1. HABERLER

  2. HABERLER

  3. Yargılanmayı 2 ay cezaevinde bekleyecekler
Yargılanmayı 2 ay cezaevinde bekleyecekler

Yargılanmayı 2 ay cezaevinde bekleyecekler

Lefkoşa- Yenişehir’de bir evin bahçesinde ekili vaziyette ele geçirilen 62 kök hintkeneviri türü uyuşturucu meselesiyle ilgili olarak tutuklanan Pakistan uyruklu C.Y.N.M. ve Z.G.B. hakkındaki soruşturma tamamlandı.

A+A-

Didem MENTEŞ

Lefkoşa- Yenişehir’de geçtiğimiz hafta bir evin bahçesinde ekili vaziyette ele geçirilen 62 kök hintkeneviri türü uyuşturucu madde meselesiyle ilgili tutuklu bulunan Pakistan uyruklu C.Y.N.M.(E-31) ve Z.G.B.(E-29) hakkındaki soruşturma tamamlandı. Dün sabah Lefkoşa Kaza Mahkemesi’nde yeniden yargıç huzuruna çıkarılan her iki zanlı, 2 ayı aşmayan bir süre Merkezi Cezaevine gönderildi.

Ziraat ve tasarruf suçları

Kıdemli Yargıç Tacan Reynar huzurunda görüşülen teminat duruşmasında, İddia Makamı’nda Başsavcılık adına davada Savcı Atilla Etkin ve zanlılar şahsen mahkemede hazır bulundu.  Savcı Etkin, meseleyle ilgili olarak polis çavuşu Barış Duman’ı mahkemeye tanık olarak dinletti. Duman, mahkemede yeminli şahadet vererek, olayla ilgili olguları aktardı.

Duman, Mayıs ila Haziran 2017 tarihleri arasında meydana gelen, ‘kanunsuz uyuşturucu madde hintkeneviri ziraatı ve tasarrufu’ suçlarıyla bağlantılı olarak zanlıların tutuklandığını açıkladı.

Tohum olarak yurt dışından getirildi

2 Haziran’da zanlıların kalmakta oldukları ikametgahta ve çevresinde, Narkotik ve Kaçakçılığı Önleme Müdürlüğü ekiplerince yapılan aramada, bahçe içerisinde ekili vaziyette boyları 7 ila 35 cm arasında değişen, toplam 62 kök hintkeneviri olduğuna inanılan bitki bulunarak emare alındığını açıkladı.  Duman, zanlılardan yapılan soruşturmada, söz konusu bitkileri zanlı Z.G.B.’nin yurt dışından tohum olarak getirdiğini ve sulama yaptıklarının tespit edildiğini kaydetti. Zanlıların gönüllü ifade vermediğini ve yazılı dava tebliğinde suçlarını kabul etmediklerini aktaran Duman, zanlıların tohumu getirme konusunda anlaştıklarına dair tanık ifadesi olduğunu kaydetti.

KKTC ile yasal bağları yok

Ayrıca zanlı C.Y.N.M.’nin 2017 Mayıs ayı içerisinde birinci derecede askeri yasak bölgeyi ihlal ederek KKTC’ye giriş yaptığını aktaran Barış Duman, zanlı Z.G.B.’nin ise KKTC’ye çalışmak için ön izinle geldiğini ancak işyerinin bu olay nedeniyle çalışma iznini durdurma kararı aldığını aktardı. Zanlılarla ilgili soruşturmanın tamamlandığını belirten Duman, zanlıların KKTC ile herhangi bir yasal bağları olmadığı gerekçesiyle, serbest kalmaları halinde kaçma ihtimalleri olabileceği dolayısıyla davalarında hazır bulunmaları için merkezi cezaevine gönderilmesi talebinde bulundu.

Mahkeme, cezaevi talebi üzerine zanlılara söz hakkı verdi. Zanlılar, suçlarını kabul etmeyerek, “ben öyle bir şey yapmadım” dediler.

2 ay cezaevine gönderildiler

Huzurunda yapılan tüm beyanları değerlendiren, Kıdemli Yargıç Tacan Reynar ise söz konusu suç türünün ağır ceza kapsamında olan türden olduğuna işaret ederek, zanlıların KKTC’de yasal bağları bulunmamasını da göz önünde bulundurarak, davalarında hazır olmaları için zanlıların 2 ay süreyle Merkezi Cezaevi’ne gönderilmelerine emir verdi.        

Bu haber toplam 2744 defa okunmuştur
Etiketler : ,
İlgili Haberler