1. HABERLER

  2. HABERLER

  3. 7 Kritik Oy
7 Kritik Oy

7 Kritik Oy

Hükümete 'güvensizlik önergesi' verilmesi konusu ileriye taşındı.

A+A-

Mert ÖZDAĞ
Ana muhalefet partisi Cumhuriyetçi Türk Partisi Birleşik Güçler (CTP-BG) Genel Başkanı Özkan Yorgancıoğlu, Demokrat Parti (DP) Genel Başkanı Serdar Denktaş, Toplumcu Demokrasi Partisi (TDP) Genel Başkanı Mehmet Çakıcı ve Ulusal Birlik Partisi’ndeki muhalif grubun lideri Ahmet Kaşif dün mecliste bir araya geldi.
UBP’deki iç krizle ortaya atılan “güvensizlik önergesi” ile hükümeti düşürme konusunun ele alındığı görüşmede ortak yol haritası belirlenmesi üzerinde fikirler tartışıldı.
Muhalefet parti başkanları ile UBP’deki muhalif grubun ortak hareket ederek birlikte güvensizlik önergesi verme yönünde görüş birliğine varıldığı öğrenilirken görüşmede olası ihtimalle ele alındı.
KKTC Anayasası’nın 109’ncu maddesinin 3. Fıkrasına göre Başbakan’a karşı güvensizlik önergesi, en az dokuz milletvekili tarafından verilebilir.
Kadri Fellahoğlu’nun Lefkoşa Belediye Başkanlığı’na seçilmesi ile CTP’nin mecliste 14, TDP’nin 3 DP’nin ise 2 milletvekili bulunuyor. UBP’deki muhalifler ise 10 milletvekiline sahip…

Hükümetin düşmesi için 26 vekile ihtiyaç var. CTP, DP ve TDP’nin 19 oyuna UBP’li muhaliflerden 7’sinin de destek olması ile hükümetin düşürülmesi planlanıyor. 

10 milletvekilinden oluşan UBP’deki muhalif grup içinde hükümetin düşürülmesine sıcak bakmayan vekiller de var.

Partiler konuyu kendi içlerinde değerlendirip karar verecek.  CTP parti meclisi dün akşam toplanarak CTP MYK’yı güvensizlik önergesi konusunda yetkilendirdi.

Haberin detayları Yenidüzen Gazetesi'nde

Bu haber toplam 2940 defa okunmuştur
Etiketler :