1. HABERLER

  2. ARŞİV

  3. Anlamlı gece
Anlamlı gece

Anlamlı gece

"Al Yemeni Mor Yemeni", "Kıbrısım" gibi şarkıların güfte besteleriyle ruhlarda iz bırakan Kamran Aziz'in hiç duyulmamış eserlerinin toparlandığı kitap, dün tanıtıldı

A+A-

Kamran Aziz’in bestelerini içeren kitap tanıtıldı

 

Anlamlı gece

 

 “Al Yemeni Mor Yemeni”, “Kıbrısım” gibi şarkıların güfte besteleriyle ruhlarda iz bırakan Kamran Aziz’in hiç duyulmamış eserlerinin toparlandığı kitap, dün Bedesten’de düzenlenecek etkinlikte tanıtıldı.

Kamran Aziz'in de katıldığı etkinlikte, Petek Cankoy, Osman Cankoy ve Oskay Hoca sanatçının duyulmamış bestelerini seslendirdi. Gecede konuşan Kamran Aziz, özelde Turkcell Genel Müdürü Dağhan Fellahoğlu, genelde geceye katılan herkese teşekkür etti. Gecede konuşma yapan Turkcell Genel Müdürü Dağhan Fellahoğlu ise Kamran Aziz’in bestelerinin kitaplaştırılmasının 8 Mart Dünya Kadınlar Günü’nde ortaya çıktığını dile getirirken, Aziz’in şarkılarının yurtdışına da çıkmasını arzuladığını belirtti.

 

FELLAHOĞLU DESTEK SÖZÜ VERMİŞTİ

Hatırlanacağı üzere Kuzey Kıbrıs Turkcell Genel Müdürü Dağhan Fellahoğlu ile Kurumsal İletişim Uzmanları, bir süre önce usta sanatçı Kamran Aziz'i evinde ziyaret ederek, destek sözü vermişti.
Bu ziyarette bir açıklama yapan Kuzey Kıbrıs Turkcell Genel Müdürü Dağhan Fellahoğlu, "Kamran Aziz'in eserlerinin yazıldığı orijinal belgelerin ne kadar kıymetli olduğunu anlatmama gerek yok. Bu ziyaret vesilesi ile henüz hiç basılmamış eserleri de konuşma fırsatı bulduk. Bunların mutlaka arşivlenip, sergilenmesi gerekiyor. Henüz hiç basılmamış eserlerin kitaplaştırılması konusunda Kuzey Kıbrıs Turkcell’in destek vereceğini belirtmek isterim" diye konuşmuştu.

 

KİTAP TAKDİM EDİLMİŞTİ

Bilindiği üzere Kamran Aziz'in basımı tamamlanan 2'nci kitabı, Kuzey Kıbrıs Turkcell yetkilileri tarafından sanatçıya yapılan ziyaretle bizzat takdim edilmişti. Ziyarete, kitabın derlenmesine katkı koyan müzisyen Oskay Hoca da katılmıştı.
Kuzey Kıbrıs Turkcell Kurumsal İletişim ve Regülasyonlar Müdürü Sait Erkmen, kültür ve müzik dünyamızın en önemli değerlerinden Kamran Aziz'in eserlerini, toplumun geniş kesimleriyle paylaşmaktan onur duyduklarını söylemiş, Kamran Aziz’in hem eserleri hem de kişiliğiyle Kıbrıs Türk kültüründe tam anlamıyla hazine değeri taşıdığını belirtmişti.

TOPLUMUN YAŞAMINA DEĞER KATTI

Erkmen, yaşama daha fazla değer katmak prensibiyle hareket ettiklerini vurgulayarak, "Kamran Aziz gibi önemli isimler, tüm toplumun yaşamına değer katan simgelerdir. Kamran Aziz'in eserlerinin okullarımızda yeni kuşaklara aktarılması, kuşaktan kuşağa taşınması hepimizin görevidir. Bu çalışması, böylesi önemli bir amaca eğer katkı koyabilmişse ne mutlu bizlere" diye konuşmuştu.
Kamran Aziz de bu çalışma sonrasında çok duygulandığını belirterek, tüm emeği geçenlere teşekkür ederek şunları belirtmişti:
"Büyük uğraşları için Kuzey Kıbrıs Turkcell'e, başta Genel Müdürü Dağhan Fellahoğlu olmak üzere teşekkür ederim. Kitabı derlememde yine katkısı olan Oskay Hoca'ya da tekrardan teşekkürlerimi sunarım"


 

Bu haber toplam 2049 defa okunmuştur