1. HABERLER

  2. ÖZEL HABER

  3. 4 şüpheli ölümde GÖZLER YARGIDA!
4 şüpheli ölümde  GÖZLER YARGIDA!

4 şüpheli ölümde GÖZLER YARGIDA!

Ülkede bu yıl içerisinde çeşitli nedenlerle 4 şüpheli ölüm meydana geldi, yeni hukuki gelişmeler yaşandı. 37 yaşındaki Akile Nacisoy, 38 yaşındaki Anıl Aktunçlar, 88 yaşındaki Akile Vardan ve 78 yaşındaki Sabiha Erdel ile ilgili dosyalar yargıya taşındı.

A+A-

Didem MENTEŞ

Ülkede bu yıl içerisinde çeşitli nedenlerle meydana gelen 4 şüpheli ölümle ilgili yasal süreç işlerken, bazı ölümlerle ilgili yeni gelişmeler meydana geldi.

Şüpheli ölümleriyle günlerce kamuoyunda konuşulan 37 yaşındaki Akile Nacisoy, 38 yaşındaki Anıl Aktunçlar, 88 yaşındaki Akile Vardan ve 78 yaşındaki Sabiha Erdel ile ilgili dosyalar yargıya taşındı.

Geçirdiği ameliyat sırasında şüpheli şekilde hayatını kaybeden, ölüm nedeninin de ‘Pnomotoraks’ olduğu ortaya çıkan Anıl Aktunçlar’ın ölümünde ‘kusur’ olup olmadığına yönelik Kurul raporu hazırlanması için sağlık dosyası İstanbul Adli Tıp Kurumu’na gönderildi.

Şubat ayında ambulansa taşınırken defalarca düşürüldüğü, sonrasında da beyin kanaması geçirerek hayatını kaybettiği iddia edilen Sabiha Erdel’in ‘kalp krizi’ sonucunda hayatını kaybettiği öğrenildi. Erdel ile ilgili Adli Ölüm Tahkikatı sürüyor.

Nisan ayında Lefkoşa Devlet Hastanesi’nde ‘yanlış kan’ verildiği gerekçesiyle hayatını kaybeden, Akile Vardan ile ilgili de Sağlık Bakanlığı tarafından yürütülen ‘idari soruşturma’ da tamamlanarak, polisin dosyasıyla birlikte Başsavcılığa iletildi.

 

AKİLE NACİSOY: OLAY MAHKEMEDE, EŞ TUTUKLU, CİNAYET SUÇLAMASI VAR
 Girne’de 2016 Aralık ayında üçüncü kattaki evinin balkonundan düşerek şüpheli şekilde hayatını kaybeden Akile Nacisoy’un ölümüyle ilgili ise tutuklanan eşi Yaşar Akdoğan aleyhindeki dava 24 Ekim’de başlıyor

 

Akile Nacisoy davası başlıyor

Bilindiği üzere Aralık ayında günümüze 4 kadın şüpheli şekilde hayatını kaybetmiş, ölümlerle ilgili hem Sağlık Bakanlığı hem de polis tarafından soruşturmalar başlatılmıştı.

Girne’de 2016 Aralık ayında üçüncü kattaki evinin balkonundan düşerek şüpheli şekilde hayatını kaybeden iki çocuk annesi Akile Nacisoy’un ölümü ilk önce kayıtlara ‘yüksekten düşmeye’ bağlı ölüm olarak geçmişti. Eşi Yaşar Akdoğan’a ‘teknik darp ve şiddet tehdidi’ davası okunmuştu. Ancak 11 yaşındaki kızlarının 8 ay sonra polise verdiği ifade ve delil olarak zapt edilen günlük doğrultusunda Yaşar Akdoğan’ın eşini balkondan attığı iddiası üzerine tutuklanmıştı. Mahkemeye çıkarılan Yaşar Akdoğan’a “adam öldürme”, “şiddet tehdidi” ve “darp” suçlamaları getirilmişti. 2 ay cezaevinde hükümsüz tutuklu bulunan Akdoğan ile ilgili Savcılık dosyasını tamamladı. Mahkeme, ‘cinayet’ ile ilgili ön soruşturma (PI) duruşmalarına başlamak üzere 24 Ekim’e gün verdi.

