1. HABERLER

  2. HABERLER

  3. “Başka kesimlerin menfaatini ön plana koyan geniş tabanlı bir koalisyon var”
“Başka kesimlerin menfaatini ön plana koyan geniş tabanlı bir koalisyon var”

“Başka kesimlerin menfaatini ön plana koyan geniş tabanlı bir koalisyon var”

Temiz Toplum Derneği Başkanı Kudret Özersay, Cumhuriyet Meclisi'nde halkın yerine özel gurupların menfaatlerini ön planda tutan bir “koalisyon” bulunduğunu savundu

A+A-

 

Temiz Toplum Derneği Başkanı Kudret Özersay, Cumhuriyet Meclisi'nde halkın yerine özel gurupların menfaatlerini ön planda tutan bir “koalisyon” bulunduğunu savundu. Dernekten verilen bilgiye göre Serdarlı, Görneç ve Kalavaç köylerini ziyaret eden Kudret Özersay yaptığı konuşmalarda, meclis toplantılarına katılmayan milletvekilleri, milletvekilleri transferleri, kişilerin mal varlıklarının soruşturulmasının yolunu açacak “Nerden Buldun Yasası”nın çıkarılması konusunda somut adım atılmamasını eleştirdi.
“Bu ve benzeri konularda Meclisteki vekiller kıllarını kıpırdatmıyorlarsa, ortada toplumun yararını değil, siyasiler de dahil başka kesimlerin menfaatini ön plana koyan çok geniş tabanlı bir koalisyon var demektir” iddiasında bulunan Özersay, devletin temel sağlık ve eğitim hizmetleri açısından aciz bir görüntü çizdiğini ileri sürdü. Ülkede siyasilere olan güveninin de sarsıldığını ifade eden Özersay, “Yönetim ve siyaset anlayışından bıktık diyorsak ve bu düzenin değişmesini istiyorsak, kendi alternatifimizi halk olarak kendimiz yaratacağız. Bu sistem tıkanıklığından çıkmanın başka yolu kalmamıştır. Halk kendi alternatifini kendisi yaratmak zorundadır” şeklinde konuştu. (tak)

Bu haber toplam 1142 defa okunmuştur