1. HABERLER

  2. HABERLER

  3. "Yollar, cinayete davetiye"
Yollar, cinayete davetiye

"Yollar, cinayete davetiye"

Boğaz Bölgesi’nden Pınarbaşı’nın ikinci kavşağına kadar giden yolun acil biçimde yeniden yapılması gerektiğini söyleyen Kalyoncu, bunun gelecek yılın programına alınmasını “cinayete davetiye” olarak tanımladı.

A+A-

Cumhuriyet Meclisi Genel Kurulu'nda gündem dışı konuşmalar, Cumhuriyetçi Türk Partisi - Birleşik Güçler (CTP-BG) Gazimağusa Milletvekili Ömer Kalyoncu’nun “hükümet uygulamalarıyla” ilgili konuşmasıyla devam etti.

Boğaz Bölgesi’nden Pınarbaşı’nın ikinci kavşağına kadar giden yolun acil biçimde yeniden yapılması gerektiğini söyleyen Kalyoncu, bunun gelecek yılın programına alınmasını “cinayete davetiye” olarak tanımladı.
Kalyoncu, ilgili yolun altından su boruları geçtiğini kaydederek, bunun da önemli bir sorun olduğunu vurguladı.
Bayındırlık ve Ulaştırma Bakanı’nın yola “yama yapmaya” yönelik çalışma başlattığını belirten Kalyoncu, bunun soruna çözüm olmayacağını, yolun yeniden yapılması gerektiğini vurguladı.
Kırsal kesim arsalarıyla ilgili uygulamaları da eleştiren Kalyoncu, Hisarköy’deki arsaların herkese açılacağını, bu arsaların ihtiyaçlı insanlara verilmesinde yarar olduğunu ifade etti.
Kalyoncu, petrol dolum tesisindeki sızıntıya da değinerek, bölgenin temizlenmesinin yeterli olmadığını, önemli olanın buna mahal vermemek olduğunu, bu tesislere izin verilmesinin yanlış olduğunu söyledi.
“Ülkenin geleceği turizmdedir” diyen Kalyoncu, bölgedeki doğal zenginliğin korunması gerektiğini vurguladı.
Bulut İnşaat konusuna da değinen Ömer Kalyoncu, “Epey insan Bulut İnşaat’tan ev aldı. Şirketin faaliyetlerine yurtdışında devam edeceğini duyanlar tedirgin” dedi.

SANER

Kalyoncu’ya cevap vermek üzere söz alan Bayındırlık ve Ulaştırma Bakanı Ersan Saner, Boğaz- Pınarbaşı yolunun durumuyla ilgili bilgi sahibi olduğunu, bölgede bizzat incelemelerde bulunduğunu ve yolun altındaki oynamaların tamir edildiğini kaydetti.
Saner, ülkede buna benzer en az 40 yol daha bulunduğunu, bu tip yolların birçoğunun trafiğe hizmet veremeyecek durumda olduğunu ifade etti.
Bu yolların tamiriyle ilgili çalışmaların sürdüğünü ifade eden Saner, göreve geldiğinde parası ayrılmış bir tek yol projesi olmasa da kendilerinin çok sayıda yol projesini hayata geçirdiklerini belirtti.
Bu gibi yolların genel olarak ilgili dönemde elde olan imkânlarla mevcut yol genişletilerek yapıldığını kaydeden Saner, yolları kullanan kamyon boyutlarının da yıllar içinde ağırlaştığını ve bunun da yollara zarar verdiğini dile getirdi.
Saner, ülkenin tamamına yönelik yol çalışmaları olduğunu belirterek, muhalefetten gelen, sadece Gazimağusa’da yol çalışması yapıldığı iddialarını reddetti. (tak)

Bu haber toplam 1293 defa okunmuştur