1. HABERLER

  2. ÖZEL HABER

  3. "Tüm tahlilleri temiz çıkmıştı, çocuğum elimden kayıp gitti"
"Tüm tahlilleri temiz çıkmıştı, çocuğum elimden kayıp gitti"

"Tüm tahlilleri temiz çıkmıştı, çocuğum elimden kayıp gitti"

Buse Aksay’ın babası Hüseyin Aksay tarifsiz acısını YENİDÜZEN’le paylaştı… Kızının geçtiğimiz Pazartesi sabahı çok hafif bir baş dönmesi yaşadığını, akabinde tüm tahlillerini yaptırdıklarını ve tümünün de temiz çıktığını söyledi…

A+A-

Fehime ALASYA

Girne gencecik yaşta yaşamını kaybeden Buse Aksay'a ağlıyor. 28 yaşında Buse Aksay’ın acılı babası Hüseyin Aksay, YENİDÜZEN'e konuştu, kızının sağlıklı bir birey olduğunu, sadece geçtiğimiz Pazar günü hafif bir baş dönmesi sorunu yaşadığını anlattı.

Gözyaşları içinde otopsi sonucu beklerken duygularını anlatan acılı baba “Perişan olduk… Ne olduğunu biz de bilmiyoruz... Çocuğum elimden kaydı gitti…” dedi.

Buse Aksay'ın otopsi sonucuyla ilgili YENİDÜZEN'e kısa bir bilgi veren acılı baba, "Akciğere emboli attı, sağlık açısından hiçbir sorunu yoktu, tüm organları temiz çıktı" şeklinde konuştu.

Baba Hasan Aksay, “Bana dese ki baba şuram veya şuram ağrıyor, hemen kapıp doktora götüreceğim, diyeceğim ki ‘bir yeri ağrıyordu da bunlar yaşandı’ ama yok… Böyle bir durum da yok. Başım döndü halsizim dedi hemen tahlillerini yapmak için koştuk.” dedi.

Kızının geçtiğimiz Pazartesi günü sabah çok hafif bir baş dönmesi yaşadığını, akabinde tüm tahlillerini yaptırdıklarını ve tümünün de temiz çıktığı bilgisini paylaşan baba,  kızı Buse’nin dün aniden iş yerinde yere yığıldığını anlattı…

 

OTOPSİ SONUCU: "AKCİĞERE EMBOLİ ATTI"

Hayatını kaybeden Buse Aksay'ın otopsi sonucuyla ilgili YENİDÜZEN'e kısa bir bilgi veren acılı baba, "Akciğere emboli attı, sağlık açısından hiçbir sorunu yoktu tüm organları temiz çıktı" dedi.

“Ambulans gelinceye kadar baygın bir noktaya geldi”

Buse’nin spor yapan, badminton ve platese giden, aktif, sağlıklı beslenen ve sağlıklı bir yaşam süren bir kız olduğunu anlatan acılı baba, dün mağazada kızının fenalaştığı anda yaşadıklarını YENİDÜZEN’e özetle şöyle anlattı.

“Mağazada benimleydi, telefonda konuşuyordum, bir yandan da Buse ile mağazayı toparlamaya başlamıştım. Bir ses duydum, Buse altın bölümündeydi, çocuğuma bir şey oldu kapat dedim ve telefonu kapadım. Yanına koştum, düşerken kaşını ve yüzünü orada olan bir şeylere çarpmıştı. Kaldırdım, kasıldığını gördüm, ağzını açtım, dilini kontrol ettim. Oradaki suyu yüzüne döktüm, burnuna biraz kolonya koklattım, kendine gelir gibi oldu. Sonra yine geri döndü, kasılmaları başladı. Akrabamız olan Dr. Mehmetali Tunçbilek’i telefonda aradım, Busemiz hasta oldu, kötüdür dedim. Hemen ambulans yolladılar. Ambulans gelinceye kadar baygın bir noktaya geldi. Yerde kızıma biraz kalp masajı yaptım. Ambulans geldi, önce Girne Hastanesi’ne ardından Lefkoşa’ya getirdiler, kurtaramadılar. Bu yaşananlara bir anlam veremiyoruz."

 

“Pazar günü sabah yataktan kalktığında baş dönmesi oldu”

“Geçtiğimiz Pazar günü sabah yataktan kalktığında baş dönmesi oldu, geri yerine yığılır gibi oldu. Ne oldu diye sordum, halsiz hissettiğini söyledi. Pazartesi günü sabah sabah özel bir laboratuara gittik, tüm tahlillerini full check up yapsın istedik. Yaptılar. Tüm tahlilleri temiz çıktı. Hiçbir sorun yok dediler”

 

“Bana dese ki baba şuram veya şuram ağrıyor, ama yok…”

“Bana dese ki baba şuram veya şuram ağrıyor, hemen kapıp doktora götüreceğim, diyeceğim ki ‘bir yeri ağrıyordu da bunlar yaşandı’ ama yok… Böyle bir durum da yok. Başım döndü halsizim dedi hemen tahlillerini yapmak için koştuk. İstanbul Acıbadem International Hastanesi’nde her yıl full check up’larımızı yaptırıyorduk. Bizi yıkan da bu, hastaydı kurtaramadık dersiniz veya kaza oldu öldü dersiniz ama bunlar değil, hiçbir şeyi yoktu.. Çocuğum elimden kaydı gitti…

Ailede kalp hastalığı genetik midir diye soruldu ama sadece kayınpederimde bir stent var, yaygın bir kalp rahatsızlığımız yok. Perişan olduk… “

“7 veya 8 ay önce iki doz Biontech aşısı yaptırdı. Ailece yaptırdık, diğer kızım, eşim, ben, hepimiz… Hepimizin de antikoru yüksek çıkmıştı, gerek duyulmadı diye yeniden aşı yaptırmadık."

 

“Tıp üzerine yorum yapamayız, otopsiyi de bu nedenle istedim”

“7 veya 8 ay önce iki doz Biontech aşısı yaptırdı. Yurt dışına gidecekti diye aşı oldu. Bu geçen sürede yurt dışına gideceği için de Antikor seviyesini de test yaparak kontrol ettirdik. Olur da antikorunda zayıflama varsa üçüncü dozu da gerekirse yaptıralım, korunsun diye. Antikoru yüksek çıktı. Ailece yaptırdık, diğer kızım, eşim, ben, hepimiz… Hepimizin de yüksek çıkmıştı, gerek duyulmadı diye yeniden aşı yaptırmadık. Aşının da bir sebebi olabilir mi deniyor ama bunu tabi ki bilmiyoruz. Bunu doktorlar bizden daha iyi bilecek.”

 

“…her şey çok güzeldi”

“Tıp üzerine yorum yapamayız, otopsiyi de bu nedenle istedim. Çocuğumun hiçbir şeyi yoktu, sağlıklıydı, neden böyle oldu. Pazartesi de yurt dışına gidecekti, annesi ile gezmeye İstanbul’a gidecekti, orada da evimiz var. Öylesine 3, 4 günlüğüne gidip geleceklerdi. Biletlerimizi de hep almıştık, her şey çok güzeldi…”

 

Bu haber toplam 25389 defa okunmuştur
Etiketler :