1. HABERLER

  2. SPOR

  3. Cebelitarık 54’üncü UEFA üyesi
Cebelitarık 54’üncü UEFA üyesi

Cebelitarık 54’üncü UEFA üyesi

2006 yılında Kuzey Kıbrıs’ın 2-0 mağlup ettiği Cebelitarık, UEFA’ya tam üye oldu

A+A-

Londra’da düzenlenen 37’ncü UEFA Olağan Kongresi’nin ana gündem maddelerinden bir tanesi Cebelitarık Futbol Federasyonu’nun birliğe tam üyeliğiydi. UEFA Cebelitarık’ı tam üye olarak kabul ederek tarihi bir karara imza attı. Oylamada İspanya ve Beyaz Rusya hayır oyu kullandı

2006 yılında Almanya’da düzenlenen FIFI Wild Cup yarı finalinde Kuzey Kıbrıs, Cebelitarık’ı 2-0 yenerek finale yükselmiş ve kupa şampiyonu olmuştu. Haziran ayında UEFA’nın Zürih’teki merkezinde gerçekleşecek KTFF-KOP görüşmesinde Cebelitarık örneğinin emsal teşkil edebileceği görüşü hakim

YENİDÜZEN Spor Servisi
2006 yılında UEFA’nın tanımadığı ülkelerin oluşturduğu NF-BOARD çatısı altında Almanya’da katıldığı FIFI Wild Cup’ta şampiyon olan Kuzey Kıbrıs’ın yarı finalde 2-0 mağlup ettiği Cebelitarık, UEFA’ya tam üye oldu.
Dün Londra’da gerçekleşen UEFA’nın 37’nci Olağan Kongresi’nin ana gündem maddelerinin bir tanesi Cebelitarık Futbol Federasyonu’nun birliğe yaptığı üyelik başvurusuydu. UEFA, Cebelitarık’ın birliğe üyeliğini onaylayarak tarihi bir karara imza attı. Oylamada İspanya ve Beyaz Rusya hayır oyu kullanmasına rağmen üyelik onaylandı. 1704 yılından bu yana İngiliz sömürgesinde bulunan ve İspanya’nın güneyinde yer alan, 1895 yılında kurularak dünyadaki en eski futbol birliklerinden olan Cebelitarık’ın üyeliği sonrası UEFA’ya üye birliklerin sayısı 54’e yükseldi.

Emsal teşkil edebilir
2006 yılında Almanya’da düzenlenen FIFI Wild Cup yarı finalinde Kuzey Kıbrıs, Cebelitarık’ı 2-0 yenerek finale yükselmiş ve kupa şampiyonu olmuştu. Geçtiğimiz aralık ayında Kıbrıs Türk Futbol Federasyonu (KTFF) ve Kıbrıs Futbol Federasyonu (KOP) arasında adadaki futbolu birleştirme adına başlatılan görüşmeler sonrası Haziran ayında UEFA’nın Zürih’teki merkezinde gerçekleşecek KTFF-KOP görüşmesinde Cebelitarık örneğinin emsal teşkil edebileceği görüşü hakim.

Kuzey Kıbrıs yenmişti
NF-Board tarafından 2006 yılında Almanya’nın St. Pauli şehrinde düzenlenen FIFI Wild Cup turnuvasında şampiyon olan Kuzey Kıbrıs, şimdilerde UEFA’ya üyeliği söz konusu olan Cebelitarık ile yarı final karşılaşmasında mücadele etmiş ve Ali Oraloğlu ile Dylan’ın kendi kalesine attığı golle rakibini 2-0’lık skorla yenmeyi başarmıştı.

İlk olarak 17 ve 19 yaş altı
Tam üyeliğin kabul edilmesinin ardından Cebelitarık ilk kez Avrupa'da 2014 yılında boy gösterecek. 2014 17 Yaş altı Avrupa Şampiyonası Elemeleri ve 2014 19 Yaş altı Avrupa Şampiyonası Elemeleri'ne katılacak olan Cebelitarık, A takım kategorisinde ise ilk kez 2016 Avrupa Şampiyonası Elemeleri'nde sahne alacak.

Bu haber toplam 1948 defa okunmuştur