1. HABERLER

  2. HABERLER

  3. Zamlar vatandaşı çileden çıkarttı,
Zamlar vatandaşı çileden çıkarttı,

Zamlar vatandaşı çileden çıkarttı,

Neredeyse her gün zamlanan akaryakıt fiyatları vatandaşın belini bükerken, Fırıncılar Birliği kararıyla 85 kuruş olan somun ekmek fiyatının 1 TL’ye yükseltilmesi de “mutfağa vurulan darbe” olarak yorumlandı. Temel ihtiyaçlara gelen zammın “doğru” bulmayan

A+A-

Ekmek ve akaryakıta yapılan zamlar vatandaşı çileden çıkarttı, “bu kadarı da olmaz” dedirtti

“PES ARTIK”


Vatandaştan zamlara tepki geldi.… Bir gün içerisinde hem akaryakıta hem de ekmeğe yapılan artış vatandaşı pes ettirdi, “bu kadarı da olmaz” dedirtti.
Neredeyse her gün zamlanan akaryakıt fiyatları vatandaşın belini bükerken, Fırıncılar Birliği kararıyla 85 kuruş olan somun ekmek fiyatının 1 TL’ye yükseltilmesi de “mutfağa vurulan darbe” olarak yorumlandı.

“Yaşam giderek zorlaşıyor”
Temel ihtiyaçlara gelen zammın “doğru” bulmayan yurttaş, ülkedeki ekonomik durumun giderek kötüleştiğini dile getirdi. Bir evin en büyük temel gıda ihtiyacı olan ekmeğe yapılan zammın kabul edilemez olduğunu vurgulayan yurttaş, uygulana her iki zammın vatandaşı daha da zor duruma sokacağını söyledi. Bir yıl içinde defalarca zam yapılan akaryakıt fiyatlarının da cep yaktığını vurgulayan vatandaşlar, asgari ücretle çalışanların bu zamlarla geçinmesinin mümkün olmadığını söyledi.

“Zamlar yasal haraca döndü”
Yapılan zamları “normal” olarak karşılayan bazı vatandaşlar ise “biz ne söylesek de bir şey değişmeyecek” yorumunda bulundu. Özellikle akaryakıta yapılan zammın birçok sektöre darbe vuracağına dikkat çeken yurttaş, ülke şartlarının giderek zorlaştığını ifade etti.
Bir vatandaş ise yapılan zamların “yasal haraç haline getirildiğini” dile getirdi.

Vatandaş ne dedi? Didem Menteş’in haberi bugün gazeteniz YENİDÜZEN ve YENİDÜZEN e-gazetede

Bu haber toplam 1296 defa okunmuştur