1. HABERLER

  2. ÖZEL HABER

  3. Akile Nacisoy Davası’nda yargıda yeni bir süreç
Akile Nacisoy Davası’nda yargıda yeni bir süreç

Akile Nacisoy Davası’nda yargıda yeni bir süreç

Eşi Akile Nacisoy Akdoğan’ı öldürmekle suçlanan ve Ağustos ayından bu yana tutuklu olarak yargılanan Yaşar Akdoğan davasında davaya bakan heyet başkanı Fadıl Aksun, Kasım ayında evde yapılan inceleme sonucu yeni bir karar üretti

A+A-

Otopsi uzmanı yeniden dinlenecek: Mahkeme başkanı Fadıl Aksun, dün yapılan davanın oturumunda, “Kasım ayında olay yerinde yaptığımız inceleme sonucu, müteveffanın düşüşe başlama pozisyonu özellikle yüzünün düşmeye başladığı anda nereye dönük olduğu bunu gerçekleştirme kabiliyeti olup olmadığı açısından Başsavcılığın tanığı Doktor İdris Deniz’i dinlemek üzere tekrardan mahkemeye çağırıyoruz.”

 

Devrim DEMİR

Girne’de 2016 yılında kaldığı apartmanın üçüncü katından düşerek yaşamını kaybeden, 2 çocuk annesi Akile Nacisoy Akdoğan’ın 11 yaşındaki kızının ifadesi doğrultusunda 2017 yılı Ağustos ayında katil zanlısı olarak tutuklanan Yaşar Akdoğan, dün yeniden yargı huzurundaydı.

Kasım ayında olayın yaşandığı evde uzun süre keşif yapan dönemin heyeti keşif sonucu bazı şüphelerin giderilmesi için Başsavcılığın dokuzuncu tanığı olan Otopsi Uzmanı Doktor İdris Deniz’i tekrar tanık olarak mahkeme huzuruna çıkarılmasına karar verdi.

Davaya bakan dönemin Girne Ağır Ceza Mahkemesi Başkan Fadıl Aksun, Kıdemli Yargıç Pınar Beyoğlu ve Yargıç Temay Sağer ile birlikte Kıdemli Savcı Erdinç Akyener, Yaşar Akdoğan’ın avukatı Boysan Boyra mahkemede hazır bulundu.

 

Aksun: Adil karar üretmek için

Mahkeme Başkanı Fadıl Aksun, olay yerinin gözlemlenmesinin ardından adil bir karar üretebilmek adına tanık Doktor İdris deniz’in tekrardan mahkemeye çağrılması sonucuna vardıklarını kaydetti.

Aksun, Akile Nacisoy Akdoğan’ın düşüş anında düşüş açısını ve şeklini değiştirdiği öne sürülen harici etmenlerin fiziken ve mekanik olarak bunu gerçekleştirme kabiliyeti olup olmadığı açısından böyle bir karar ürettiklerini açıkladı.

 

Dava 28 Aralık tarihine ertelendi

Başkan Fadıl Aksun, tanık Doktor İdris Deniz’in dinlenmesi için davayı 28 Aralık tarihine erteleyerek oturumu kapatırken, Yaşar Akdoğan’ın o tarihe kadar tutukluluğunun devam etmesine karar verdi.

 

yeniduzen-satin-aliniz-20181215094753.jpg

 

Bu haber toplam 5095 defa okunmuştur
Etiketler :
İlgili Haberler