SABİHA ERDEL: OTOPSİ KALP KRİZİ DİYOR, KUSUR VAR MI, TAHKİKAT SÜRÜYOR
Şubat ayında ambulansa taşınırken defalarca düşürüldüğü, sonrasında da beyin kanaması geçirerek hayatını kaybettiği iddia edilen Sabiha Erdel’in otopsi raporuna göre ‘kalp krizi’ sonucu öldüğü öğrenildi. Ölümde bir kusur olup olmadığını devam eden Adli Ölüm Tahkikatı belirleyecek

 

Sabiha Erdel ile ilgili Adli Ölüm Tahkikatı sürüyor

Karşıyaka’da 14 Şubat akşamı ambulansa taşınırken defalarca düşürüldüğü, sonrasında da beyin kanaması geçirerek hayatını kaybettiği iddia edilen Sabiha Erdel ile ilgili yargı süreci de devam ediyor.

Ailesinin isteği üzerine Mayıs ayında mezarı açılan 78 yaşındaki Sabiha Erdel ile ilgili iki otopsi raporu da Savcılığın eline ulaştı. Sabiha Erdel’in raporlarına göre ‘kalp krizi’ sonucunda hayatını kaybettiği öğrenilirken,  Erdel’in ölümünde ‘kusur’ olup olmadığına dair Adli Ölüm Tahkikatı da Savcılık tarafından yürütülüyor.

AKİLE VARDAN: BAKANLIK TARAFINDAN SÜRDÜRÜLEN 'İDARİ SORUŞTURMA' BAŞSAVCILIK'TA
Nisan ayında ‘yanlış kan’ verildiği gerekçesiyle hayatını kaybeden Akile Vardan ile ilgili ise Sağlık Bakanlığı’nca yürütülen ‘idari soruşturma’ da Başsavcılığa gönderildi

Akile Vardan’ın ‘idari dosyası’ da Savcılığa iletildi

Öte yandan Lefkoşa Devlet Hastanesi’nde ‘yanlış kan’ verildiği gerekçesiyle hayatını kaybeden, Akile Vardan ile ilgili de Sağlık Bakanlığı tarafından yürütülen ‘idari soruşturma’ da tamamlanarak, polisin dosyasıyla birlikte Savcılığa iletildi.

Sağlık Bakanlığı Müsteşarı Kemal Deniz Dana, geçtiğimiz günlerde katıldığı bir televizyon programında Akile Vardan’a ‘yanlış kan’ verildiğinin gerçek olduğunu belirterek, meseleyle ilgili hem Sağlık Bakanlığı’nın hem de polis soruşturmasının devam ettiğini söyledi.

Sağlık Bakanlığı olarak ‘idari soruşturmanın’ tamamlandığını ve raporu Başsavcılığa aktardıklarını vurgulayan Dana, polisin soruşturmasıyla birlikte sürecin devam edeceğini ifade etti.

Akile Vardan’ın ailesi ise yargıya taşınana meseleyle ilgili bir avukat atayarak, sürecin takipçisi olacaklarını YENİDÜZEN’e açıkladı.

11 kişiye yanlış kan sorgusu…

Hatırlanacağı üzere Nisan ayında hayatını kaybeden 88 yaşındaki Akile Vardan'ın mezarı 28 gün sonra açılmıştı. Dışişleri Bakanlığı Özel Kalem Müdürü Erol Vardan'ın da annesi olan Akile Vardan’ın mezarının açılmasına otopsi raporunun bulunmaması, polis tahkikatı ve mahkemeden alınan emir doğrultusunda karar verilmişti. Vardan’ın ölümünün ardından Lefkoşa Devlet Hastanesi tarafından başlatılan soruşturma ışığın başhekimlik ve başhemşirelik bölümlerinin birlikte yürüttüğü soruşturmada doktor ve hemşire dahil toplamda 11 kişiden ‘yanlış kan’ ifadesi alınmıştı.

