Günü’nde farklı gelişen çocuklarımızdan muhteşem performans

A+A-

 

‘ÖZEV Yıldızlar Treni’ heyecanı, coşkuyu ve duyguları taşırdı!

KKTC Özel Eğitim Vakfı ÖZEV Özel Eğitim Okulu ve Rehabilitasyon Merkezi’nde eğitim gören çocukların kocaman ve sevgi dolu yürekleriyle oluşturduğu ‘ÖZEV Yıldızlar Treni’, 2 Nisan Dünya Otizm Günü’nde heyecanı, coşkuyu ve duyguları sahneden yüreklerimize taşıdı…

Farklı gelişen bireyler yararına faaliyetlerini sürdüren KKTC Özel Eğitim Vakfı (ÖZEV), ‘2 Nisan Dünya Otizm Farkındalık Günü’ dolayısı ile, “ÖZEV Yıldızlar Treni” organizasyonunu gerçekleştirdi.
Tüm dünyada görülme sıklığı 250 çocukta bir olan önemli bir nörolojik hastalığa dikkat çekerek, farkındalık yaratmak ve erken teşhisi sağlamayı amaçlayan ‘ÖZEV Yıldızlar Treni’ organizasyonu 2 Nisan Salı gecesi saat 20:00’da Türk Maarif Koleji Rauf Raif Denktaş Kültür ve Kongre Merkezi’nde yapıldı.
Erken özel eğitimin önemine dikkat çekilmesi planlanan geceye protokolden hiç kimsenin ilgi göstermemesi dikkatleri çekerken, yine de farkındalığı olan birçok kişinin katılımı sağlandı.
KKTC Özel Eğitim Vakfı ÖZEV Özel Eğitim Okulu ve Rehabilitasyon Merkezi’nde eğitim gören çocukların kocaman ve sevgi dolu yürekleriyle oluşturduğu ‘ÖZEV Yıldızlar Treni’, programları dahilinde olan; orkestra eşliğinde koro, dans gösterileri ve tiyatrolarını sahnelediler.

Görsay: Tek gerçek özel eğitim
İlk olarak 1 dakikalık saygı duruşu ve istiklal marşının okunmasıyla başlayan gecede, ÖZEV Genel Müdürü Ersin Görsay kürsüye çıkarak bir konuşma yaptı. OTİZM’in çok hızlı bir şekilde ilerlediğine değinen ve bugün doğan her 88 çocuktan birinin otistik doğduğumu söyleyen Görsay, otizmle ilgili tek gerçeğin özel eğitim olduğunun altını çizdi.

Protokolden kimse yoktu!
Geceye protokolden hiç kimsenin ilgi göstermediğini ve Dünya Otizm Günü olmasına rağmen, devlet erkânından ve diğer protokolden kimsenin bu sevgi dolu çocukları izlemeye gelmediğini üzülerek değinen Ersin Görsay, ÖZEV olarak tek başlarına kalsalar bile farklı gelişen çocuklar için hep çalışacaklarını kaydetti.
“Yeşilırmak’tan Dipkarpaz’a kadar bütün çocuklarımızın göz renklerini ezberleyeceğiz” şeklinde konuşan Ersin Görsay’ın konuşmasının ardından ÖZEV’i anlatan 7 dakikalık bir de belgesel izletildi.

Koro, tiyatro ve dans
Gecede daha sonra sıra çocuklara geldi. ÖZEV Yıldızlar Treni Müzik Kulübü’nü oluşturan birbirinden özel ve güzel çocuklar, seslendirdikleri şarkılarla ailelerine ve diğer izleyicilere unutulmaz anlar yaşattılar. Tiyatro Kulübü ise “Keloğlan ve Zülfikar” adlı oyunu sergiledi. Dans gösterilerinin de sahnelenmesinin ardından gecede organizasyona katkı koyanlara plaketleri verildi.
Farklı gelişen çocuklarımızı şarkı söylemeleri için geceye hazırlayan Anadolu Güzel Sanatlar Lisesi hocası Mustafa Erende ve öğrencilerine, tiyatroya hazırlayan tiyatro sanatçısı Ertaç Hazer’e teşekkür plaketleri verildi.  YD

Bu haber toplam 1963 defa okunmuştur