1. HABERLER

  2. SEKTÖR

  3. Yerli Craft Beer (Butik Bira) beğeniye çıkıyor
Yerli Craft Beer (Butik Bira) beğeniye çıkıyor

Yerli Craft Beer (Butik Bira) beğeniye çıkıyor

Cananoğlu kardeşler, O-LIVE organik market ve butik kafe bünyesine bir yenilik katmanın heyecanını yaşıyor. 

A+A-

 

Adanın kuzeyinde bir ilke imza atmaya hazırlanan Cananoğlu kardeşler, O-LIVE organik market ve butik kafe bünyesine bir yenilik katmanın heyecanını yaşıyor. 

O-LIVE bünyesinde Orçun ve Ogün Cananoğlu kardeşlerin hazırladığı 6 çeşit Craft Beer (Butik Bira) 18 ağustos (BUGÜN) saat 19.00’da müzik ve yine işletmeye özel hazırlanan atıştırmalıklarıyla düzenlenecek olan etkinlikle tüm halkın beğenisine sunuluyor.  

Müzik eşliğinde yaşanacak olan gecede, German Pilsener, witbeer, Pale Ale, IPA, Dubbel, Robust Porter isimli altı çeşit bira konukların beğenisine sunulacak.

 

 “Amacımız içip içip sarhoş olmanız değil, amacımız el yapımı bu birayı tadıp birlikte güzel vakit geçirmeniz olacak”

Yakın geçmişte gazetemizin ‘ADRES KIBRIS’ dergisine konuk olan iki kardeş, bira çalışmalarıyla ilgili şunları aktarmıştı:

“Bu sadece yurt dışında yaptığımız bir hobimizdi, bunu Kıbrıs'a taşımak istedik, cesaret aldık ve bu işe giriştik.

Gelin oturun, serinleyin, alkollü alkolsüz soğuk bir şeyler içip evinize öyle gidin. Amacımız çok fazla alkol almanız değil, amacımız bizim yaptığımız bu birayı tadıp birlikte güzel vakit geçirmeniz olacak.

En büyük hayalimiz ise birçok barın tabından bizim biramızın akabilmesidir. Bira üretimi için gerekli olan hammaddelerden bazıları yurt dışından ithal geliyor.

Yurt dışında yaşamaya başladığımda çeşitli araştırmalarım olmuştu, orada evde bira yapma hobisi çok yaygındı, ben de merak saldım.

Orada herkes kendi evinin garajında bira üretimi yapıyor, kendi birasını çıkarıyordu, ben de merak saldım ve bunu geliştirdim.  

Bizim yapacağımız biraların çok önemli üç özelliği var; birincisi, filtre edilmedi ve bu yüzden içindeki maya ve değerli besinler kalacak, tadı yoğun olacak.

İkincisi ise bu bira pastorize edilmeyecek ve bir tüketim ömrü olacak. Bu sebeple de hiçbir lezzet ve besin değeri kaybolmayacak.

Üçüncü özellik ise zengin malzeme kullanımı olacak”

 

 

Bu haber toplam 9731 defa okunmuştur
İlgili Haberler