İdari soruşturma tamamlanarak, Sağlık Bakanlığı’na gönderilmişti. Sağlık Bakanı Faiz Sucuoğlu’nun da görüşlerini belirttiği ‘idari soruşturma’ yazısı geçtiğimiz haftalarda Başsavcılığa gönderildi.

ANIL AKTUNÇLAR: SAĞLIK DOSYASI İSTANBUL ADLİ TIP KURUMU'NDA 
Geçirdiği ameliyat sırasında şüpheli şekilde hayatını kaybeden, ölüm nedeninin de ‘Pnomotoraks’ olduğu ortaya çıkan Anıl Aktunçlar’ın yargı süreci sürerken, ölümünde ‘kusur’ olup olmadığına yönelik Kurul raporu hazırlanması için sağlık dosyası İstanbul Adli Tıp Kurumu’na gönderildi.

 

Aktunçlar’ın ölümüyle ilgili ‘kusur’u İstanbul’daki Kurul belirleyecek!

Şüpheli ölümler içinde en dikkat çeken vakalardan olan Anıl Aktunçlar ile ilgili ise yargı süreci başlarken, yeni bir gelişme yaşandı.

13 Ocak’ta bir özel hastanede geçirdiği ameliyat sırasında şüpheli şekilde hayatını kaybeden, ölüm nedeninin de ‘Pnomotoraks’ (Akciğer sönmesi ve göğüs boşluğunda hava toplanması) olduğu ortaya çıkan Aktunçlar ilgili dosya İstanbul Adli Tıp Kurumu’na gönderildi.

YENİDÜZEN’le konuşan Adli Tıp Uzmanı İdris Deniz,  Aktunçlar’ın ‘PNOMOTORAKS’ nedeniyle hayatını kaybettiğini anımsatarak, bu duruma hekim ihmali ya da operasyon sırasında oluşan kompilasyonun neden olup olmadığı ayrımının yapılması için dosyanın İstanbul Adli Tıp Kurumu’na gönderildiğini açıkladı. Deniz, “Lefkoşa Devlet Hastanesi’nde toplanacak bir Kurul yok, dosyayı İstanbul Adli Tıp Kurumuna gönderdik bir kusur olup olmadığını hazırlamalarını istedik” dedi.

Dr. Köroğlu yargı önüne çıkmıştı

Bu arada Anıl Aktunçlar’ın ölümüyle ilgili Savcılık tarafından yürütülen soruşturma kapsamında Anıl Aktunçlar’ın ölümüyle ilgili olarak ameliyatına giren Anestezi ve Reanimasyon Uzmanı Dr. Süleyman Köroğlu, ‘tedbirsizlik ve dikkatsizlik sonucu ölüme sebebiyet verme’ iddiasıyla 29 Mart tarihinde Lefkoşa Kaza Mahkemesi’ne çıkarılmıştı. Teminat talebiyle mahkemeye çıkarılan Köroğlu’nun yurt dışına çıkışı yasaklanmış, tüm seyahat belgelerine el konulmuş, KKTC vatandaşı bir kişinin kefalet senedi imzalaması koşulu ile serbest kalmıştı.

Avukat Ergüçlü: “Dr. Köroğlu’na getirilen herhangi bir dava yok”

Süleyman Köroğlu’nun avukatlarından Yusuf Ergüçlü ise müvekkiline bugüne kadar herhangi bir dava getirilmediğini YENİDÜZEN’e açıkladı.

Ergüçlü, Köroğlu’nun estetik ameliyatı esnasında yaşamını kaybeden Anıl Aktunçlar’ın ölümüyle ilgili ihmali olduğu şeklindeki bilgilerin gerçeği yansıtmadığı, Dr. Köroğlu hakkında meseleyle ilgili aleyhine halihazırda getirilmiş bir dava da bulunmadığını söyledi.

Aile tazminat davasına hazırlanıyor

Öte yandan Anıl Aktunçlar’ın ailesi tazminat davası açmaya hazırlanıyor. YENİDÜZEN’e konuşan aile avukatı Yusuf Tekinay 2-3 hafta içerisinde tazminat davası konusunda kesin karar verileceğini söyledi.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Bu haber toplam 3743 defa okunmuştur
İlgili Haberler