1. HABERLER

  2. HABERLER

  3. Ayak bisikleti ile rekor kırıp ‘bölünmüşlüğe’ dikkat çekecekler
Ayak bisikleti ile rekor kırıp ‘bölünmüşlüğe’ dikkat çekecekler

Ayak bisikleti ile rekor kırıp ‘bölünmüşlüğe’ dikkat çekecekler

Ülkemiz 16 Nisan Pazar günü Kıbrıs’ın bölünmüşlüğe dikkat çekmeyi amaçlayan ilginç bir rekor denemesine ev sahipliği yapacak

A+A-

Ülkemiz 16 Nisan Pazar günü Kıbrıs’ın bölünmüşlüğe dikkat çekmeyi amaçlayan ilginç bir rekor denemesine ev sahipliği yapacak. Side Tur ve adamızdaki bölünmüşlüğün ortadan kaldırılması konusunda çalışmalar yapan POST Araştırma Enstitüsü’nün yanı sıra uluslararası örgütlerin işbirliği ile “Trettroller Aktivitesi” adı altında düzenlecek olan etkinlikte, Uluslararası Footbiker (Ayak bisikleti) takımı, adamızın sınırlarla bölünmüş olmasının birlikte yaşamaya engel olmadığı konusunda bir farkındalık yaratmak için Kıbrıs’ın Baf kazasından Karpaz’da bulunan Zafer burnuna rekor bir zamanda varmayı hedefliyor.

Dünyada popülerliği giderek artan ayak bisikleti konusunda 6 farklı ülkeden sporculardan oluşan Footbiker takımı, arkadaşlık ruhu kapsamında dünyanın çeşitli bölgelerinde gerçekleştirdikleri etkinliklerle adından söz ettiriyor. Özellikle çatışma yaşanmış coğrafyalarda düzenledikleri etkinliklerle fiziksel sınırların anlamsızlığı konusunda farkındalık yaratmaya çalışan Footbikers takımı, ülkemizde bu konuda çalışmalar yürüten POST Araştırma Enstitüsü’nün de katkılarıyla Baf’dan Karpaz’a uzanan parkuru da yine aynı amaç doğrultusunda kat edecek. Uluslararası Footbikers takımı daha önceki yıllarda Fransa, Avusturya ve Kanada’da belirlenen parkurlarda benzer etkinlikler gerçekleştirmesi ile tanınıyor.

Takım rekorunu kırmayı deneyecekler

Uluslararası Footbiker takımı, Kıbrıs’ın batısından doğusuna kadar uzanan ve toplam 278,77 kilometre uzunluğunda bulunan parkuru toplam 18 saatlik geçmeyi planlıyor. Bu sürüşün Ultra Maraton Bisiklet Derneği (Ultra Marathon Cycling Association) kuralları çerçevesinde takım rekoru olarak kaydedilmesi konusunda gerekli girişimler yapıldığı bildirildi.

Kıbrıs’ın batısından doğusuna, 18 Saatte, 278,77 kilometre kat edecekler 

Ayak bisikletleri ile ülkemizde ilginç bir rekor denemesi gerçekleştirecek olan Footbiker takımı, 16 Nisan günü Baf’ın Akamas bölgesinden başlayacakları parkura, Karpaz bölgesinde bulunan Zafer Burnu’nda son verecek. 18 saatlik süre içerisinde Kıbrıs’ın batısından doğusuna varmayı hedefleyen Footbiker takımı, bu amaç doğrultusunda toplam 278,77 kilometre kat edecek ve 3566 metre tırmanma yüksekliğine ulaşacak.
Güzergahın 38’inci kilometresinden itibaren 500 metrelik büyük bir tırmanışla Erenköy ve Birleşmiş Milletler Ara bölgesinden geçiş yapacak olan Footbikers takımı, Yeşilırmak sınır kapısından geçiş yaptıktan sonra sırasıyla Yeşilırmak, Bademliköy, Yedidalga, Gemikonağı, Lefke, Gaziveren, Aydınköy, Güzelyurt, Kalkanlı, Tepebaşı ve Geçitköy’den geçerek Lapta istikametine doğru ilerleyecek. Parkur Girne’den doğuya doğru devam ederek Tatlısu, Kaplıca, Balalan, Yeşilköy, Yenierenköy ve Dipkarpaz’dan geçerek Zafer Burnu’nda sonlanacak. 

Güzergâhlar an ve an hesaplandı

Trettroller aktivitesi kapsamında rekor denemesi gerçekleştirecek olan Footbiker takımının 16 Nisan Pazar günü saat 09:30 sularında Yeşilırmak sınır kapısından geçiş yapması beklenirken, saat 10:30 sularında Lefke, 11:30’da Güzelyurt, 15:30 sularında Lapta, 16:30 dolaylarında Girne’den geçiş yapması planlanıyor. Footbiker takımının saat 19:30 sularında Tatlısu, 20:50 dolaylarında Balalan, 22:40’da Dipkarpaz ve parkurun bitiş noktası olan Zafer burnuna ise saat 24:00’de varması planlanıyor.

Tüm anlar kayıt altına alınacak

Footbikers ekibinin ülkemizde gerçekleştireceği rekor denemesinin hazırlık süreci ve parkur boyunca izleyecekleri parkur havadan ve karadan çekilecek görüntüler ve tanıtım yazılarıyla birlikte farklı iletişim kanalları tarafından yayınlanacak. Sürüş sürecince özel bir medya aracı konvoyda yer alacak ve hiçbir can alıcı noktayı kaçırmadan doğal, kültürel ve tarihi  güzellikleri yansıtacak şekilde çekim yapması planlanıyor.

Detaylı bilgi için;

Tretroller aktivitesi için Facebook’da yer alan  Crossing Cyprus 2017 sayfası, POST Araştırma Enstitüsü’nün Facebook sayfası POST RI Cyprus, [email protected]  adresi veya 05428739155  numaralı telefondan detaylı bilgi alınabilir. 

 

Bu haber toplam 2447 defa okunmuştur
İlgili Haberler