1. HABERLER

  2. SPOR

  3. “Bize gelince kaynak yok”
“Bize gelince kaynak yok”

“Bize gelince kaynak yok”

Saffet Barutcu, Bakanlar Kurulunun 30 civarında futbol kulübünün elektrik borçlarına yönelik 1 milyon 635 bin Türk Lirası tutarında katkı yapılması yönünde alınan kararı adaletsiz ve insafsız bir karar olarak değerlendirdi

A+A-

Tenis Federasyonu Başkanı Saffet Barutcu, bakanlar Kurulu tarafından futbol kulüplerinin elektrik borçlarının ödenmesi için yapılan 1 milyon 635 bin TL katkının sadece siyasi rüşvet olduğunu vurguladı

Barutcu, bin bir zorluklarla mücadele eden kulüplerimize haliniz nedir, ihtiyaçlarınız nedir, diyemediğimiz bir ortamda, bizlere kaynak yok cevabı veren bu ülkeyi yönetenler 30 civarında futbol kulübünün elektrik borçlarını ödeme kararı alıyorsa yazıklar olsun!

YENİDÜZEN SPOR

Tenis Federasyonu Başkanı Saffet Barutcu, seçim yasaklarına girmeden önce Bakanlar Kurulu’nun 30 futbol kulübünün elektrik borcu olarak 1 milyon 635 bin Türk Lirası tutarında paranın katkı olarak çıkarılmasını “ADALETSİZ BİR KARAR ve HAVAYA GİDEN KAYNAK” olarak değerlendirdi.
Tenis Federasyonu Başkanı Saffet Barutcu yayınladığı basın bildirisinde, “Bakanlar kurulunun siyasi rüşvet niteliğinde bir karara imza attığını belirtirken, bin bir zorluklarla mücadele eden tenis kulüplerimize haliniz nedir, ihtiyaçlarınız nedir, diyemediğimiz bir ortamda, bizlere kaynak yok cevabı veren bu ülkeyi yönetenler tam 1,685,000.-TL’yi 30 civarında futbol kulübünün elektrik borçlarını ödeme kararı alıyorsa yazıklar olsun” açıklamasını yaptı.
Tenis Federasyonu Başkanı Saffet Barutcu’nun yayınladığı basın bildirisi aynen şöyle:

“Adaletsiz bir karar ve havaya giden kaynaklar”

“Kuzey Kıbrıs Tenis Federasyonu olarak ülke sporuna ve sporcularına ve kulüplerimize imkanlar dahilinde en iyi şekilde hizmet vermeye çalışıyoruz.Her zaman için bu hizmetlerimizi ilgili dönemde görevde olan Spor Bakanlığımızla uyum içerisinde yürütürken zaman zaman yapılan uygulamalara da tepkimizi koyuyoruz.Bu çerçevede seçim yasaklarının hemen öncesinde Bakanlar Kurulumuz tarafından 30 civarında futbol kulübünün elektrik paralarının ödenmesine yönelik 1,635,000 Türk Lirası tutarında katkı yapılması yönünde alınan kararı adaletsiz ve insafsız bir karar olarak değerlendiriyoruz.
Spor Fonu’nun oluşturulması öncesindeki dönemde gerçek anlamda sporumuza ayrılan kaynak çok yetersizdi ve tenis sporu için de altyapısız, elektriksiz, soyunma odası ve WC’i dahi olmayan, 5 toprak kort dışında hiçbir ciddi proje gerçekleştirilememiştir.
Ancak daha sonraları oluşturulan Spor Fonu ile sporumuza ciddi oranda kaynak aktarılmaya ve bu kaynakların kullanımı konusunda da sadece altyapı projelerine kullanılması yönünde alınan kararla umutların yeşerdiği bir döneme girildi.Yine bu dönemde tenis sporu için elle tutulur projeler kapalı bir tenis kortunun yapımı, mevcut açık kortların ışıklandırılması ve son dönemde İdari Binamızın genişletilmesi projesine verilen katkılar oldu. Ancak aslında oluşan bu Spor Fonu kaynağı ile bunların çok ötesinde projeler gerçekleştirilmeliydi.
Fonun oluşumu ile birlikte Futbol Kulüpleri, fonun kendi çabaları ile oluşturulduğu iddiası ile ortaya çıkarak kaynağın tümünü kullanmak üzere Spor Bakanlığı bürokratları üzerinde siyasileri kullanarak baskı kurmuşlardır. Ülke genelindeki ihtiyaçlar doğrultusunda hazırlanacak altyapı projeleri için harcanması gereken kaynağın neredeyse %90’ı populist yaklaşımlarla plansız programsız ve amaçsız bir şekilde harcanma alışkanlığı maalesef genel bir uygulama haline gelmiştir.
Bu süreçlerde çeşitli platformlarda yaptığımız eleştiriler hep görmemezlikten gelinmiş veya ülkedeki en kolay yol olan adam karalama, bu bizden değil, o yüzden eleştiriyor yaklaşımı ile değerlendirilmiştir.
Ancak bugüne kadarki tüm olumsuzluklara rağmen iyi niyetle sporumuza hizmet etme çabası içerisinde olduk ve ülke gençleri için yapabileceğimizin en iyisini yapma gayreti içerisinde olduk. Bu süreçte birçok kez hayal kırıklıkları ve üzüntüler yaşadık, ama yine hep olumlu düşünmeye ve gelecekte yapılan hataların tekrarlanmayacağına kendi kendimizi inandırmaya çalıştık. Zaten başka şekilde bu görevleri sürdürmek mümkün olamamaktadır. Ancak geçtiğimiz günlerde erken seçim kararı alındığı bir tarihte Bakanlar Kurulumuzun siyasi rüşvet niteliğinde bir karara imza atması bizler gibi amatörce kendinden ve ailesinde fedakarlıklar yaparak bu görevleri yürütenlere büyük bir şok daha yaşatmıştır.
Kendi adımıza konuşursak, 8 aydır çevre telleri yıkılmış bir tesiste faaliyetlerimizi sürdürürken, zeminleri gerekli yenilemelerin yapılmamasından dolayı berbat durumda olan kortlarda çalışmaktayız. 6 yıldır kullanılan kapalı kortun delik deşik olan tavan ve yan brandaları her an yıkılma ile yüz yüze iken, saha bakımı için olmazsa olmazlardan birisi olan hurda haline gelmiş silindirlerle iş yapmaya çalışırken ki bunlar sadece Tenis Federasyonuna ait tek tesisin eksiklikleridir. Bin bir zorluklarla mücadele eden kulüplerimize haliniz nedir ihtiyaçlarınız nedir diyemediğimiz bir ortamda, bizlere kaynak yok cevabı veren bu ülkeyi yönetenler tam 1,685,000.-TL’yi 30 civarında futbol kulübünün elektrik borçlarını ödeme kararı alıyorsa yazıklar olsun!!! Umarım geçtiğimiz hafta Spor Şurasında Sporda Ekonomi ve Kaynakların etkin kullanımı Komisyonunda aldığımız kararlar bundan sonra sporumuzu yönetecek siyasilerimiz tarafından dikkate alınır ve böyle adaletsiz ve bizleri derinden yaralayan kararlar alınmaz!!!”

Bu haber toplam 1428 defa okunmuştur