
Zeytin ağacı altında uyuşturucu!
Olayla ilgili araç sürücüsü N.Y ile araçta yolcu olarak bulunan B.U, Z.A.K ve M.G’yi tutukladı.
Ayşe GÜLER
Narkotik ve Kaçakçılığı Önleme Ekipleri, Lefkoşa’da 9 Nisan tarihinde şüpheli görülmesi üzerine takip ettikleri araçta, aynı gün bir zeytin ağacı altından 8 paket olarak alındığı görülen 24 gram ağırlığında sentetik cannobionid türü uyuşturucu olduğuna inanılan madde ele geçirdi.
Olayla ilgili araç sürücüsü N.Y ile araçta yolcu olarak bulunan B.U, Z.A.K ve M.G’yi tutukladı.
Polis ekipleri zanlılar B.U ve Z.A.K’nin birlikte yaşadıkları evde ise, sentetik cannabinoid türü uyuşturucu olduğuna inanılan yaklaşık 5 gram ağırlığında madde tespit etti.
Lefkoşa Kaza Mahkemesi’ne çıkarılan 4 zanlı aleyhinde 3’er gün tutukluluk kararı alındı.
Polis, soruşturma kapsamında ismi tespit edilen 1 şahsın da arandığını açıkladı.
Şüpheli görüldü, takip başladı
Kıdemli Yargıç Füsun Cemaller huzurunda görüşülen duruşmada İddia Makamı Başsavcılık adına Savcı Yardımcısı Ergin Atıcı, Polis Çavuşu Erkam Karam’ı tanık olarak dinletti.
Lefkoşa’da 9 Nisan tarihinde bir alanda park halinde bulunan GP 006 plakalı araç içerisinde şahısların şüpheli olarak görülmesi üzerine polis ekipleri tarafından takibe alındığını söyleyen Karam, yapılan takip sırasında zanlı B.U’nun gerek araç içerisinde gerekse araçtan inerek telaşlı bir şekilde telefonla konuştuğunun görüldüğünü belirtti.
Karam, söz konusu aracın olay yerinden ayrıldığını, başka bir sokak üzerinde yolun sağında bulunan zeytin ağacı yanında durduğunu ifade ederek, zanlı M.G’nin zeytin ağacının altındaki beyaz poşeti aldığını ve oradan ayrıldıklarının görüldüğünü kaydetti.
Polis ekipleri tarafından takibin devam ettiğini anlatan Karam, söz konusu aracın Dumlupınar’dan Hamitköy trafik ışıklarına yaklaştığı sırada, trafiğin de sıkışmasından faydalanarak durdurulduğunu belirtti.
Karam, araç kapılarının kilitli olması nedeniyle polis ekiplerinin açık olan camdan faydalanarak, kapıları açtığını ve gerekli makul kuvvet kullanılarak zanlıların alıkonulduğunu söyledi.
Araçta 24 gram, evde 5 gram sentetik cannobionid…
Karam, 4 zanlının huzurunda araçta yapılan aramada zanlı B.U ve Z.A.K’nin oturduğu arka koltuk üzerinde bulunan beyaz renk poşet içerisinde 24 gram ağırlığında, 8 adet sarı renk paket içerisinde sentetik cannobionid türü uyuşturucu olduğuna inanılan maddenin ele geçirildiğini aktardı.
Polis ekiplerinin aynı gün zanlıların ikametgahlarında da arama yaptıklarını söyleyen Karam, zanlı B.U ve Z.A.K’nin ikametgahındaki oturma odasında bulunan küçük duvar dolabı içinde üzerinde yazılar bulunan bir kitap sayfası içerisinde de yaklaşık 5 gram ağırlığında sentetik cannobionid türü uyuşturucu olduğuna inanılan maddenin tespit edildiğini belirtti.
İsmi tespit edilen bir kişi aranıyor
Karam ayrıca soruşturma kapsamında zanlı B.U ve Z.A.K’nin ikametgahında aynı gün 1 adet içerisinde sentetik cannobionid türü uyuşturucu bulunan sigarayı da birlikte içtiklerinin belirlendiğini aktardı.
Karam, zanlı B.U, Z.A.K ve N.Y’nin suçlarını kabul ettiklerine dair gönüllü ifade verdiklerini dile getirerek, olayla ilgili şu anda ismi tespit edilen bir kişinin de arandığını belirtti.
Olayla ilgili kayıp emarelerin bulunduğuna işaret eden Karam, meseleyle bağlantılı başka şahısların da olabileceğinden şüphelendiğine, bu nedenle 4 zanlının da 3 gün süreyle poliste tutuklu kalmalarını talep etti.
3 gün tutukluluk
Zanlıların avukatı ise talep edilen tutukluluk süresine itiraz etmediğini ancak 3 zanlının verdiği gönüllü ifadenin de suçu kabul ettikleri yönünde olmadığını iddia etti.
Mahkemede aktarılan olgular ışığında Kıdemli Yargıç Füsun Cemaller ise 4 zanlının da 3 gün süreyle poliste tutuklu kalmasına emir verdi.

















