1. HABERLER

  2. SPOR

  3. 27 puan dışarıda, ha gayret
27 puan dışarıda, ha gayret

27 puan dışarıda, ha gayret

Hafta içi oynanan Kıbrıs Kupası karşılaşmalarından sonra gözler bugün ve yarın oynanacak Süper Lig maçlarına çevrildi

A+A-

 

 

Süper ligde bugün 4, yarın 3 karşılaşma oynanacak. Lider Çetinkaya yarın Sedarlı deplasmanına konuk olacak. İkinci Yenicami, Bostancı Bağcıl deplasmanında galibiyet arayacak. Küçük Kaymaklı ise kendi evinde Lapta ile karşılaşacak

Hüseyin KIRAL


Futbol Federasyonu tarafından organize edilen Telsim Süper Lig’in 18. hafta maçları yarın ve Pazar günü oynanacak. 26 haftalık periyoda bakıldığı zaman, oynanan 17 hafta sonunda Çetinkaya, Yenicami’nin bir puan önünde liderliğini sürdürdü. Küçük Kaymaklı oynadığı son dört haftada aldığı kötü sonuçlardan sonra Çetinkaya’dan sekiz, Yenicami’den de yedi puan geriye düştü, ancak oynanacak olan dokuz (9) karşılaşma ve dışarıda yirmi yedi (27) puan daha olduktan sonra bu ligde daha çok şeyler göreceğiz gibi.
18. hafta maçlarından lider Çetinkaya Pazar günü Serdarlı deplasmanına giderken, ikinci sırada ki Yenicami de Bostancı Bağcıl deplasmanına gidecek.

Telsim Süper Lig’de bugün

Doğan T.B. – Göçmenköy (Timur Ercan Bodi)
Ligin ikinci yarısına en iyi başlayan takımların başında gelen Doğan Türk Birliği, Göçmenköy karşısında mutlak favori. Erken gol bulması durumunda ise farka da gidebilir. Ancak Göçmenköy’ün küme indiğini varsayarsak, kaybedecek hiç bir şeyi yok. Sahada ona göre oynamak gerek. Yoksa ilk puanını alır.

K.Kaymaklı – Lapta (Serdar Bilgimer)
Ligde son dört haftada aldığı kötü sonuçlardan sonra adına yeniden yapılanma demesek de, yeniden istikrarı yakalamak adına kupa maçı ile başlayan değişim gol yollarında yine sıkıntı yaratsa da eminim ilerleyen haftalarda kendini gösterecek ve istikrar gelmiş olacak. Belki şampiyonluk kaçacak ancak iyi bir takım olacak. Kendi evinde zor bir maça çıkacak olan Küçük Kaymaklı yapılan değişimle birlikte alınacak galibiyet morallerinde yerine gelmesini sağlayacak. Son haftalarda ligde kötü sonuçlar alsa da oynadığı futbolu beğenilen Lapta, Kaymaklı deplasmanında hiç de yutulur lokma olmayacak.

B.Bağcıl – Yenicami (Mehmet Sezener)
Haftanın en zor maçlarından olan Bostancı Bağcıl - Yenicami maçı üst sıralara oynayan tüm takımları yakından ilgilendiriyor. Ligin iki güçlü ekibi Bostancı Bağcıl, kendi evinde güçlü Yenicami’yi konuk edecek. Bu maçtan Bağcıl’ın alacağı bir galibiyet ligin kaderine de etki edecek ve belki de Çetinkaya’yı şampiyon yapacak. Ancak Yenicami’nin gücü de ortada.
Bu arada Osman hocam hayırlısı olsun…Güzel kızınla ve sevdiklerinle birlikte nice yıllara…

Cihangir – Gençlik Gücü (Savaş Tilki)
Ligde ikinci yarı, ilk devrede olduğu gibi istediğini bulamayan Cihangir kendi evinde konuk edeceği Gençlik Gücü karşısında alacağı mağlubiyet kendisini iyice zora sokacak. Ayni şekilde Gençlik Gücü’nün de elde edeceği mağlubiyet geleceğe kötü bakmasına sebep olacak. Bu nedenle haftanın en önemli maçlarından biri olan Cihangir – Gençlik Gücü karşılaşması takımların ortaya koydukları oyuna da bakıldığı zaman üç ihtimalli bir maç olarak karşımıza çıkıyor.

Telsim Süper Lig’de yarın

Türk Ocağı – Lefke (Serkan Şimşek)
Türk Ocağı takımı ligde Hakan Sermaye hocamla istediğini bulamadı. Devre arasında oynanan hazırlık maçlarına bakıldığı zaman iyi bir takım  yaratıldığı gözlemlenmekte idi, ancak ligin başlaması ile birlikte alınan kötü sonuçlar takımın havasını olumsuz yönde etkilemiş durumda. Türk Ocağı, kendi evinde oynayacağı Lefke maçından galip gelmediği takdirde iyice bunalıma düşecek.
Lefke daha rahat, tek hedefi vardı Kıbrıs kupası o da bitti. Bu dakikadan sonra sadece kendi için mücadele edecek.

Hamitköy – Mağusa T.G. (Fehim Dayı)
Haftanın maçı olarak görülen Hamitköy – Mağusa Türk Gücü karşılaşmasından galibiyetle ayrılan taraf çok büyük bir ohhh çekecek. Bu maçla ilgili fazla söze gerek yok, Pazar günü her şeyi göreceğiz.

Serdarlı – Çetinkaya (Mehmet Malek)
Lider Çetinkaya’nın zor haftası gibi görünse de, tecrübeli oyuncularının sahaya yansıtacağı oyun ve erken bulunacak gol hanesine üç puanın daha yazılmasına vesile olacak.
Mustafa Özarabacı ile ikinci yarı iyi hava yakalayan Serdarlı’da, Çetinkaya karşısında alacağı üç puan öz güvenlerinin artmasına neden olacak.

Bu haber toplam 1196 defa okunmuştur