1. HABERLER

  2. ÖZEL HABER

  3. Bakanlar Kurulu ile Sağlık Bakanlığı ve Bulaşıcı Hastalıklar Üst Komitesi’ne dava açtı
Bakanlar Kurulu ile Sağlık Bakanlığı ve Bulaşıcı Hastalıklar Üst Komitesi’ne dava açtı

Bakanlar Kurulu ile Sağlık Bakanlığı ve Bulaşıcı Hastalıklar Üst Komitesi’ne dava açtı

PCR testi ile insan vücuduna müdahale edildiğini savunan ve test yaptırmak istemediği için avukatlık yapamamakla karşı karşıya gelen Seda Okgül Bakanlar Kurulu, Sağlık Bakanlığı ve Bulaşıcı Hastalıklar Üst Komitesi’ne dava açtı.

A+A-

Derya ULUBATLI

PCR testi ile insan vücuduna müdahale edildiğini savunan ve test yaptırmak istemediği için avukatlık yapamamakla karşı karşıya gelen Seda Okgül Bakanlar Kurulu, Sağlık Bakanlığı ve Bulaşıcı Hastalıklar Üst Komitesi’ne dava açtı. Bugün Yargıç Tanju Öncül huzurunda görülen ve yaklaşık iki saat süren dava, davalı tarafın yeni tanıklarının dinlenmesi talebiyle 7 Aralık Salı saat 10.30'a ertelendi.

30 Haziran'da alınan ve 2 Temmuz'da Resmi Gazete'de yayımlanan 'Orta ve Yüksek riskli yerlere PCR ve Antijen testi olmadan girilmemesi' şeklindeki Bulaşıcı Hastalıklar Üst Komitesi kararına karşı çıkan Okgül, bu kararın yürütülmesinin durdurulmasını istedi, süreci mahkemeye taşıdı. Davacının avukatlığını Boysan Boyra üstlenirken, davalı tarafı Savcı Ayfer Şefik savundu. Davalıyı temsilen Sağlık Bakanlığı Müsteşarı Düriye Deren Oygar iddiaları cevaplarken, Davacı Seda Okgül duruşmaya katılmadı.

Üst Komite kararlarının ‘bilimselliği’ sorgulandı

Mahkemede konuşan Deren Oygar, Bulaşıcı Hastalıklar Üst Kurulu tarafından alınan kararların bilimsel verilere dayandığını ve PCR ve Antijen gibi testlerin COVID-19 virüsünün tespitinde çok önemli bir rol oynadığını ve söyledi.

Hastalığın yayılmasını engellemek amacıyla alınan kararın uygulanmasının önemine vurgu yapan Oygar, Seda Okgül tarafından mahkemeye sunulan ‘kararın uygulamadan kaldırılması’ talebinin onaylanmamasını rica etti, onaylanması halinde toplum sağlığı açısından çok ciddi olumsuzluklara yol açabileceğine dikkat çekti.

Davacı taraf avukatı Boysan Boyer ise Üst Komite tarafından alınan kararların bilimselliğini sorguladı, PCR testlerinin yasal dayanağı olmadığını ve insan hak ve özgürlüklerine aykırı olduğunu iddia etti. İddiaları kabul etmeyen Oygar “biz bireylerden önce toplum sağlığını gözetmeliyiz, alınan kararlar bunun içindir” açıklamasında bulundu.

yd-destek-gorseli-2-432.jpg

Bu haber toplam 4117 defa okunmuştur
Etiketler : ,